JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pa ponovo na 190 kupio i sad sam na prodaji

Tjednima sam pisao ljudima da ne prodaju JDPL na 160 170 180 190 da će JDPL ići preko 200, a drukeri su me napadali da lažem ljude, moja prognoza da će JDPL preko 200 se ostvarila, a sada prognoziram da će do Božića otići na 300.

To će biti teško izvedivo iz više razloga:
– JDPL se od 200 odbija ko loptica već X puta
– previše trejdera iz ATPL je ušlo ili JDPL deži na oku
– likvidnost će i dalje biti smanjena zbog opčepolitičke sitacije
– za III i IV kvartal u US neće biti tako dobra izvješća kao do sada
– sutra je JDPL na 200 ako ne i ispod

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

pa ponovo na 190 kupio i sad sam na prodaji

tvoj citat od 17,08 u 16.00

moze target?…
da si i ja zaradim nekaj!…
***obrisano***

Svatko ima svoj moj je 130kn,možda je bezobrazno od mene ali eto to je moj
[/quote]
[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Tjednima sam pisao ljudima da ne prodaju JDPL na 160 170 180 190 da će JDPL ići preko 200, a drukeri su me napadali da lažem ljude, moja prognoza da će JDPL preko 200 se ostvarila, a sada prognoziram da će do Božića otići na 300.

oprostite do kojeg bozica da se znam ravnati
unaprijed hvala
pofuk
p.s. iako sam slabo upucen u vjeru i nisam praktikant mislim da ne bi trebali vezati burzu uz takve dane radi ljudi koji su vjernici i prakticiraju vjeru
unaprijed hvala

[/quote]
JDPL se je već odbijao od 200 kao loptica, ali mislim da smo na početku novog rastučeg trenda na ZSE.
– trejderi iz ATPL koji su došli u JDPL ipak dižu likvidnost i čine ovu dionicu atraktivnijom
– Zašto smatraš da će za III i IV Q u USA biti slabija izvješća već do sada kada su prognoze upravo suprotne.
– Sutra JDPL preko 200 a u jedra će mu puhnuti i pozitivan BDI

Dizelas genije!

Pitam za komentar clanka koji je drugi napisao a ti odma dzonom. Dogovori se naj prije sam sa sobom kakav je trend dionice. Po tebi moje javljanje je cisti buy signal a Anricomovo cisti sell. Malo konfuzno po mom ukusu. Bogami stari izgleda da si pod stresom. Opusti se, zasluzio si.

Stavljas mi u usta neizgovorene rijeci. Please copy/paste moj savjet za prodaju na 650. Ako to ne napravis ostaje samo jedna konstatacija. LAZES.

U Amera Kosovo na brodarima i indexima. Je li to bull run? Ako je onda bullovi runiraju nizbrdo. Sta ce mo imati sutra Crobex ili Grobex pitanje je sad?
Zadnja izmjena: Techman (07.04.2009. 21:12)

Moš me mrzit al pisao si ti svašta Tech prijatelju.Nije valjda da se ne sjećaš?Npr.ovo na 638
6 dana poslije vrh je bio na 824 [wink]
[/quote]
Postaje interesantno. [smiley]

Čini mi se da JDPL ipak pokazuje određene znakove snage.

Ugodan rast, na relativno jakom volumenu(treći najaktivniji dan u mjesec i pol). Tehnički gledano, izgleda sve jači i jači. Otvorio i cijeli dan ostao iznad 200 usprkos intraday korekciji crobexa sredinom dana. Masa tehničkih indikatora signalizira kupnju, npr. MACD je danas prešao signalnu liniju (to na ovom indikatoru predstavlja buy signal).

Ako pogledamo Bollingera, na grafu u prilogu se vidi kako se sužavanje kanala praćeno probijanjem gornjeg band-a, na ovoj dionici , znalo pokazati ultra dobrim trenutkom za kupnju… I sada smo na samom gornjem band-u, ako JDPL ostane iznad 200 i probije spomenutu BB liniju na jakom volumenu, kratkoročna kupnja sa stopom na 197 možda ne bi bio loš izbor…

Izvor: http://www.investa.hr

Ajde da i ja malo podrukam.
Eto preselio sam se sa atpl ovdje iz jedng razloga, vjerujem da će jdpl jače rasti radi poslovnih rezultata.

Ali zakaj sam kupio sada a nisam čekao kao anricon i mnogi drugi?
Jednostavno ne vidim kaj bi se trebalo dogoditi da padne ispod 180 ( btw bdi je na 2500 i svaki dan pada ali ne i jdpl).

Isto tako vidim da je i anricon toga svijestan i zato piše po 3-4 posta po stranici u nadi neznam čega. Legendo kupi sutra ili čekaj ponedjeljak, ali nemoj dugo čekat.
USA se ne pada (nakon današnjeg izvješća očekivao sam da će USA pasti 1.5%, a kada oni zaheb i u plus) a vidim da su i brodari u plusu. Stoga anricon nemoj se nadat čudima, odi rađe kupiti ht-r-a jer to je dionica za tebe ili nekaj drugo.

p.s. okret BDI očekujem oko utorka, srijede

A to je bilo u čet nakon Anricovog drukanja.
Legendo mojne lagat da si kupio na 190 jer si u sri i čet idrukao kao mala beba a ne kupovao (meni se čini da si prodao po 190 a ne kupio, u nadi da će ispod 180), a jdpl je bila u čet na 190.
No nije bitno, bitno je da neide na 130..lol (u narednom periodu).

Lijepi pozdrav svima koji drukaju bez razloga i slušaju barona, techmana ianricona i sl.
pozzzz

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Baš lijepo da se Techman vratio sa godišnjeg, vidim da mnogima ne paše imati znalca brodarskog sektora na forumu, valjda stoga što znaju da im gluposti i navlačenja neće proći olako.
Dobro je reka oni mulac, regulator, dosta je bilo trkeljanja ! [thumbsup]

http://www.exchange.imarex.com/bdi-futures-closing-prices/category1048.html

Sutra BDI konačno ponovo ide u plus. Nadam se da će ovaj put pozitivan trend malo duže potrajati. Konačno dolazi kraj godine i u svjetlu izlaska iz recesije vjerojatan je i oporavak božićnog šopinga, a netko tu robu treba i proizvesti i dostavititi širom svijeta.

Puno Vas je u kešu potpuno ili djelpmično. što me veseli, to se najbolje vidi na ovom ali i na ostalim topicima jer ocijene za pozitivne vijesti i optimističke prognoze su slabe (kečevi) a za drukanje dole su bolje ocijene. Obzirom da sam davno završio školu i faks ocijene me previše ne brinu više me veseli što ima kupaca za dionice.

U prvih 25 minuta 310.000,00 prometa na JDPL što govori da su se paničari iskrcali a cijena održala iznad 200i, sada možemo očekivati stabilizaciju cijene i rast, danas će BDI vjerojatno u plus, USA fututresi polako prelaze u zeleno…

New Report

Close