BDI nastavlja s potopom, s 4000 survao se na samo 2689
Baltic Exchange Dry Index 2689 DOWN 83
gdje je onaj "stručnjak" glikos1 koji je još pred 10 dana tvrdio da BDI samo što nije okrenuo u pozitivu i navlačio ljude na kupnju??? dodamo li još 6 milja kn gubitka JDPL u 2. kvartalu, situacija je sve crnja [bye]
Kolega mislim da će bdi uskoro okrenuti u zeleno, a to mi se čini jer su capovi osjetno smanjili gubitak. Mislim da će za jdpl biti odlično kada (u smislu za koji dan) bdi okrene u zeleno sa ovih cca 190 kn.
gdje je onaj "stručnjak" glikos1 koji je još pred 10 dana tvrdio da BDI samo što nije okrenuo u pozitivu i navlačio ljude na kupnju??? dodamo li još 6 milja kn gubitka JDPL u 2. kvartalu, situacija je sve crnja [bye]
Kolega mislim da će bdi uskoro okrenuti u zeleno, a to mi se čini jer su capovi osjetno smanjili gubitak. Mislim da će za jdpl biti odlično kada (u smislu za koji dan) bdi okrene u zeleno sa ovih cca 190 kn.
[/quote]
Tako je kolega,jedino nas moze zaustavit eventualna korekcija vani.
[/quote]
Tako je kolega,jedino nas moze zaustavit eventualna korekcija vani.
[/quote]
A to obično tako i bude…
Tako kao što sada dionica ne pada a bdi pada, tako će i padati kada bdi bude rastao. Čudim se onima koji to još nisu shvatili. Sada je idealno vrijeme za prodaju. Tako dugo jdpl neće padati dokle god bdi pada. A kada počne bdi rasti, tko se nije skrio, magarac bio…
Predviđam bdi na 4500 a jdpl na 150. Ukoliko bude vani pad bit će još gore.
Ovdje me neki prozivaju što sam pisao u zadnjh mjesec dana o pozitivnom trendu, naravno on se i dogodio u svijetu pogledajte vanjske indexe osobito u na Wall Streetu zati u EU i AZiji, BDI je bio dosegnuo 3499 bodova 29 07. (Preko 500% od svog dna 2. 12. 08 kada je bio 662) Dow jw preko 9000, S&P preko 1000, a NASDAC oko 2000. Naša burza je trenutno izvan fokusa ali taj vjetar će pogurati i CROBEX, sjetite se što se dogodilo krajem svibnja i početkom lipnja kada je CROBEX u kratkom vremenu uzletio 30%, povijest će se ponoviti… JDPL je još uvijek ispo 50% bvs i ima jako puno prostora za rast…
Naravno da će se povijest ponoviti, trenutno niko nezna kada ali ne treba to ponavljati svaki tjedan, pa sve drugo vodi u propast a to nitko ne želi !
I nisam te prozivao zadnjih mjesec dana, godišnji su…
[thumbsup]
Tako kao što sada dionica ne pada a bdi pada, tako će i padati kada bdi bude rastao. Čudim se onima koji to još nisu shvatili. Sada je idealno vrijeme za prodaju. Tako dugo jdpl neće padati dokle god bdi pada. A kada počne bdi rasti, tko se nije skrio, magarac bio…
Predviđam bdi na 4500 a jdpl na 150. Ukoliko bude vani pad bit će još gore.
Slazem se a kad BDI bude 6000 jdpl ce bit mukte! (a mozda ti jos i daju za burek ako uzmes njihove dionice).
FFA su danas okrenuli u pozitivu. Konančno se nazire početak novog pozitivnog trenda. Jel tako Glikos.
da li je ovo dobro za brodare [proud] ?
Crude Steel Production in China Jumps 13% to Record
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a0nNhEIfLsEs
"The steel revival has hampered China’s ability to bargain down iron ore prices paid to Rio Tinto Group, Vale SA and BHP Billiton Ltd., and suggests imports of the raw material will keep rising. "
Naravno da će se povijest ponoviti, trenutno niko nezna kada ali ne treba to ponavljati svaki tjedan, pa sve drugo vodi u propast a to nitko ne želi !
I nisam te prozivao zadnjih mjesec dana, godišnji su…
[thumbsup]
Na tebe nisam ni mislio kolega, ima ovdje puno onih koji su se iskrcali iznad 190 i sada već mjesec dana drukaju za pad jer bi želili ponovo kupiti na 170 i iskrcati se na 190, a ovo nije tako jednostavna i predvidiva igra. Signali iz svijeta su upučivali da se globalno gospodarstvo oporavlja i BDI je mijenjao trend iz tjedna u tjedan (i ovaj će ponovo u pozitivni teritorij). JDPL je izbaci dobar FI (koji sam i očekivao) sentiment je vani bio odličan, BDI od nove godine porastao od 772 pa do današnjih 2689 bodova, a JDPL je samo 20% iznad cijene u siječnju kada se penjao i do 160 kn. Svi mi na ovom topicu znamo i vjerujemo da ce JDPL uskoro preko 200 a do kraja godine i preko 300 kn za to ne treba ljude plašiti i nagovarati da rasprodaju ono što je trenutno debelo ispod cijene. Onaj tko ne vjeruje da je ovo dobra investicaija neka ne kupuje JDPL: