Kolega Jubito je ispravno zaključio da bi država ispala smiješna da su ponudili više. Nadao sam se, ali u retrospektivi to je jasno.
Kolega Jubito je ispravno zaključio………….. , ali mirovinci će nakon dokapitalizacije platiti 7,3 Kn po dionici.
Logično je da ponuda ide po 5,75 Kn, a to je i u skladu sa zakonom.
Isto tako, logično je da ovakvom ponudom mirovinci mogu kupiti jako malo dionica.
Prihvaćanjem ovakve ponude prodavatelji će biti darežljiviji od države, a neke procjene pokazuju da je država bila jako darežljiva.
Nije da pametujem, ali stvarno mi nije jasno sto ste drugo ocekivali…
Pa imaju kontrolni vecinski paket, nije im potrebna ni jedna dionica vise pa nije bilo ni jednog razloga da daju i lipu vecu ponudu…
18.01.18 6,30 6,10 6,21 0,83% 1,31% 11.287 70.069 6,10 6,40
102. 17.01.18 6,20 6,05 6,13 -3,97% -1,76% 19.222 117.815 6,00 6,30
103. 16.01.18 7,20 6,30 6,24 -13,70% -14,17% 24.105 150.344 6,00 7,20
104. 15.01.18 7,80 7,30 7,27 -4,58% -2,15% 52.431 381.314 6,70 7,95
105. 12.01.18 7,75 7,65 7,43 -1,92% 1,23% 20.646 153.346 7,10 8,00
106. 11.01.18 8,55 7,80 7,34 -13,33% -40,81% 78.385 575.105 6,90 8,55
107. 10.01.18 10,00 9,00 12,40 146.197 1.812.934 8,55 18,00
Evo ,samo da vas podsjetim koliko kunića je spaljeno prvih dana trgovanja
Pa imaju kontrolni vecinski paket, nije im potrebna ni jedna dionica vise pa nije bilo ni jednog razloga da daju i lipu vecu ponudu…
Očekivali smo ( kao mogućnost ) sve što se do sada dogodilo.
Promjenu uprave ( jako pozitivno ) i ponudu ( 5,75 KN je jedna od logičnih mogućnosti ).
Očekujemo još dokapitalizaciju.
Tada će svaka dionica mirovinaca biti plaćena 7,3 Kn.
Ako vrijedi njima, vrijedi i meni.
ne treba smetnuti s uma da su se oni vjerojatno javili na natječaj na mig politike kad je postalo jasno da će u protivnom natječaj propasti tj. da nitko drugi neće dati ponudu…a to što nikome iz branše (Valamar, Maistra, Lukšići…) ovih 5,75 kn po dionici nije bilo dovoljno povoljno za kupnju, jasno govori da ova cijena uopće nije jeftina kako neki ovdje pišu
JDRN nekima vrijedi puno, a nekima je i ova cijena previsoka.
Obzirom da ima dosta razočaranih ponudom, koji žele brzo izaći, spuštanje cijene nije loša ideja.
Ako može, zamolio bih nekoliko dobrih crnjaka.
5,75 kn
činjenica je samo jedna, a želje i pozdravi su nešto sasvim drugo….
Obzirom da ima dosta razočaranih ponudom, koji žele brzo izaći, spuštanje cijene nije loša ideja.
Ako može, zamolio bih nekoliko dobrih crnjaka.
Evo ja spuštam na 10 kn, stvarno je to loš posao kada za 200 milja kn, kupiš nekretnine,
zemljišta i hotele na rentijerskim pozicijama najbliže Zagrebu i središnjoj Europi
na samom moru koje vrijede bar 1000 milja kn…Jest hotelijerstvo dugoročan posao od
20 godina, ali kombinacija dobre rentijerske geografske i klimatske pozicije s kvalitetnom
Upravom iz Maistre mogla bi čuda učiniti od procvata firme…Kao da kupiš zapuštenog
bolida mercedesa za 1/5 cijene od lošeg vozača, urediš ga i nađeš vozača Formule 1.!
130 GODINA TURIZMA U CRIKVENICI Cilj pretvoriti turističku sezonu u turističku godinu
Na samom početku prikazan je kratki dokumentarni film o povijesti turizma u Crikvenici. Zanimljivo je da je Crikvenica u početku bila destinacija za zimovanje. Europljanima su blagi zimski uvjeti bili idealni za odmor od oštrih hladnoća u njihovim zemljama. Upravo ta ugodna mediteranska klima te razvoj zdravstvenog turizma mogli bi biti dobitna kombinacija za pretvaranje turističke sezone u turističku godinu.
ne treba smetnuti s uma da su se oni vjerojatno javili na natječaj na mig politike kad je postalo jasno da će u protivnom natječaj propasti tj. da nitko drugi neće dati ponudu…a to što nikome iz branše (Valamar, Maistra, Lukšići…) ovih 5,75 kn po dionici nije bilo dovoljno povoljno za kupnju, jasno govori da ova cijena uopće nije jeftina kako neki ovdje pišu
[/quote]
Kao sto sam vec prije napisao, dionica mi uopce nije bila u fokusu jer mirovince ne smatram sposobnim vlasnikom, te kao i ti smatram da cijena nije jeftina (nije ni skupa). Medjutim, nakon obavjesti da je g. Fabris postao PU poceo sam polagano kupovati jer je drustvo u fazi razvoja i ima potencijal, a koji se moze ostvariti samo uz vrhunsku upravljacku strukturu (Upravu) sto smatram da je ovdje slucaj. Ponavljam, nisam u unutra zbog trenutnog stanja niti zbog obvezujuce ponude vec zbog potencijala kojeg drustvo ima.
Za sada mi je i dalje ispod 5% portfelja…
[/quote]
Kao sto sam vec prije napisao, dionica mi uopce nije bila u fokusu jer mirovince ne smatram sposobnim vlasnikom, te kao i ti smatram da cijena nije jeftina (nije ni skupa). Medjutim, nakon obavjesti da je g. Fabris postao PU poceo sam polagano kupovati jer je drustvo u fazi razvoja i ima potencijal, a koji se moze ostvariti samo uz vrhunsku upravljacku strukturu (Upravu) sto smatram da je ovdje slucaj. Ponavljam, nisam u unutra zbog trenutnog stanja niti zbog obvezujuce ponude vec zbog potencijala kojeg drustvo ima.
Za sada mi je i dalje ispod 5% portfelja…
[/quote]
sve ima potencijala, pitanje je samo hoće li se realizirati i nakon koliko vremena (godina)