JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo je Laserov post mislim da nekaj govori

ANALIZA – Prema statistici top 10 Središnjeg Klirinškog Depozitarnog Društva čini se da su neki od velikih investitori nastavili akumulirati value dionice Adrisa, Atlantske plovidbe, HT-a, Jadroplova, Kraša i Podravke.

izgleda da veliki ipak skupljaju ono kaj valja .dobro oni su za razliku od 90% forumaša dugoročni investitori.

čisto kao infa možda nekome bude i putokaz.

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Normalno da veliki akumuliraju kad znaju da će uskoro hitna privatizacija (rasprodaja državnih dionica) radi krpanja 15 milijardi kuna manjka u proračunu.

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

@vanhallen
kako ti znaš da veliki znaju, da li si i ti veliki? [lol]

Dođe li do takvog ishoda, svjetske će brodarske kompanije biti prisiljene otkazivati nove narudžbe brodova, što bi trebalo podržati vozarine u kratkome roku, obzirom na ograničenu ponudu novih brodova, dodaje Nimac.

Dionica Atlantske plovidbe, uz promet od 31,2 milijuna kuna, pojeftinila je 10,6 posto, pa joj je cijena pala na 985 kuna. Istodobno, dionica Jadroplova pojeftinila je 16 posto, na 162,5 kuna, a Uljanik plovidbe 18,4 posto, na 571,4

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=0392c4a5-2433-4c87-91db-fc6bac84adb6&open=sec

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Kolege, unatoč nagađanjima u zadnje vrijeme o privatizaciji JDPL-a te ostalih pa i brodogradnje, ništa od toga, kratko i jasno [cool]

Kolege, unatoč nagađanjima u zadnje vrijeme o privatizaciji JDPL-a te ostalih pa i brodogradnje, ništa od toga, kratko i jasno [cool]

a da si se ti nakrco brodarima umjesto ostalim dionicama sada bi imo impresivan dobitak.

I'LL BE BACK

a da si se ti nakrco brodarima umjesto ostalim dionicama sada bi imo impresivan dobitak.
[/quote]
Ovisi kad sam se nakrco,ne..?

Pustite analitiare, prije par dana nas je Maja Bešević iz Abacusa plašila velikim brojem novogradnji koje će srušiti vozarine (BDI). Mislim da kratkoročno će padati BDI još kratko vrijeme, a potom ponovo UP.
Najbolji indikator su cijene metala,nafte, ruda i rudarskih dionica, one trenutno padaju iz špekulativnih razloga, no za mjesec dana sve će se promjeniti i ponovo rasti.

IST BC 1981 JAPAN 24,030 3X25T,
D1X25T $1.90m CHINESE
BUYERS CHINA
SELLERS ARE
JADROPLOV
INTERNATIONAL KROATIA
8024923

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

IST BC 1981 JAPAN 24,030 3X25T,
D1X25T $1.90m CHINESE
BUYERS CHINA
SELLERS ARE
JADROPLOV
INTERNATIONAL KROATIA
8024923

Dakle oko 10 mil. kn dobiti. Da li će to biti 2. ili 3. kvartal?

Evo i nešto pozitivno za imaoce ove dionice:

http://www.poslovni.hr/120579.aspx

Znamo li koji su to fondovi koji bi morali prodavati? Ja sam pokušao na hanfinoj stranici naći podatke za JDPL te sam naišao samo da mirovinac PBZ-a ima obvezu uskladiti ulaganje.

S obzirom na stanje prvih 10 dioničara,mirovinac nije tamo dakle, ima manje od 6.129 dionica što i nije neka količina.

Dakle, budimo transparentni, IMHO navedena pravila o ulaginjima, neće imati utjecaj na JDPL.

DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 1.034.455 63,20 Zast. račun
2. HZMO 111.667 6,82 Zast. račun
3. PBZ D.D. 45.737 2,79 Skrb. račun
4. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 43.569 2,66 Osnovni račun
5. VOLKSBANK D.D. 10.292 0,63 Skrb. račun
6. JADROPLOV D. D. 10.011 0,61 Osnovni račun
7. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB GLOBAL OIF 9.191 0,56 Skrb. račun
8. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB DIONIČKI OIF 7.641 0,47 Skrb. račun
9. PBZ D.D. 6.958 0,43 Skrb. račun
10. HPB D.D. 6.129 0,37 Skrb. račun
Ukupno:

New Report