može. s obzirom da bi dobio i taj keš a morao isplatiti i neke pristojne otpremnine i riješiti te novogradnje (npr. platiti ih koliko treba pa prodati za manje) vjerojatno bi ti ostala i pristojna zarada.
jel se slažeš da kad bi se jadroplov sad i išao prodavati, da je vrlo malo vjerojatno da bi moglo ići ispod tih tvojih 250 kn? bar u ovim sadašnjim uvjetima. ipak bi to bilo malo preočito da se nekom poklanja firma.
Ti sigurno znaš da keš na računu, ma koliki on bio, ne znači da je on imovina firme i da je na raspolaganju dioničarima. Prvo treba podmiriti vjerovnike, a dioničarima ono što ostane. [wink]
Ali, s obzirom da je ovo samo običan druk, sve ti je oprošteno. [smiley]
može. s obzirom da bi dobio i taj keš a morao isplatiti i neke pristojne otpremnine i riješiti te novogradnje (npr. platiti ih koliko treba pa prodati za manje) vjerojatno bi ti ostala i pristojna zarada.
jel se slažeš da kad bi se jadroplov sad i išao prodavati, da je vrlo malo vjerojatno da bi moglo ići ispod tih tvojih 250 kn? bar u ovim sadašnjim uvjetima. ipak bi to bilo malo preočito da se nekom poklanja firma.
Ti sigurno znaš da keš na računu, ma koliki on bio, ne znači da je on imovina firme i da je na raspolaganju dioničarima. Prvo treba podmiriti vjerovnike, a dioničarima ono što ostane. [wink]
[/quote]
a koja je imovina na raspolaganju dioničarima? Jel su tebi na raspolaganju bageri od HDEL-a? Steraš Slavka van pa se vozikaš, il kaj?
Mali pregled koeficijenata likvidnosti za brodare i građevinare. JDPL 3,34, ATPL 1,21, ULPL 0,9, TNPL 3,4 a DLKV 1,09, IGH 1,2, HDEL 0,96, THNK 1,41.
I da, treba napomenuti da se ovi koeficijenti za brodare odnose na ubzanu likvidnost (čisti keš), a kod koeficijenata građevinara sam uzeo i zalihe i potraživanja. Zalihe prvo treba prodati, pa još dočekati naplatu, a kod potraživanja se nikad ne zna dali su naplativa ili ne. Pogotovo u ovim vremenima.
[/quote]
pa naravno da je keš aktiva (imovina) tvrtke, a kolko vrijede brodovi ?, vode se revalorizirano amortizirano po 576 000 000 kn u bilanci , a ukupne obveze su 269 751 000 kn, znači da se brodovi prodaju po pola ove "tržišne" cijene pokrivaju ukupne obaveze, dok nam pri tome ostane cijelokupni keš za isplatu … [thumbsup]
Koliko brodova ima JDPL i koje su godište. Gdje vode uplata pologa za nove brodove.
Miješate kruške i jabuke. Vaše je ono što ostane nakon što se od imovine oduzmu obveze. I to se ne može vidjeti iz bilance jer je uvijek upitno za koliko se imovina može prodati.
Ali, šta to vama koristi. Danas nitko neće ni pogledati dionicu koja nosi manje od 5% dividendnog prinosa. Sve ostalo nije bitno.
Miješate kruške i jabuke. Vaše je ono što ostane nakon što se od imovine oduzmu obveze. I to se ne može vidjeti iz bilance jer je uvijek upitno za koliko se imovina može prodati.
kog to briga, ne kupuje se imovina nego bussiness. Imovina dobro dođe, a JDPL je ima.
Ali, šta to vama koristi. Danas nitko neće ni pogledati dionicu koja nosi manje od 5% dividendnog prinosa. Sve ostalo nije bitno.
ne uopće, kolko nosi IGH pa je naraso 120%… alo mars, zemlja zove
baš si me razočarao. ja sam te uvijek doživljavao kao pametniji dio foruma. techman je opet otvorio temu privatizacije i insinuirao da bi to moglo ići po ovim cijenama. bar sam ja to tako shvatio. ja u privatizaciju u ovom trenutku ne vjerujem, ali kad bi je kojim slučajem i bilo vrlo malo mi je vjerojatno da bi to itko (vlada) mogao dati po ovim cijenama, pa čak niti po 250 koje bi tech hipotetski bio spreman dati. mada stoji ova techova da je kod nas sve moguće.
i to je sve.
ovo je rasprava, a ne nagovaranje. savjete se ne bih nikom usudio dati niti bih nekoga nagovarao da nešto kupi, drži ili proda. a ako netko baš traži takav savjet na forumu onda neka ne kupuje niti jednu dionicu uključujući i jadroplov.
baš si me razočarao. ja sam te uvijek doživljavao kao pametniji dio foruma. techman je opet otvorio temu privatizacije i insinuirao da bi to moglo ići po ovim cijenama. bar sam ja to tako shvatio. ja u privatizaciju u ovom trenutku ne vjerujem, ali kad bi je kojim slučajem i bilo vrlo malo mi je vjerojatno da bi to itko (vlada) mogao dati po ovim cijenama, pa čak niti po 250 koje bi tech hipotetski bio spreman dati. mada stoji ova techova da je kod nas sve moguće.
i to je sve.
ovo je rasprava, a ne nagovaranje. savjete se ne bih nikom usudio dati niti bih nekoga nagovarao da nešto kupi, drži ili proda. a ako netko baš traži takav savjet na forumu onda neka ne kupuje niti jednu dionicu uključujući i jadroplov.
[/quote]
hehe, i ti si našo ko će te razočarat, baca računovodsvtene druk bureke okolo po temama. Za njega je Ententinis televizor u boji.
Šta si se ti tako zaljepio za brodove i kioske, kao da ne postoji ništa drugo. Proširi malo vidike majku mu. Možda otkriješ nešto što do sada nisi znao. [smiley]
edit
Tuni se ispričavam, ono je prvenstveno bila šala. Žao mi je što je to shvatio ozbiljno.
edit još jednom
Nisam vam ja podjelio topove. [lol]