JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nema posta o BDI, ali sudeći kako je ATPL naglo odskočila mora da je dobar….

07 August 2009

Baltic Dry Index (BDI) -135 2772
Rates

Nema veze s BDI već s izvještajem o zaposlenosti u USA

Nema posta o BDI, ali sudeći kako je ATPL naglo odskočila mora da je dobar….

Job Losses Slow to 247,000; Jobless Rate Dips- AP

Employers throttled back on layoffs in July, cutting just 247,000 jobs, the fewest in a year, and the unemployment rate dipped to 9.4 percent. It was a better than expected showing that offered a strong signal that the recession is finally ending.

Stock futures jump on latest jobs report

NEW YORK (AP) — Stock futures are sharply higher after a new report showed July job losses were less than anticipated and the unemployment rate unexpectedly dipped.

neke dobre vijesti iz USA…

Sve krive procjene o BDI, sve više pada…

po 250 bu vam jeftino.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Splitski Jadroplov ostvario je u prvoj polovici ove godine dobit prije oporezivanja u iznosu od 22,5 milijuna kuna, što je peterostruko više u odnosu na 4,3 milijuna kuna dobiti iz istog razdoblja lani, a rast dobiti ostvaren je usprkos padu prihoda za gotovo 40 posto.

Gubitak Jadroplova u drugom kvartalu 6,3 mil. kuna

Kvartalni pad ukupnih prihoda iznosi nešto više od 60 posto, sa 110,5 milijuna kuna na 43,84 milijuna
Bankamagazin

Splitski brodar Jadroplov poslovao je u prvom polugodištu s dobiti od 22,51 milijuna kuna, što je i pet puta više u odnosu na isto razdoblje prošle godine kad je ostvarena dobit od 4,3 milijuna kuna. Do snažnog porasta dobiti došlo je zbog smanjenja ukupnih rashoda za 48,5 posto, sa 210,8 milijuna kuna na 108,5 milijuna kuna, navodi se u izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi smanjeni su za 39 posto, sa 215 milijuna kuna na 131,1 milijun kuna. Poslovni prihodi su pritom pali za 99,9 milijuna kuna kao posljedica značajnog pada vozarina na svjetskom pomorskom tržištu. No, istovremeno je došlo i do povećanja financijskih prihoda u iznosu od 15,8 milijuna kuna što je rezultat porasta pozitivnih tečajnih razlika u odnosu na isto razdoblje 2008. godine.

U izvještaju poslovodstva, koje je također objavljeno na ZSE, navodi se da je tržište stabilno, iako nije na zadovoljavajućim razinama. Svi brodovi grupe zaposleni su u skladu s prilikama na tržištu, a bez obzira na nagli pad vozarina krajem 2008. i početkom 2009. ni jedan unajmitelj nije otkazao ugovor zaključen prije nastupa recesije.

Međutim, kompanija je u drugom kvartalu poslovala s gubitkom od 6,27 milijuna kuna. Usporedbe radi na kraju drugog kvartala 2008. ostvarena je dobit od 10,89 milijuna kuna. Kvartalni pad ukupnih prihoda iznosi nešto više od 60 posto, sa 110,5 milijuna kuna na 43,84 milijuna. Rashodi su smanjeni za oko 50 posto, sa 99,6 milijuna kuna na 50,1 milijun kuna.
….

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Branio sam ga dva dana da ne sklizne ispod 190, sada vas napuštam i odlazim na moj brod na Dunavu, dolazim io meštar promjeniti presostart pumpu u kupatilu. Brodom JDPL plovimo uskoro debelo preko 200. A oni što se sekiraju za BDI neka pogledaju FFA od ponedjeljka 3. 8. 09 na Balticexchange i vidjet će kakav će BDI biti idući tjedan (Capeovi su danas već malo ublažili pad). Uskoro kada se poslože kckice (FI, BDI, sentiment i likvidnost) bit će ovo lijepa slagalica…

po 250 bu vam jeftino.

[thumbsup]

ne kužim, JDPL je ostvario 6 milja gubitaka u 2Q, BDI danima pada i to žestoko, a ovdje se pišu hvalospjevi o kupnji JDPL??! [shocked]

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

Branio sam ga dva dana da ne sklizne ispod 190, sada vas napuštam i odlazim na moj brod na Dunavu, dolazim io meštar promjeniti presostart pumpu u kupatilu. Brodom JDPL plovimo uskoro debelo preko 200. A oni što se sekiraju za BDI neka pogledaju FFA od ponedjeljka 3. 8. 09 na Balticexchange i vidjet će kakav će BDI biti idući tjedan (Capeovi su danas već malo ublažili pad). Uskoro kada se poslože kckice (FI, BDI, sentiment i likvidnost) bit će ovo lijepa slagalica…

Konačno si uspio prodati

New Report

Close