Druže Tekman. To ti smešta unutarnji neprijatelj koji podriva iznutra. Neko bi želio da bude poput tebe.
….ne odgovara i naj radje bi da me moderiraju zauvjek.
Kolega po onom sta je nedavno publicirao ditektor ULPL oni su naša naj stabilnija pomorska
TECHMAN napokon objektivno pisanje,svaka cast,vise ce vas ljudi cijeniti…nema nitko protiv da se istaknu nedostatci,ali ne treba niti minorizirati dobre stvari,objektivnost prije svaga ma kako crna ili bijela bila…svaka cast,ako ovako nastavite…slobodno ukazite na mane tvrtke ali nemojte skrivati niti prednosti… puno lijepih pozdrava… [thumbsup]
Kolega ima ih vise (neprijatelja) ali nije bas jednostavno biti poput mene. Bilo je i ranije slicnih povezivanja.
Bogami poznat mi je tvoj vokabular. Tako su govorili stariji vodnici u JNA. Tata, brat, ti ?
@ dodjoh
Ma kolega pored genijalaca na forumu koji se bave mojim likom nemam vremena za ozbiljne analize. Problem je sta nikom ne zelim ostati duzan. Moje pisanje je uvjek objektivno. U gornjem postu mozete pronaci pozitivan podatak za JDPL. Na zalost to je prvi nakon dugo vremena i cim sam cuo i ijavio sam ga.
Pobjeglo mi. Prvi dio gornjeg posta o neprijateljima je odgovor Milovancetu.
I na kraju jedna nesluzbena ali ce zasigurno obradovati imaoce dionice. Prica se da prvi kvartal nije gubitak. Ipak to me nije ponukalo na kupnju.
Imnformacija o pozitivnom poslovanju.JDPL je i u prvom kvatralu 2009 poslovao vjerovatno isto kao
i u zadnjem prošle godine,a u to četvrtom kvartalu knjigovodstvenio ogromni gubitak.
Prihodi nisu povečani.
Nije prodan nijedan brod.
Što se to dogodilo?
Pa vrlo jednostavno amortizacija je smanjena proporcionalnom smanjenju vrijednosti flote.
Vjerovatno 2,5 do 3 puta.
A došlo je i do porasta US$ 41.03.premq 31.12.2008 za cca 5% što Jadroplovu ide u prilog s obzirom na velika financijska sredstva,VEĆA OD UKUPNIH DUGOVA.
Jadroplov je u 1Q2008 ostvario poslovni gubitak,a glavni razlog je bio gubitak na tečajnim razlikama
jer je dolar u tom razdoblju.
I vjerovatno nema otpisa od cca 80 mil kn.
Međutim,pozitivne tečajne razlike će u 1Q biti manje nego u 4Q2008 jer je tada dolar uskisnija i
malo više,ali daleko je veći pozitivan utjecaj smanjenja amortizacije i ovog jednokratnog otpisa.
Mislim da je JDPL bolje poslovao u 4Q 2008 nego 1Q2009,ali knjigovodstvena kozmetika ga je
neopravdano zabila na dno.
Znalci su imali priliku za jeftini ukrcaj.
Samo vi tu spuštajte jedan drugome, većini je bio skup na 90 kuna a kad se cjena malo mrdnula odjedan pu svima postao dobar na 115kuna.
Zaboravili ste na jedan faktor al "svi".
Bit će on dobar i na 200 i na 300 sam vi pišite romane…
Kakva je situacija u našoj nam lijepoj domovini. Možda je ovo preksutra test
za prestojeću privatizaciju. Možda će tih 35000dionica na aukciji biti dobar pokazatelj koliko su ulagači spremni ponuditi.
Očito da će vlada od nekud hitno trebati love za krpanje proračuna,isplate povrata poreza.ja pitam, love podosta manjka… Od kud će je namiriti?
Top 10 dioničara
1.DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 63,20% 1.034.455,00 63,20% 1.034.455,00
2.HZMO 6,82% 111.667,00 6,82% 111.667,00
3.HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 2,66% 43.569,00 2,66% 43.569,00
4.PBZ D.D. 1,97% 32.293,00 2,13% 34.815,00
5.PBZ D.D. 1,47% 24.086,00 1,13% 18.487,00
6.HPB D.D. 0,66% 10.866,00 0,69% 11.306,00
7.HPB D.D./HPB-INVEST – HPB GLOBAL OIF 0,66% 10.791,00 0,66% 10.791,00
8.JADROPLOV D. D. 0,61% 10.011,00 0,61% 10.011,00
9.SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./PROSPECTUS JUGOISTOČNA EUROPA OIF S JAVNOM PONUDOM 0,61% 10.000,00 0,61% 10.000,00
BILBIJA IGOR 0,49% 8.048,00 – –
10.VOLKSBANK D.D. – – 0,63% 10.292,00
79,15% 79,14%
Bilbija nas napustio!!!
TECHMAN napokon objektivno pisanje,svaka cast,vise ce vas ljudi cijeniti…nema nitko protiv da se istaknu nedostatci, ali ne treba niti minorizirati dobre stvari, objektivnost prije svega ma kako crna ili bijela bila…svaka cast, ako ovako nastavite…slobodno ukazite na mane tvrtke ali nemojte skrivati niti prednosti… puno lijepih pozdrava… [thumbsup]
Evo lijepo rečeno! Niko nema ništa protiv da ističeš negativne strane JDPL ali bio bi red da pritom istakneš i pozitivne.
Vezano za izvješće za 1Q svakome ko je iole računovodstv. pismen bilo je jasno da će izvješće za 1Q biti ok iako za konačnu potvrdu treba sačekat da iziđe (svakakve kemije su moguće). Zanimljivo će bit vidjet stanje keša nakon prvog kvartala.
Evo eskluziva. Jutros iz prve ruke porinuće prvog broda iz škvera u 6-7 mjesec. [thumbsup]
@ dodjoh, crnac i ostali
Vidim da su se tenzije spustile i da mozemo bar pokusati normalno komunicirati. Napisao sam par pozitivnih postova na topicu i odmah led prema meni kopni. No za to nisam zasluzan ja vec aktualna desavanja. Ja uvjek pisem isto. Istinito i po mogucnosti argumentirano. Da li je moja istina prava istina e o tome se moze debatirati. Za mene je.
Ajmo malo analizirati moje pisanje zadnjih nekoliko mjeseci:
– Trziste bulkera je lose – Ima li tko kontraargumenat?
– Trziste containerasa je jako lose – Ima li tko kontraargumenat?
– Grade se dva supramaxa po sumanutoj cijeni jer uprava nema muda kao Uprave ULPL i TNPL –
Ima li tko kontraargumenat?
Sad dolazimo na pozitivna dogadjanja koja su obiljezila prosli tjedan:
– Neki dan jedan bulker zakljucen izvrsno u VC
– Nesluzbeno Prvi kvartal nije u minusu
– Revalorizacija brodovlja napravljena korektno (nitko od nas prije nije racunao i postao)
Evo sad u jednoj mirnoj atmosferi neka me kolege forumasi isprave gdje sam pogrijesio odnosno nabroje dobru ili losu stvar koju sam preskocio. Pricamo o bitnim stvarima i naravno ne isticem svoju nepogresivost.