Pustite analitiare, prije par dana nas je Maja Bešević iz Abacusa plašila velikim brojem novogradnji koje će srušiti vozarine (BDI). Mislim da kratkoročno će padati BDI još kratko vrijeme, a potom ponovo UP.
Najbolji indikator su cijene metala,nafte, ruda i rudarskih dionica, one trenutno padaju iz špekulativnih razloga, no za mjesec dana sve će se promjeniti i ponovo rasti.
Tko je ta Maja Bešević??????????????
Te tko nju doživljava ??????????????????
Koji su njeni rezultati ?????????????????????
Ljudi zaboravite likove koji se bogate na vama,ignorirajte ih,udarajte svojim mozgom.
IST BC 1981 JAPAN 24,030 3X25T,
D1X25T $1.90m CHINESE
BUYERS CHINA
SELLERS ARE
JADROPLOV
INTERNATIONAL KROATIA
8024923
Dakle oko 10 mil. kn dobiti. Da li će to biti 2. ili 3. kvartal?
[/quote]
Nije nikakva dobit, sta ako je vrednovan po 4 mil dolara na 31.12.2008. i tako stoji u bilanci. Onda imas gubitak 10 mil. kuna..
RDiG nije cash
[/quote]
Nije nikakva dobit, sta ako je vrednovan po 4 mil dolara na 31.12.2008. i tako stoji u bilanci. Onda imas gubitak 10 mil. kuna..
RDiG nije cash
[/quote]
Da, može biti onako a može biti i ovako, to znam i sam. Pa dobro, po koliko bi se po zdravoj logici brod iz 1981. mogao voditi u bilanci na 31.12.2008.?
[/quote]
RDiG nije cash
[/quote]
Treba biti vrednovan manje od prodajne cijene, jer bi inače to bilo kazneno djelo …
[/quote]
RDiG nije cash
[/quote]
Da, može biti onako a može biti i ovako, to znam i sam. Pa dobro, po koliko bi se po zdravoj logici brod iz 1981. mogao voditi u bilanci na 31.12.2008.?
[/quote]
Ako su vrednovali 31.12.2008., mislim da nisu puno fulali.
Uglavnom ako nebude prevelikog utjecaja na RDiG znaci da su ok vrednovali flotu, sto znaci da je V realan. Odnosno preplaceni brodovi ce odgovorati nizoj cijeni zgrade u bilanci (recimo).
Znaci BV je tu negdje.
[/quote]
RDiG nije cash
[/quote]
Treba biti vrednovan manje od prodajne cijene, jer bi inače to bilo kazneno djelo …
[/quote]
Ne trkeljaj
Do 93 kn. iza toga je bilo pumpanje od strane nekoga da bi nas nasanjkali, netko je već spomenuo da se to desilo na jednoj burzi..
Samo vi naivno prodajde JDPL
fondovi sa druge strane kupuju
Dajte kolega data uozbiljite se ili ste tek od nedavno na burzi.
Pa ovo je normalni slijed događaja.
Ovo je burza a ne banka, a fondovi su svoje odavno prodali.
Koji to fondovi? Od kud ti ta informacija?
Ali molim te nemoj mi argumentirati sa onim "pa očito je da su fondovi rušili da bi sad jeftinije kupovali…" Mislim da s tim još samo sebe možeš zavarati.
Daj bar jedan razlog zašto ne prodati, koja vijest može zaustaviti ovaj pad