Baltic dry index je pao 41 bod što zvući puno, a u stvari se radi o padu od samo 1%, naravno brodari će kod nas taj pad sutra multiciplirati tako što će iza one jedinice nadodati nulu. Reakcije su nam čudne i ne važe fundamenti, na našoj burzi vrijedi samo sentiment i malo tehničke analize, čisto radi lakšeg špekuliranja.
[/quote]
da mi je znat kako bi reagiro da ti portfelj dnevno padne 1% .. dal bi i onda prico da je to pad samo od 1%?
kakve veze imaju fundamenti s dnevnim (kratkorocnim) fluktuacijama cijene?
Žuti jesi sad sretan i zadovoljan nadam se da jesi…
Ako govoriš o negativnom predzanku ispred jdpl-a…
A kaj da ti velim. To je bilo za očekivati. Već par dana se BDI kotrlja, CRB indexi u minusu, amerikanci potonuli, europa u minusu, azija u minusu – kod nas blagdani… Realno kod nas je i malo palo, al bu još poslije BDI-a…
Ja nisam kao "vi " (ako niste takvi ispričavam se) pa da danas kupim i sutra prodam. Cjenim realnu zaradu od 30 % godišnje – da ponovim – godišnje. 50 % je bolje od lota. Piknem dionicu, odredim si target i osvježavam naloge. Kad dodje do targeta prodam – ne razmišljam jel je to kuna gore dolje, jel mi na tom postotku kuna gore dolje niš ne znači. A da će se cijena oporaviti u to ne sumljam….
P.S. Znate li koliko investitora postoji npr. u Srbiji a koliko kod nas. Kad pronadjete, nađite i koliki je broj stanovnika Srbije – omjer je zastrašujući…
Baltic dry index je pao 41 bod što zvući puno, a u stvari se radi o padu od samo 1%, naravno brodari će kod nas taj pad sutra multiciplirati tako što će iza one jedinice nadodati nulu. Reakcije su nam čudne i ne važe fundamenti, na našoj burzi vrijedi samo sentiment i malo tehničke analize, čisto radi lakšeg špekuliranja.
[/quote]
Gledaj to u kontekstu smjera, jer se bdi kreće ciklički. Teško će jedan dan u veliki minus a drugi dan u veliki plus….
[/quote]
Kolega uopće nisam ništa komentira nego sam samo prvi na JDPL objavio BDI, te time ako sam mogao pomoći ostalima na ovom topicu.
Baltic Exchange Dry Index 3874 DOWN 155
BCI Baltic Exchange Capesize Index 7441 DOWN 468
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3021 DOWN 47
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1757 DOWN 1
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 774 DOWN 3
Evo JDPL je već par dana padao
i više od ATPL mogao bi danas
malo to nadoknaditi..
Evo JDPL je već par dana padao
i više od ATPL mogao bi danas
malo to nadoknaditi..
ATPL ima div. ako imaš dionicu do 31.07….Zato ne pada kao JDPL
Koliko sam shvatio ti nemoraš ATPL imati sada da bi dobio dividendu
dovoljno je da je kupiš za mjesec dana jer dividendu dobivaju oni koji če
biti uknjiženi do 31.07 znači ti možeš kupiti Atpl 25.07 i dobiš
dividendu
tako da ova tvoja tvrdjna da dionicu moraš trenutno imati mi ne stoji
dividenda dolazi tek za mjesec i više dana..
Nevidim nijedan razlog zašto bi neko sada držao ATPL za dividendu
koju može dobiti i ovako ionako za mjesec dana.
Koliko sam shvatio ti nemoraš ATPL imati sada da bi dobio dividendu
dovoljno je da je kupiš za mjesec dana jer dividendu dobivaju oni koji če
biti uknjiženi do 31.07 znači ti možeš kupiti Atpl 25.07 i dobiš
dividendu
tako da ova tvoja tvrdjna da dionicu moraš trenutno imati mi ne stoji
dividenda dolazi tek za mjesec i više dana..
Nevidim nijedan razlog zašto bi neko sada držao ATPL za dividendu
koju može dobiti i ovako ionako za mjesec dana.
Naravno da je nemoraš imati danas, ali zašto bi je prodao ako vrijedi za 1 misec 9,3% više…..
BDI oćito mijenja trend to se vidi i na FFA a i po BCI (capeovim) koji su danas pali manje već jučer.
Očekujem idući tjedan rast BDI-a, s tim što vjerojatno neće rasti BPI (panamaxi koji su bitni za ATPL),
kada je BDI rastao u svibnju a BPI (panamaxi) padali, u tom je periodu JDPL rastao od 130-180 kn a ATPL stajala na 900kn, možda se povjest ponovi pa JDPL ode na 220-240 ako ATPL bude na razinama
1100-1200.