netko je htio dobro dignuti jdpl, svaka čast ali…, oprez [undecid]
Ja se nakrcao danas žestoko.
Vidjelo po po premarketu u americi da će brodari rasti, a ionako čvrsto vjerujem u drybulk sektor i mislim da će u sljedećih par mjeseci proći znatno bolje nego S&P indeks. Isto tako, mislim da će i u Hrvatskoj brodari proći bolje nego bilo koji drugi sektor.
Jadroplov mi se od brodara nekako najviše sviđa, i puno očekujem od izvješća za 1Q. Zbog rasta dolara ostali brodari će vjerojatno imati gubitke na tečajnim razlikama po kreditima, dok Jadroplov zbog jake keš pozicije, pretpostavljam u dolarima, može računat na pozitivne tečajne razlike. Kad se tome doda znatno niža amortizacija nego prošle godine, izvješće bi moglo iznenaditi one koji ne poznaju ovaj sektor, a pogotovo ovu brodarsku firmicu čiji financijski izvještaji rijetko imaju veze sa stvarnošću.
Kad čovjek onako realno gleda izvještaj za 2008. mislim da bi realno bilo između 100 i 150 mil. kn dobiti a ne 44 gubitka. Keš povečali za 94 mil. kn, vratili 48 mil. kn kredita i platili 50 mil. kn za povećanje materijalne imovine (zadužili se kod dobavljača za 37 mil. kn).
Ako izvještaj za 1 kvartal bude realniji (nadam se da ovaj put može biti i nerealan, ali u drugu stranu), mislim da bi jadroplov mogao biti hit na burzi. Nešto slično što sad proživljava Lošinjska plovidba.
Jadroplov mi se od brodara nekako najviše sviđa, i puno očekujem od izvješća za 1Q. Zbog rasta dolara ostali brodari će vjerojatno imati gubitke na tečajnim razlikama po kreditima, dok Jadroplov zbog jake keš pozicije, pretpostavljam u dolarima, može računat na pozitivne tečajne razlike. Kad se tome doda znatno niža amortizacija nego prošle godine, izvješće bi moglo iznenaditi one koji ne poznaju ovaj sektor, a pogotovo ovu brodarsku firmicu čiji financijski izvještaji rijetko imaju veze sa stvarnošću.
[/quote]
Računaj jedino da burza anticipira događaje u budućnosti a ne prošlosti, izvještaji su prošlo vrijeme…
[/quote]
Računaj jedino da burza anticipira događaje u budućnosti a ne prošlosti, izvještaji su prošlo vrijeme…
[/quote]
ok onda jos bolje jer je BDI u porastu…ali racunaj da je i vecina u ovu cijenu ukalkulirala negativan FI …………. [thumbsup]
[/quote]
[/quote]
ok onda jos bolje jer je BDI u porastu…ali racunaj da je i vecina u ovu cijenu ukalkulirala negativan FI …………. [thumbsup]
[/quote]
A kako znaš da je večina ukalkulirala negativan FI. Opet ću ponoviti, burza anticipira događaje u budućnosti, prošlost i sadašnjost su gotovi…
[/quote]
[/quote]
[/quote]
A kako znaš da je večina ukalkulirala negativan FI. Opet ću ponoviti, burza anticipira događaje u budućnosti, prošlost i sadašnjost su gotovi…
[/quote]
pa vidis koliko se trzi ispod NAVa,neda mi se raspravljati,kolega pisite sto hocete svejedno to nemoze utjecati bas na nista…tak da,sretno…
Baltic Exchange Dry Index 1897 UP 91
BCI Baltic Exchange Capesize Index 2528 UP 152
BPI Baltic Exchange Panamax Index 1702 UP 146
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1430 NO CHANGE
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 703 UP 9
Žuti ne daj se isprovocirati, Jadroplov je podcjenjen do boli, a neka svatko proda tko misli drugačije i miran bostan.
Život ide dalje, neće nikoga čekati [lol]
s tobom e slazem to i pokusavam reci…sve sto je negativno je vec ukalkulirano,tako da svaka pozitivna vijest kao sto je npr ako bi bio pozitivan 1Q ga moze jace dici,no to je moje misljenje..nikakav nagovor na bilo sto..
Capesize
Bid Ask 1Day 7Day
Q309 23500 24500 3000 4250
Q409 23500 24500 2500 3500
Q110 22750 23750 1500 2750
Q210 22750 23750 1500 2750
Panamax
Bid Ask 1Day 7Day
13000 14000 1500 2250
13500 14500 1750 2000
13000 14000 1000 1500
13000 14000 1000 1500
Supramax
Bid Ask 1Day 7Day
11500 12500 1000 1250
11750 12750 1000 1250
11500 12500 750 1000
11250 12250 750 750
HandySize
Bid Ask 1Day 7Day
8250 9250 250 500
8250 9250 250 500
8250 9250 250 500
8500 9500 500 750
Sve u plusu…
Znam da ste danas vec dobre volje pa da i ja dodam kap ulja na vatru. Izvjestaj je dobar.
Znam da ste danas vec dobre volje pa da i ja dodam kap ulja na vatru. Izvjestaj je dobar.
Stvarno, a moja TA kaze da ce biti jos i bolji.14.4 sam najavi mogucnost rasta BDI po TA a ti i ekipa nazvalime drukerom.Eto ko je onda kupio sada ima vec debelo preko 20% zarade,a kako stvari stoje stoje ako gledamo samo BDI trebali bi jos zaraditi.
Moja preporuka strong hold i lagano buy za one koji su slusali one koji su me tada nazvali drukerom a bilo ih je jel tako profesore.
ovo je dobra sugestija.