Radi se o futuresima, pričekajmo do 14i po sati
Ova dionica se u zadnijh 10 dana već 4 puta trgovala između 170-180 dva dana u padu i sada dva dana u rastu ( u četvrtak i danas), samo je to kolega former91 zaboravio.
svi smo se uvjerili šta su veliki napravili kad su potaknuli onaj strmoglavi pad sa 195 na 149 ,zato oprez u ova turbulentna vremena.Nekad se treba zadovoljiti i sa manjom zaradom
svi smo se uvjerili šta su veliki napravili kad su potaknuli onaj strmoglavi pad sa 195 na 149 ,zato oprez u ova turbulentna vremena.Nekad se treba zadovoljiti i sa manjom zaradom
lijepo smo skočili kako sam se nadao ali nadam se da to nije sve… [rolleyes]
ps.
kolegi koji me na pvt pitao neki dan…
– nadam se da niste prodali i sada se veselite.
Kolega bez rizika nema profita! Stvarno je "nerazumno" kupovati dionicu koja je pala 80 u godinu i nešto dana i 40 % u zadnjih mjesec dana, uz to je trnutno negdje na 45% BVS (BVS 385 kn)
europa i dalje zelena,fjučersi isto .bolje da je ovako po malo ali konstantno.
… uglavnom komplicirate i razmišljate na sitno!
lipanjske/srpanjske korekcije su posljedica prevelikog/neopravdanog
rasta tijekom ožujka/travnja/svibnja… svijet se osvjedočio da oporavak
ipak ide sporije.
današnji rast burzi zahvaljujemo prvenstveno izvještaju goldman sacha (među
najvećim invest bankama) za 2q. wall street određuje kretanja na svim burzama,
a jučer je skočio jer svjetski centar financija u ovom razdoblju voli prvenstveno
dobre vijesti iz bankarskog sektora. nakon alcoe (aluminijski gigant) i sada
goldman sacha nadajmo se pozitivnim vijestima i ostalih većih korporacija iz
amerike. to će značiti i nama zelenilo na burzi.
uz gore navedeno i očekivani rast bdi-a ide u prilog rastu brodarskih dionica, uključujući
jdpl. lokalni čimbenici su također od značaja, a kako se čini nakon nespretnog premijera
izgleda da smo dobili premijerku-željeznu damu, tj. naznake finacijske discipline i
kontrole. a to nam na burzi najviše treba.
ukratko, moguće je da ulazimo u povoljno razdoblje za investicije, ali koje ne može niti
neće trajati dugo (kamoli stalno!). so, stand by all and be ready for action.
spretno i sretno ulaganje svima
Čekaj, nisam pratio… koji su to veliki bili izlazili? Kolega, nema velikih u ovoj priči, pad je bio opravdan zbog straha od situacije u zemlji nakon ostavke malog Ivice s Didom koji ga nije ničemu naučio, i ničeg drugog. To je rješeno i ja ne vidim razloga da se ne bi vratili tamo gdje smo bili, a kao što sam rekao, s obzirom na zaradu u q1 i referentne multiple trebali bi biti i puno više.IMHO naravno
Kad izlazi 2q izvješće obično?
rast uz veliki promet
veliki rast ali promet ne… [thumbsup]