JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega glikos1 samo sam skeptičan s obzirom da je kolega jomiii prognozirao rast barem do 250 krajem tjedna a da je po bdi-u odavno bi već bili na puno višim granicama. Kolega jomiii je za sad radio puno bolje nego bdi pa u ponedjeljak se nadam da će se očekivanja ispunit i da će se target doseći. Ako nebude tako i krenemo down mali su ipak zipušili a i ja s njima!!
Sretno sutra [pray]

Kolega former91, nisi pogriješio što si investirao u JDPL, danas svi padaju, ali ćim se popravi sentiment JDPL će najviše rasti od svih likvidnih dionica, uz to BDI radi za nas, a spekulacije oko dividende za ATPL mogle bi dodatno popraviti raspoloženje na burzi za cijeli brodarski sektor.
Dobro si investirao i sada budi strpljiv da ubereš plodove.
[/quote]
Ja sam poduže u jdpl-u i to samo zbog sentimenta i želio bi da ona postane jedna od jačih a moje su prognoze , koje sam više puta postao, da će jdpl isploviti iz krize bolje nego drugi. Ostaje da budemo strpljivi i nadam se očevici istog.
[thumbsup]
Što se tiče plodova šparuge su prošle, na redu su trešnje…. [lol]
[/quote]
Odbijo se od 165 i preso je preko 210,falijo mu je taj jedan dobar dan da dodje blizu ponovnog targeta,ali ameri se korigirase i azija i EU, pa nismo mogli dalje,poslje ove korekcije koja nam ide,mislim da bi mogli ponovno povuc gradjevinari malo jace od brodara,mislil da ce se BDI malo stabilizirat oko 3500,za jadroplov ocekujem dobar 2q.

Brodari vani danas rastu već + 5 %, blago onom tko je JDPL rasprodao jutros po 184,xx [cool]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Brodari vani danas rastu već + 5 %, blago onom tko je JDPL rasprodao jutros po 184,xx [cool]

Možda GENKO al ovi drugi …

LEAVE THE WORLD BEHINED

Možda GENKO al ovi drugi …

pogledaj sad brodare vani

Sad sam pročitao ponovo neke ohrabrujuće vijesti, a to su: da dolar slabi, nafta ponovo raste, dobre prognoze za japansko gospodarstvo. U prijevodu ako dolar ponovo oslabi ulagaćči će ga sklanjati u robne i dioničke burze i to će neminovno dovesti do rasta sirovina, nafte i dionica. Rast cijena sirovina osobito metala i željezne rudače uvijek za sobom povlači i rast BDI, to ne znači da će BDI samo rasti, no sve je bliži granici od 4000 bodova i sve više vjerujem da će se na tim razinama stabliizirati, naravno uz nužne korekcije koje će sljediti već idući tjedan barem prema FFA Volumens estiments za dry, a poslje 23 6. znati ćemo nove procijene BDI-a i možda očekivati još povoljnije vijesti za brodare. Kraj drugog kvartala mogao bih donijet ponovo uzlet.

Nekoliko činjenica o JDPL a to su: JDPL je danas treća dionica po likivdnosti na ZSE, dionica u zadnjih mjesec dana osim visokim rastom cijene odlikujue se i visokom likvidnošću što potvrđuje da je rast cijne opravdan i da nije napuhan, od svih brodarskih i likvidnih dionica na ZSE ova dionica je i dalje najpotcijenjenija u odnosu na svoju knjigovodstvenu vrijednost svega 55%, dok je ATPL dosegla svoju BV, na ovim vrijednostima BDI kao i prema fundamentima JDPL bih se trebao kretati uskoro na razinama od oko 350kn. Svi koji misle da je ovaj posao jako jednostavan i da treba prodati na 200 kn i kupiti na 170, pa za tjedan dana to ponoviti mogli bi se prevariti.

Dokle će BDI rasti a Azija, Evropa i Amerika završavati dan u minusu? To vas ja pitam…

Brodari vani:
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1

Nekoliko činjenica o JDPL a to su: JDPL je danas treća dionica po likivdnosti na ZSE, dionica u zadnjih mjesec dana osim visokim rastom cijene odlikujue se i visokom likvidnošću što potvrđuje da je rast cijne opravdan i da nije napuhan, od svih brodarskih i likvidnih dionica na ZSE ova dionica je i dalje najpotcijenjenija u odnosu na svoju knjigovodstvenu vrijednost svega 55%, dok je ATPL dosegla svoju BV, na ovim vrijednostima BDI kao i prema fundamentima JDPL bih se trebao kretati uskoro na razinama od oko 350kn. Svi koji misle da je ovaj posao jako jednostavan i da treba prodati na 200 kn i kupiti na 170, pa za tjedan dana to ponoviti mogli bi se prevariti.

Na 170 ali bez ove prve znamenke 1.

Na 170 ali bez ove prve znamenke 1.

[/quote]
Lojtra zaboravio si staviti smajlića da ne bude bezobrazno, ipak treba cijeniti glikosov optimizam [thumbsup]

Danas pad?

na kojoj se stranici može vidit bdi kad izađe u 14.30

New Report

Close