Malo se paničari iskrcavaju, ne prodaju oni koji su kupili po 150 već oni koji su kupili preko 170.
BDI ima utjecaj na cijenu i on određujue smjer trenda dionice i u tom trendu smo zadnja tri dana.
[/quote]
Nači ak danas bdi ode gore i mi odemo, ak ne ode mi samo pali zbog toga, jer smo mislili da ide gore.
Hehe dobro je to kaj je s ovakvim načinom razmišljanja sve pokriveno.
Loše je to, kaj kad svi tak počnu razmišljati?
[/quote]
Kolega u ponedjeljak kada su ljudi vidjeli da da se Forward freight agreements mijenja na balticechange za dry zaustavljen je pad brodarskih dionica na ZSE a uskoro i na svjetskim burzama.
JDPL je narastao od tada od 150 do 170, ATPL od 900-1020 ULPL od 500 do 600. Možeš pogledati i brodare u Americi kako su jučer prošli i vidjet ćeš da su bili zeleni. Pračenje trenda BDI-a kod brodarskih dionica je normalna praksa u svijetu. Naravno neki čitaju samo trenutnu vrijednost BDI-a i kupuju a neznaju da možda već za dva tri dana počinje pad pa izgube novce i onda se žale u stilu:"Kako brodarske dionice padaju a BDI raste?"
JDPL-R-A 169,50 248 15:05:37
JDPL-R-A 169,49 55 15:05:37
JDPL-R-A 169,50 751 15:03:28
JDPL-R-A 169,95 11 14:27:00
JDPL-R-A 169,93 5 14:27:00
JDPL-R-A 169,91 10 14:27:00
Malo se paničari iskrcavaju, ne prodaju oni koji su kupili po 150 već oni koji su kupili preko 170.
BDI ima utjecaj na cijenu i on određujue smjer trenda dionice i u tom trendu smo zadnja tri dana.
[/quote]
Nači ak danas bdi ode gore i mi odemo, ak ne ode mi samo pali zbog toga, jer smo mislili da ide gore.
Hehe dobro je to kaj je s ovakvim načinom razmišljanja sve pokriveno.
Loše je to, kaj kad svi tak počnu razmišljati?
[/quote]
Kolega u ponedjeljak kada su ljudi vidjeli da da se Forward freight agreements mijenja na balticechange za dry zaustavljen je pad brodarskih dionica na ZSE a uskoro i na svjetskim burzama.
JDPL je narastao od tada od 150 do 170, ATPL od 900-1020 ULPL od 500 do 600. Možeš pogledati i brodare u Americi kako su jučer prošli i vidjet ćeš da su bili zeleni. Pračenje trenda BDI-a kod brodarskih dionica je normalna praksa u svijetu. Naravno neki čitaju samo trenutnu vrijednost BDI-a i kupuju a neznaju da možda već za dva tri dana počinje pad pa izgube novce i onda se žale u stilu:"Kako brodarske dionice padaju a BDI raste?"
[/quote]
mogli bi se neki iznenaditi idući tjedan
ja sam i danas kupio 200 kom. i vjerovatno ću još… [rolleyes]
mogli bi se neki iznenaditi idući tjedan
ja sam i danas kupio 200 kom. i vjerovatno ću još… [rolleyes]
i mene jutros poklopilo po 169, čekao cijeli dan na 165,166, poveselio se kada su se sad na kraju nakrcali na prodaji… ali mahuna[sad]
i mene poklopilo ali SLUČAJNO [lol] hebi ga opet zaboravio nalog [huh] Bar nisam ovaj put "sam sa sobom" trgovao [lol]
Burza ne bi bila burza bez ovakvih dana. Ova dionica raste u valovima i to se već potvrđuje kao pravilo.
U utorak raste do 160 pa u srijedu borba oko 160 i lagani probaoj, u četvratak počinje dan sa 157.5 i pada do 153,50 a dan zavržšava na 175, danas opet borba od 167-177, što znači da smo sada zreli za napad na 180-185 i borbu oko te vreijednosti ponedjeljak i utorak (naravno zato nam je potreban dobar sentiment i rast BDI-a)
da sigurno idemo na na 1×0- 1×5
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1
da sigurno idemo na na 1×0- 1×5
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1
Dragi kolega ANRICOM ti si danas prodao( to si bar izjavio na forumu) i sada drukaš za pad.
Korekcija USA brodara nije velika s obzirom na njihovu volatilnost i očekivana je poslije jučerašnjeg rasta, konačno JDPL je danas imao veću korekciju već večina USA brodara trenutno. Rast se odvija uvijek u valovima, dok je korekcija na ZSE obično slobodan pad.
Naravno da se Tankerskoj ne žuri, jer vrijeme radi za njih….netko stalno skuplja Flokijeve dionice po 300-305 kn na tržištu.
Danas ih netko skuplja nize,i nada se prodat za vise.