može li netko objasniti ovaj rast JDPL od +20%? GFI za 2008. je odavna poznato i nije nešto vrijedno spomena, a sljedeća FI bit će osjetno lošija, privatizacije nema i još je dugo neće biti, BDI je vrlo nisko i njegovi porasti su totalno zanemarivi jer je pitanje da li se uopće pokriju troškovi broda…. dakle, zbog čega se pumpa JDPL? jel po onoj: tko zadnji magarac?
kolega,jdpl raspolaze s 200kn keša po dionici plus ostalo…neznam o cemu pricamo,ako su naznake svjetskog oporavka,logicno je da brodri reagiraju,pa ne prevoze robu iz rijeke u ploce i natrag, nemate se cemu cuditi:BDI je narastao kako kazete malo,ali ima tendeciju rasta,dionica je ulaganje u buducnost,uostalom sto ja vama to imam pricati,trgujte ili nemojte..odluka je vasa u svakom slucaju..pozz
Sve ispod 300 mil. kn tržišne kapitalizacije je smiješna brojka prouzrokovana panikom, zato se rastu do 200 kn, ako ga bude, uopće neću čuditi. A izvještaj za 2008. je po mojem mišljenju odličan, samo što u Jadroplovu imaju neobičnu računovodstvenu politiku da prikazuju gubitak kad god se ukaže prilika – za forumaše koji nisu ”doma” kod analize financijskih izvještaja – samo pogledajte iznos amortizacije (potpuno nerelanih 161 mil. kn), i vrijednosnog usklađivanja i rezerviranja (94 mil. kn na kojih ih vjerojatno niko nije tjerao) – pa sad vidite koliko tu ima prostora tj. koliko je mogla biti dobit da su ju željeli prikazati. Po mojem mišljenju, bitno je da raste keš i da se smanjuju obveze, a sve ostalo u rdg-u Jadroplova pa čak i neto dobit nisu tolko relevantni.
GFI za 2008. je odavna poznato i nije nešto vrijedno spomena, a sljedeća FI bit će osjetno lošija, privatizacije nema i još je dugo neće biti..
Na osnovu cega si zakljucio da ce sljedeca FI biti osjetno lošija?
Kao što ti je topalov5 napisao "iznos amortizacije (potpuno nerelanih 161 mil. kn), i vrijednosnog usklađivanja i rezerviranja (94 mil. kn na kojih ih vjerojatno niko nije tjerao)". Npr. ako pogledaš trošak amortizacije za 2006. (izvješće 31.12.2006.) vidjet ćeš da je iznosio 75.620 t kn (materijalna imovina je kroz 2006. vrijedila odprilike oko 800.000 t kn .. ) dok danas nakon rev. vrijedi 575.956 t kn. sad ti zakljuci sam kolki će trošak am. bit u sljedećem izvješću.
Vezano za 94 mil vrijednosnog usklađivanja i rezerviranja uzmi prethodna izvješća i pogledaj tu stavku te isto sam zakljuci.
P&L je podložan računovodstvenim manipulacijama!
crnac, nemoj im kontrirati. pusti ih nek pišu, nemoj im argumentirati. Što prije ekipa nasjedne na njihove floskule o FI i slične gluposti to će prije prodat. Najbolje bi bilo za sve nas da sva ta ekipa koja popuši te spike istrese ili stavi na ask pa da se to pobere, da normalno možemo nastaviti rasti bez njih. Bolje da izađu sada po 120 nego da nam smetaju na 300+
crnac, nemoj im kontrirati. pusti ih nek pišu, nemoj im argumentirati. Što prije ekipa nasjedne na njihove floskule o FI i slične gluposti to će prije prodat. Najbolje bi bilo za sve nas da sva ta ekipa koja popuši te spike istrese ili stavi na ask pa da se to pobere, da normalno možemo nastaviti rasti bez njih. Bolje da izađu sada po 120 nego da nam smetaju na 300+
Vi se tu objašnjavate a u Americi imaju samo jednu riječ za ovakve dionice:
"SKYROCKET"
[kiss]
U 11.25 kreće nastavak shou-a. Show must go on! [wink]
Bolje da izađu sada po 120 nego da nam smetaju na 300+
Ma je, 800!!!
Kolege forumaši ili nemate pojma što se dešava sa JDPL-om ili se neki prave da nemaju pojma.A ovo sve što pišete je: TRLA baba lan da joj prođe dan.Ovo nema veze sa poslovanjem , niti sa F1,inaće nemam dionice JDPL.Žao mi je što nisam na vrijeme mijenjao neke za JDPL,jer se je na ovom navlačenju malih moglo dobro zaraditi.SRETNO.
Ma je, 800!!!
[/quote]
prvo treba pozatvarat gapove koji su ostali na 97-104 [thumbsup] [thumbsup]
[/quote]
kolega,dali je IGH zatvarao gapove kad je danima isao iz blokade u blokadu… [thumbsup] ??
Izgleda je governer izašao [lol]
Ma je, 800!!!
[/quote]
prvo treba pozatvarat gapove koji su ostali na 97-104 [thumbsup] [thumbsup]
[/quote]
kolega,dali je IGH zatvarao gapove kad je danima isao iz blokade u blokadu… [thumbsup] ??
[/quote]
da ali ovo je postala ozbiljna dionica za ozbiljne igrače.nije škart za narodne mase ko igh jureta radiča [cool]