JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Eto i ja još danas malkice ubo po 202 da podebljam količinu, iako sam si digao prosjek…., nisam mogao odoliti…, gledao sam kod brokera kako tone do 195 i skoro sam ga tu i čapio (no čekao sam da vidim oće li proparati do 190 i pobježe) no ima tako brzih likova da je to za nevjerovati…

dakle sutra siguran oporavak Jadroplova i drugih brodara
ne može niže od 190… to je to … ali vidjet ćemo odmah ujutro kakav je bid
po jutru se dan poznaje

… Čak i tamo gdje je bilo povoda, kao u slučaju brodarskih izdanja, počelo se prtjerivati pa je primjerice Jadroplov u nekoliko tjedana udvostručio tržišnu kapitalizaciju.
Autor/izvor: Siniša Malus/seebiz

pa dobro ali nije samo jdpl udvostručio kapitalizacijui ako je barem ima neko opravdanje u BDI , a što je s IGH i ostalima , svi su otprilike narasli isto a bez nekog opravdanja (osim HT Ericssona i takvih)

… Čak i tamo gdje je bilo povoda, kao u slučaju brodarskih izdanja, počelo se prtjerivati pa je primjerice Jadroplov u nekoliko tjedana udvostručio tržišnu kapitalizaciju.

pa dobro ali nije samo jdpl udvostručio kapitalizacijui ako je barem ima neko opravdanje u BDI , a što je s IGH i ostalima , svi su otprilike narasli isto a bez nekog opravdanja (osim HT Ericssona i takvih)
[/quote]
Al si zaboravijo da je erikson bijo na 8xx kuna i narasto na 15xx skoro 100% i dao dividendu.Ht sa 202 na 223 i dao 36 kuna dividende.

Eto i ja još danas malkice ubo po 202 da podebljam količinu, iako sam si digao prosjek…., nisam mogao odoliti…, gledao sam kod brokera kako tone do 195 i skoro sam ga tu i čapio (no čekao sam da vidim oće li proparati do 190 i pobježe) no ima tako brzih likova da je to za nevjerovati…

Ovaj post mi je pomogao da donesem odluku..ja u nedoumici dali da po toj cijeni prodam a Vi se veselite jer ste ju ulovili…čudni smo mi ljudi.
[/quote]

Svaka čast na prodaji tako "visoko", a jučer se moglo još po 250…, tad je trebalo donijeti odluku…, mogu samo zamisliti kako se osjećaju oni koji su kupovali na 250…, ako se nisu rasprodali…, čekati će neko vrijeme da ovo ludilo od rasprodaja završi…
[/quote]

krivo ste me razumijeli,odluka je bila da ne prodam.

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

Ja imam frenda koji ima frenda koji je kupovao ovu dionicu u ponedjeljak.
Danas mi je taj isti frend rekao da mu je njegov frend prodao ovu dionicu i zadovoljio se sa 2 t. EUR gubitaka.

Inaće navodno se dečko tek oporavio tj. ohrabrio da kupi nešto nakon sloma i prodaje na dnu u 2008.

Evo ovo samo kao info, ako vam što pomogne.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nije samo JD

[/quote]
HDEL i Končar su 200% rasli od ožujka HDEL je bio 120 i došao do 400, KOEI je bio 169 i došao do 450, IGH je bio 1460 i došao do 4400, a JDPL je neopravdano nisko potonuo do 85, jer ako gledamo da je ove godine ATPL najniže bila 630 onda JDPL nije trebao tonuti niže od 120 iz te perspektive bi trebali gledati i na oporavak.Četiri razloga zašto je JDPL porastao: 1.zato što je imao dobar 1Q, 2. razlog zbog snažnog rasta BDI-indeksa, 3. razlog zbog velike tehničke podcijenjenosti u odnosu na ATPL omjer je bio 7:1 u korist ATPL (700:100, odnosno 910:130) 4. razlog je naravno i najvažniji dobar sentiment na burzi i globalni oporavak tržišta u svijetu.

Danas mi je taj isti frend rekao da mu je njegov frend prodao ovu dionicu i zadovoljio se sa 2 t. EUR gubitaka.

Inaće navodno se dečko tek oporavio tj. ohrabrio da kupi nešto nakon sloma i prodaje na dnu u 2008.

Jel jos ziv?
Taj pogadja u sridu

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Jel jos ziv?
Taj pogadja u sridu
[/quote]

Moj frend je još živ, ali ovaj njegov ne znam, ne poznajem ga.
Veli da se dvoumio između Jadroplova i HTeja

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

A je mu dvoumica.
Kao da me netko pita os kupit jabuku ili lajsnu.

Idem spavat, pozdrav

Brisi ove gluposti Vjeko

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

gle, takav niti nije za burzu. Pa ne kupuješ i prodaješ na osnovu jednog ili dva dana. Kupnjom dionice kupio si udjel u firmi. Ako već ideš ulagati u burzu (pogotovo našu), pikneš dionicu za koju misliš da će npr. u godini dana narasti 30%, zaboravite priče o višestrukim dobicima, takvi su jako jako rijetki. Moramo biti realni i reći u banci dobivam npr. 8% ja želim zaraditi više, pikneš, čekaš svoj target i izadješ… Pa čekaš i pikaš opet neku priliku kao naprimjer ovu jučer… Tvom frendu bih savjetovao da radje ulaže u fondove, ili ode u banku i oroči novac.

Da je kupio JDPL kada je bio na ath na 870 do danas bi gubio otprilike 2/3 – a ako je prodao kada je jdpl bio na najnižim cjenama pop_ušio je big time. Također mislim da ako je već htio ulagati morao je razmišljati da se na dionicama može i pop_ušiti a ne samo dobiti. E sad nesreća je što je uletio u krizu. Ali umjesto da iz krize izadje pametniji šta on radi – izadje – "manje pametniji"… Ulažeš u burzu na kojem postoji i rizik dobitaka ali i rizik gubitaka…

Velika zarada nemože se naći u daytradanju, rijetki opstanu, rijetki izadju s zaradom – ali ono najvažnije – samo oni koji su jako jako jako dugo ovdje mogu izaći kao pobjednici daytradanjem – čak niti takvi nisu daytraderi u pravom smislu riječi – ako se zahebu čekaju dok ne dodju do svog target-a…

Toliko od mene…

p.s. CRB INDEX +6.74 iz čega bi se dalo zaključiti da će bdi uskoro porasti, i da je jučerašnja korekcija bila samo korekcija kao i ona kada je bdi bio na 3000 bodova. Cijena će vjerovatno natrag – oče li prijatelj prijatelja prijateljevog prijatelja plakati nakon 2kE gubitka neznam ali se nadam da će izvući nekakvu pouku…

Pa što je čekao da ulazi na 240, što nije ušao na 100 kn prije mjesec dana. Oni koji očekuju zaradu za dva dana nemaju ovdje što tražiti, ili neka budu daytraderi i lovu će zaraditi u danu, daytradere najviše cijenim i njima se najviše divim, naravno poštujem i dugoročne investitore, a nevjerne Tome koji vjeruju tek kada vide da su drugi zaradili ne želim komentirati…

Čitam na Wall-Streetu ponovo rastu rudarske i energentske dionice, znači bit će posla za brodare i banke će izdavati akreditive (nedostatak bankariskih akreditiva i slom financijskog tržišta su lani strmopyzdili BDI i burze diljem planeta). Kolege na burzi ne kupijete danas već preksutra i gledajte uvijek par koraka unaprijed.

New Report

Close