JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prodaja je u utorak 28.04.2009. Inače u vlasništvu HFP je 37.299 dionica nominalne cijene 360 kn. Budući da prodaju po 1/4 nominalne cijene početna cijena je 90Kn u koracima od po 3,60 Kn.

Jel ovo počela privatizacija Jadroplova?
[/quote]

Iz SDA može izčitati da je samo 2.66% dionica u vlasništvu HFP. A to je tih 37299 dionica. Do privatizacije nemože ako se prodaje samo 2,66%. DAB – Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju ima veliki dio dinica a kad će ići prodaja tih dionica to je pitanje.

Kod nas kao i uvjek procure informacije par dana ranije pa nije ni čudo da dinice rastu.

Ja si postavljam par pitanja:

1. Ako je početna ponuđena cijena 90 Kn zašto danas (i jučer) dionice rastu toliko…
2. Što će se dogoditi ako ponuda za HFP-ove dinica neće biti…
3. Što će se dogoditi ako ponuda i bude od npr. 100Kn po dinici, što to za jadroplovove dioničare znači. Dali će cijena rasti ili padati nakon otvaranja ponuda…

Ja bih se dobro zapitao što to znaći za buduće i sadašnje dioničar…

OVO NIJE POZIV NA KUPNJU ILI PRODAJU

[/quote]
NAV Jadroplova je 380 kn.Kada i ako dođe do privatizacije natječaj je otvoren i cijena bi bila fair
na tih 380 kn,ali kako brodarima u ovom trenutku ne cvjetaju ruže lako bi se našlo kupaca za diskontiranu cijenu od 200-300 kn s obzirom na dvije političke novogradnje u Brodosplitu.

Pogledajte malo pažljivije tu tablicu pa ćete u njoj pronaći i da se dionice SLDM prodaju po početnoj cijeni od 17,50 kuna.
Mislim da je svima jasno čemu i kome služe te dražbe.

Pogledajte malo pažljivije tu tablicu pa ćete u njoj pronaći i da se dionice SLDM prodaju po početnoj cijeni od 17,50 kuna.

[thumbsup]

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Nebi ni bilo pošteno mijenjati osnovne principe privatizacije. Svima korisnicima privatizacije treba pružiti iste uvjete. Do kraja.

Ja si postavljam par pitanja:

1. Ako je početna ponuđena cijena 90 Kn zašto danas (i jučer) dionice rastu toliko…

Ja bih se dobro zapitao što to znaći za buduće i sadašnje dioničar…

OVO NIJE POZIV NA KUPNJU ILI PRODAJU

Vrlo jednostavno, kupi se od HFP-a po 90-95 kn i proda na burzi sa min 10% zarade!
Da bi ostvarili što bolju zaradu, pošto je ipak veća količina u igri, potrebno je stvoriti preduvijete, a to je prvenstveno dobra cijena ta izlazak…e sada pošto je dražba 28.04.2009 a rok namire je još 8 dana, nije teško pretpostaviti daljnji tijek događanja slijedečih 15 dana[wink]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

A moj bože. Kad je bila zablokirana na 90 nije dobro. Sad kad se prodaje udio nije dobro. Od kud izvlačite sav taj pesimizam. Mislim da vam netko ponudi badava 100kom i tad bi našli nešto komentirati. A pojedinci bi i odbili jer bi tu vidjeli zle proroke.

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

*optimist1
Ako tvoj komentar ide meni, onda si izabrao pogrešan nadimak, jer ti na ovu sitaciju gledaš pesimistično umijesto da uvidiš šansu u mogučem nabildavanju!
U dionice prvenstveno ulažemo da bi zaradili, zar ne?

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Ne na tvoj. Već na komentar koji si ti komentiro u prethodnom postu. Od zutoga

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Hehe, koliko ono ide na dražbu…oko 3,5mil. kn.
JDPL-R-A 107,00 982.232,05 kn.[thumbsup]
Hoče li se skupiti danas 50% novaca za dražbu [rolleyes]

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Podsjetimo se da su prije mjesec dva ovi iz HFP-a na javnoj dražbi prodavali Belje i Dioki po cijeni nekoliko puta nižoj od one na burzi. Belje je išlo po cca 25 kn Ma kriminal. Ne bi se čudio da ovo ode po 90 kuna, ako uopće i ode, a šta onda? Oprez!!

Gospodine Milovane, ali i ostali… uopće mi nije jasno zašto spominjete HFP i privatizaciju kad je bitna jedna sasvim druga stvar. A to je Kostolanyjeva tehnička analiza. Kako sam ju prošli tjedan prepoznao na KOEI tako sam ju jučer prepoznao i ovdje. Tko još nije naučio KTA, mora hitno otići u školu burze.

A sada malo poviijesti: JDPL je jedina dionica na ZSE koja nije dosegla dno iz 11/2008 kada je bila na 125 kuna. Ne zaboravimo da su svi ostali brodari odradili značajan rast. Ne zaboravimo da su i sve druge dionice odradile značajan rast od dna crobexa 1250.

Ne zaboravimo da je JDPL generirala najviše nove vrijednosti iz redovnog poslovanja u 4Q u odnosu na Mcap i kapital od svih brodara, a išao bih tako daleko da kažem i od svih izlistanih kompanija na ZSE.

JDPL je povećao cash poziciju sa 178 na nevjerojatnih 200 kuna po dionici samo u zadnjem kvartalu 2009. Uz istodobno smanjenje dugoročnih obveza. dakle za 110 kuna kupuje se 200 kuna samog novca. Ne zaboravimo da je pri cjeni od 110 kuna JDPL na cca jednoj četvrtini glavnice i to revalorizirano prema najnovijim(ultra niskim) cjenama brodovlja na tržištu brodova. IMHO, ovo je dionica koja fundamentalno, tehnički, a prema najnovijem KTA momentu, ima najviše prostora za rast na cijeloj burzi. A vi prodajte…

I'LL BE BACK

Malo sam ti nepismen, koji je to KTA moment?

hvala

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Kolega vjerovatno kao ni ja niste upuceni u drazbe. Zato sam nazvao svog brokera koji mi je ljubazno objasnio o cemu se radi. Umjesto neargumentirsnog pisanja bolje je istraziti nesto gdje niste doma. Inace moram izraziti svoje zadovoljstvo radom sa brokerima Fintrade-a.

@ Governor
Kolega apsolutno ste u pravu. Ovdje nema p od privatizacije.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

New Report

Close