daj nam neki komentar? šta ti misliš o svemu ovome??
Svaki sale and lease-back se moze prijevremeno vratiti.
Sumnjam da ce cekati za 1 brod cijeli posao..
no kako to obično biva, dobro izvješće u krivo vrijeme…
kakvo krivo vrijeme … nemoj gledat kratkorocno.. u doba krize društvo dobro posluje, pozitivan cash od poslovanja .. šta će ti više .. samo potvrda da je JDPL pocijenjen
izvještaj je u kladu s očekivanjima, šta ste se uzbudili. Dakle odličan kao što je bio i svaki do sada,
Izvješće treba promatrati kroz cijenu dionice. Ako u godinu dana dionica padne 80% a izvješće je jedanko kao i prije godinu dana onda je to jako dobro. Da je cijena porasla 3-4 puta onda bi ovaj isti izvještaj bio loš i nebi opravdavao cijenu.
Još jednom čestitke JDPL.
no kako to obično biva, dobro izvješće u krivo vrijeme…
vrijeme je odlično jer možeš lijepo kupovati bez da ti cijena pobjegne. super.. jer kasnije kad se bizoni opet probude, neće zaboraviti [cool] bilo bi super kad bi ameri još malo zakotrljali.. nadajmo se da ga bude ispod 120 [wink]
izvještaj je u kladu s očekivanjima, šta ste se uzbudili. Dakle odličan kao što je bio i svaki do sada,
Izvješće treba promatrati kroz cijenu dionice. Ako u godinu dana dionica padne 80% a izvješće je jedanko kao i prije godinu dana onda je to jako dobro. Da je cijena porasla 3-4 puta onda bi ovaj isti izvještaj bio loš i nebi opravdavao cijenu.
Još jednom čestitke JDPL.
[/quote]
slažem se kolega. sve, ama baš sve treba komparirati sa trenutnom cijenom dionice jer tako tražimo value
Boga mi popustili mi izvori. Rekli samo 11 milja. [sad] Ipak uz sve divne stvari treba vidjeti rasplet sa containerasima. Mislim da i Ist uskoro zavrsava svoju misiju.
Ovi koji prodaju, nisu valjda ni čitali izvještaj. Ja sam danas dokupio jdpl osim od prodaje atpl i za novac koji sam bio rezervirao za hdel ali nesmijem to napisati na temi hdel-a. [proud]
Nevezno amortizacije, tecaja i svega sto je uvijek skrivalo rezultat.
JDPL je uspio u kvartalu imati pozitivan cash od poslovanja.,
Ukucao je depozit za novogradnje, vratio je dio kredita i sa svim tim povecao stanje casha na racunu.
S tim da ovo objasnjenje cijene novogradnji vrijedi vise od svega.
ako bude tako naravno..
Da, iako nas je Papić naučio na oprez , ovo izgleda bolje od očekivanja.
I bez teč. razlika pozitiva , a NAV i BV iznad 400.
Stari brodovi u prodaju , a supramax koji stiže krajem godine već sada vrijedi preko 20 mil USD.
Slab karakter , dokupio.