JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Di svi bižite, maknite se s aska, pa BDI raste popodne

Malo se paničari iskrcavaju, ne prodaju oni koji su kupili po 150 već oni koji su kupili preko 170.
BDI ima utjecaj na cijenu i on određujue smjer trenda dionice i u tom trendu smo zadnja tri dana.
[/quote]

Nači ak danas bdi ode gore i mi odemo, ak ne ode mi samo pali zbog toga, jer smo mislili da ide gore.

Hehe dobro je to kaj je s ovakvim načinom razmišljanja sve pokriveno.

Loše je to, kaj kad svi tak počnu razmišljati?
[/quote]
Kolega u ponedjeljak kada su ljudi vidjeli da da se Forward freight agreements mijenja na balticechange za dry zaustavljen je pad brodarskih dionica na ZSE a uskoro i na svjetskim burzama.
JDPL je narastao od tada od 150 do 170, ATPL od 900-1020 ULPL od 500 do 600. Možeš pogledati i brodare u Americi kako su jučer prošli i vidjet ćeš da su bili zeleni. Pračenje trenda BDI-a kod brodarskih dionica je normalna praksa u svijetu. Naravno neki čitaju samo trenutnu vrijednost BDI-a i kupuju a neznaju da možda već za dva tri dana počinje pad pa izgube novce i onda se žale u stilu:"Kako brodarske dionice padaju a BDI raste?"

JDPL-R-A 169,50 248 15:05:37
JDPL-R-A 169,49 55 15:05:37
JDPL-R-A 169,50 751 15:03:28
JDPL-R-A 169,95 11 14:27:00
JDPL-R-A 169,93 5 14:27:00
JDPL-R-A 169,91 10 14:27:00

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Di svi bižite, maknite se s aska, pa BDI raste popodne

Malo se paničari iskrcavaju, ne prodaju oni koji su kupili po 150 već oni koji su kupili preko 170.
BDI ima utjecaj na cijenu i on određujue smjer trenda dionice i u tom trendu smo zadnja tri dana.
[/quote]

Nači ak danas bdi ode gore i mi odemo, ak ne ode mi samo pali zbog toga, jer smo mislili da ide gore.

Hehe dobro je to kaj je s ovakvim načinom razmišljanja sve pokriveno.

Loše je to, kaj kad svi tak počnu razmišljati?
[/quote]
Kolega u ponedjeljak kada su ljudi vidjeli da da se Forward freight agreements mijenja na balticechange za dry zaustavljen je pad brodarskih dionica na ZSE a uskoro i na svjetskim burzama.
JDPL je narastao od tada od 150 do 170, ATPL od 900-1020 ULPL od 500 do 600. Možeš pogledati i brodare u Americi kako su jučer prošli i vidjet ćeš da su bili zeleni. Pračenje trenda BDI-a kod brodarskih dionica je normalna praksa u svijetu. Naravno neki čitaju samo trenutnu vrijednost BDI-a i kupuju a neznaju da možda već za dva tri dana počinje pad pa izgube novce i onda se žale u stilu:"Kako brodarske dionice padaju a BDI raste?"

[/quote]
mogli bi se neki iznenaditi idući tjedan
ja sam i danas kupio 200 kom. i vjerovatno ću još… [rolleyes]

ja sam svoje sve danas riješio

mogli bi se neki iznenaditi idući tjedan
ja sam i danas kupio 200 kom. i vjerovatno ću još… [rolleyes]

i mene jutros poklopilo po 169, čekao cijeli dan na 165,166, poveselio se kada su se sad na kraju nakrcali na prodaji… ali mahuna[sad]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

i mene poklopilo ali SLUČAJNO [lol] hebi ga opet zaboravio nalog [huh] Bar nisam ovaj put "sam sa sobom" trgovao [lol]

Mean people suck and nice people swallow!

Burza ne bi bila burza bez ovakvih dana. Ova dionica raste u valovima i to se već potvrđuje kao pravilo.
U utorak raste do 160 pa u srijedu borba oko 160 i lagani probaoj, u četvratak počinje dan sa 157.5 i pada do 153,50 a dan zavržšava na 175, danas opet borba od 167-177, što znači da smo sada zreli za napad na 180-185 i borbu oko te vreijednosti ponedjeljak i utorak (naravno zato nam je potreban dobar sentiment i rast BDI-a)

da sigurno idemo na na 1×0- 1×5

http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1

da sigurno idemo na na 1×0- 1×5

http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1

Dragi kolega ANRICOM ti si danas prodao( to si bar izjavio na forumu) i sada drukaš za pad.
Korekcija USA brodara nije velika s obzirom na njihovu volatilnost i očekivana je poslije jučerašnjeg rasta, konačno JDPL je danas imao veću korekciju već večina USA brodara trenutno. Rast se odvija uvijek u valovima, dok je korekcija na ZSE obično slobodan pad.

Naravno da se Tankerskoj ne žuri, jer vrijeme radi za njih….netko stalno skuplja Flokijeve dionice po 300-305 kn na tržištu.

Danas ih netko skuplja nize,i nada se prodat za vise.

HAHAHHAHAHAHAH

Ti pak drukaš za neosnovan rast ,dali je bdi imao veze kad je jdpl pao sa 195 na 149kn.

Kolega ANRICOM, ne se sekiraš,evo sad će BDI up, u petak, pozitivni trend, itd…, samo je citirani forumaš zaboravio reći koje godine! [lol]

New Report

Close