JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gosn glikos ja sam pejstao bdi sa foruma yahoo kao što sam 1000 puta do sada napravio i kad je pada i kad je rastao. i uvijek je bio ok. a i moderatori su ga pustili. nije mi bila namjera obmanjivati nekoga, desila se greška i zbog nje neću više nikad pejstati isti jer nisam navlakivač, a ostalom nisam ni bio na bidu, tako da od toga nemam ništa. a imam dovoljno morala da nikad takvu stvar ne bih ni napravio.

Lijepo od tebe što si se isprićao, ne meni već kolegama koje su eventualno oštećene. Tvoja isprika govori puno o tebi i tvojoj veličini, ljudski je griješiti…

samo neka su nam sjekire zakopane [thumbsup] ispričao sam se već na atpl. za buduće posjetitelje foruma na yahoo samo lik koji ima nick audiophule ili tak nešto slično daje dobar bdi. mislim da na balticexchange ima neki free period od 20 dana a dalje se plaća. i ova situacija je dobar podsjetnik da se ne vjeruje svemu na forumu. pozdrav od jedine osobe u zg koja je u uredu, vidite da sam odmah kažnjen [lol]

Zanimljivo kako su svi ovdje zapeli za BDI
Pa me zanima gdje u BDI možemo vidjeti ovaj pad JDPL
koji je trenutno 33% ispod cijene od prije desetak dana.

Ne vidim nigdje u svijetu da su brodari pali za 33%
pa čemu onda više raspravljati o BDI jer da JDPL prati ikakav
BDI sigurno nebi pao više od 3% a ne 33%.

U hrvatskoj su dionice brodara i građevinara ekstremno pale
dok se neke druge kao Ht nisu niti makle
stoga mislim da daljne ikakvo podcjenjivanje
brodara nema ikakve logike te da bi te dionice
trebali porasti za veliki postotak da nadoknade koliko
su pale u odnosu na druge dionice na ZSE.

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Dugoročno gledajući kretanje BDI-a govori u kojem smjeru se kreće ekonomska situacija. Kratkoročno daje špekulantima izgovor za udaranje po bidu ili asku. Ekstremni pad uzrokovan je neizvjesnom budućnošću (koja je izvjesna-jeftino je i za par godina bit će zaboravljeno na recesiju-do slijedeće. ali može biti još jeftinije pa svi čekaju). Oslabljeni kreditni rejting države tjera velike ulagače van (risk managemet). Problem cijena je plitkoća tržišta koje se izrazito lako kontrolira, ali i izrazito lako dolazi do panike. Ljudi su preplašeni. Ne znaju što ih čeka. Već su ih dobrano oderali. Mnogi su ustali bez gaća HT-IPO ulaskom na tržište (i ja sam jedan od njih-sad nosim tange [lol] ). Kao što se zna da je dosta toga trenutno podcjenjeno tako se i znalo da je bilo precjeno. Ali kod nas više od tehničke i fundamentalne analize vrijedi psihološka (iliti sine jaši kud i krdo kreće)

Baltic Dry Index (BDI) -41 4029

Korkyra

Baltic Dry Index (BDI) -41 4029

Baltic dry index je pao 41 bod što zvući puno, a u stvari se radi o padu od samo 1%, naravno brodari će kod nas taj pad sutra multiciplirati tako što će iza one jedinice nadodati nulu. Reakcije su nam čudne i ne važe fundamenti, na našoj burzi vrijedi samo sentiment i malo tehničke analize, čisto radi lakšeg špekuliranja.

BDI pada i dalje, a mačke bježe iz top 10 [bye]

19.6.2009
Vlasnik računa Stanje [%] Promjena
1.Zast.: DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 1.034.455 63.2
2.Zast.: HZMO 111.667 6.82
3.HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 43.569 2.66 UP
4.Skrb.: PBZ D.D. 43.182 2.64 DOWN -521
5.Skrb.: VOLKSBANK D.D. 10.292 0.63
6.JADROPLOV D. D. 10.011 0.61
7.Skrb.: HPB D.D./HPB-INVEST – HPB GLOBAL OIF 9.691 0.59
8.Skrb.: HPB D.D./HPB-INVEST – HPB DIONIČKI OIF 7.641 0.47 UP
9.Skrb.: PBZ D.D. 6.958 0.43 DOWN -1265
10.Skrb.: HPB D.D. 6.731 0.41
Ukupno: 78.46

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Molim kolegu jomiiia da dade procjenu do slijedećeg petka [lol]

Zanimljivo kako su svi ovdje zapeli za BDI
Pa me zanima gdje u BDI možemo vidjeti ovaj pad JDPL
koji je trenutno 33% ispod cijene od prije desetak dana.

Ne vidim nigdje u svijetu da su brodari pali za 33%
pa čemu onda više raspravljati o BDI jer da JDPL prati ikakav
BDI sigurno nebi pao više od 3% a ne 33%.

U hrvatskoj su dionice brodara i građevinara ekstremno pale
dok se neke druge kao Ht nisu niti makle
stoga mislim da daljne ikakvo podcjenjivanje
brodara nema ikakve logike te da bi te dionice
trebali porasti za veliki postotak da nadoknade koliko
su pale u odnosu na druge dionice na ZSE.

a) drugi nisu rasli koliko i JDPL
b) HT je izrazito defenzivna dionica s cca 25% zarade do kraja godine, JDPL i slične će u istom periodu vjerovatno biti na 50%

Normalno je da građevinari i brodari najviše padnu, pa oni će najviše i osjetiti krizu. HT s krizom ili bez – dobit je ista… Krivu dionicu su našao za usporedbu….

Posjedujem dionice JDPL…

ovaj nalog na prodaji je smješan 50kom po 178kn

ovaj nalog na prodaji je smješan 50kom po 178kn

ima namjeru što više srušiti cijenu
kod nas na burzi se manipulira sa par lipa
a vidi onoga sa 400 i nešto je pobjegao sa prodaje i ubacio 1000 i nešto…

New Report

Close