JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Potražite brodare, tamo gdje se najviše zeleni, http://finviz.com/map.ashx?t=sec_all

idući tjedan će bit bolje...

Zanimljiva situacija, JDPL je probio negativan trend koji je trajao dobrih 1,5.g.
I na tjednom i mjesečnom nivou RSI probio 30. Za jake kupce ovo je signal obrata!
Snažan signal predstojećeg rasta!
Bull slijedi!!!

Zanimljiva situacija, JDPL je probio negativan trend koji je trajao dobrih 1,5.g.
I na tjednom i mjesečnom nivou RSI probio 30. Za jake kupce ovo je signal obrata!
Bull slijedi!!!

Dragom sugradjaninu glede i unatoc!

Splico o kakvom preokreru ti pricas??? Da li je BSI, BHSI ili containerski index poludio. Ili je tandem Suki-Polancec poludio pa planira privatizaciju. Hm. Znam da nisam vjerodostojan jer drukam na dolje (to mi je u krvi zadnjih cca 6 mjeseci) no pokusati cu dati svoje vidjenje. Naj lakse je kazati alo druker, ugasi. No to bas nije mojh stil. Obicno nastojim bit argumentiran. Vise ili manje uspjesan.

Aukcija HFP nije nikakav pocetak privatizacije. Nisu se prodavale dionice nego prava. A ko je mogao licitirati. Firme koje su gradile autoput ST-ZG. I HFP je odlucio zavrsiti pricu koja se vuce vec neko vrijeme i ponudio nekoliko dionica. A krdo (jer zakon krda je glavna investicijska mantra) krenulo u stampedo. Znam raznorazni znalci ce poceti pricati kao ja ne razumijem investiranje u dionice, kako situacija u sektoru nema bas veze sa cijenom dionice i slicne umotvorine. Daj da vidimo izlaz containerasa iz TC i kvartalno izvjesce nakon toga. BTW da li netko mozda zna na kom su dnevnom najmu Zrin i Pride??? Mozda su vec out iz zadnjeg TC???

Dva GSB ce zasigurno pogurati dionicu up.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Bull slijedi!!!

Dragom sugradjaninu glede i unatoc!

Splico o kakvom preokreru ti pricas??? Da li je BSI, BHSI ili containerski index poludio. Ili je tandem Suki-Polancec poludio pa planira privatizaciju. Hm. Znam da nisam vjerodostojan jer drukam na dolje (to mi je u krvi zadnjih cca 6 mjeseci) no pokusati cu dati svoje vidjenje. Naj lakse je kazati alo druker, ugasi. No to bas nije mojh stil. Obicno nastojim bit argumentiran. Vise ili manje uspjesan.

Aukcija HFP nije nikakav pocetak privatizacije. Nisu se prodavale dionice nego prava. A ko je mogao licitirati. Firme koje su gradile autoput ST-ZG. I HFP je odlucio zavrsiti pricu koja se vuce vec neko vrijeme i ponudio nekoliko dionica. A krdo (jer zakon krda je glavna investicijska mantra) krenulo u stampedo. Znam raznorazni znalci ce poceti pricati kao ja ne razumijem investiranje u dionice, kako situacija u sektoru nema bas veze sa cijenom dionice i slicne umotvorine. Daj da vidimo izlaz containerasa iz TC i kvartalno izvjesce nakon toga. BTW da li netko mozda zna na kom su dnevnom najmu Zrin i Pride??? Mozda su vec out iz zadnjeg TC???

Dva GSB ce zasigurno pogurati dionicu up.
[/quote]

Svaka vama čast ,volim čuti svačije mišljenje, al po ovom vašem pisanju, jdpl je trebao i dalje ostati zaljepljen na 90kn. ?? BDI se ne odnosi na jdpl?
Zašto su u proteklim danima narasle sve druge plovidbe ,također za lijep postotak, jer i za to zaslužano krdo ili Aukcija HFP na jadranskoj plovidbi??

idući tjedan će bit bolje...

ivedome nemoj se opterecivati,svejedno ce svatko raditi po svom i velika vecina zna sta radi a oni koje se moze ovako lako nagovoriti na prodaju bolje neka izadju,svejedno ce i izaci do pola 11h a ovi ce morati ponovno u soping,tak da ne brini,trend je rastuci a to je trenutacno najbitnije BDI u porastu,trenutna cijena ispod 30% NAVa,dok vani brodari ne kotiraju niti blizu tolikog minusa pusti neka pisu sta im se pise…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

Ave Caesar! Morituri te salutamus. Obozavam antiku. Anticari su imali narodnu za svaku priliku. BTW ne pricam o cijeni dionice vec o stanju na trzistu brodara. Pametom dovoljno. Ko sta voli nek izvoli.

O puer,qui omnia nomini debes,pojasni mi ovo sa scrapom http://www.cotzias.gr/reports/COTZIAS_FIXTURE_2009_03_MAR.pdf
Don Frane Bulic 42,584 1997 Rotterdam 19/21 March
Far East intention scrap
approx $27,500 Chart Not Rep trip 17/3

dulcolax - vidi mi ruku

Kolega sa duznim postovanjem moram kazati da ce to putovanje ostvariti zaradu i ako bude vozio natrag u ballastu.

I jedno pitanje. Sta se brate desi sa dionicom jutros? Da nije sindrom krda????

Ovaj post nije navlacenje ni na kupnju ni na prodaju.

O puer,qui omnia nomini debes,pojasni mi ovo sa scrapom http://www.cotzias.gr/reports/COTZIAS_FIXTURE_2009_03_MAR.pdf
Don Frane Bulic 42,584 1997 Rotterdam 19/21 March
Far East intention scrap
approx $27,500 Chart Not Rep trip 17/3

Muči te "…intention scrap".
I mene , ali mislim da je greška , jer bi to bilo suludo : samo 12 godina star brod koji zarađuje dobro , a još će i bolje u većini od idućih desetak godina……

Impending Waiver news plus one more upgrade will catapult Drys to another galaxy.
http://www.hellenicshippingnews.com/inde…

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

kakvog li durkanja….jdpl će nazad za tjedan-dva na 90kn

a ovo kao nije druk,samo u kontra smijeru,bez ikakvog valjanog argumenta…velis past ce,samo tako ako ti to kazes,svaka cast dobar vam je to argument….
[/quote]

pun sam ko šipak JDPL-a tako da i meni je u interesu da ide gore što prije….kupovao sam ga i na 680 i na 720 i na 740 i na 400 i na 146kn…..prosjek je gdje je, ali je daleko od ovih cijena…zato i želim da ide gore, kao svi ovdje…al ne mogu vjerovat koliko ovdje ima onih koji iz totalnog neznanja samo ispale da ovo ide gore na xy cifru…to me fascinira
[/quote]
klega nemojte se ljutiti,svi imamo pravo na svoje misljenje,ekipa je mozda ispaljivala cifre,neki su rekli i na 300kn itd.ali kolega nitko nije rekao da ce ici za tjedan dana,za razliku od vas koji tvrdite da se vraca na 90kn kroz 1-2 tjedna,ali na temelju cega koji je argument vase tvrdnje,ovi koji govore da ide up njima u prilog ide povoljna klima na trzistu kapitala i BDI koji je u porastu s tendencijom daljnjeg rasta,ali koji je trenutacno vas argument za pad,nema ljutnje,slobodno ga iznesite…oprez to ok,ali nece nesto pasti samo ako to netko tako kaze,ili rasti nebitno…puno pozdrava…
[/quote]

moje mišljenje zašto će to nazad na 90kn jer će cijela ova godina a možda i duže biti sve u banani, kako naše gospodarstvo tako i svjetsko, s obzirom na to i crobex i ostala tržišta kapitala….uz to, brdo puta se desilo ovakav optimizam ali se na kraju sve vrlo brzo ispuhalo…neki ko da nisu još uvijek naučili nešto u zadnjih godinu dana….gdje je kraj globalnoj recesiji nezna nitko bogme ni ja….ali, trenutno vidim jdpl stanje -9,85%, zadnja cijena 105kn….pa će vrlo vjerojatno tamo gdje sam i rekao…pozdrav

DOKUP!

Uz ovako slabašan promet na burzi svatko iole ozbiljniji može natezati na koju god hoće stranu.
Trenutna cijena me ne dira, imam svoje mišljenje o budućnosti i toga se držim..

New Report

Close