JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[sealed]
Dry bulk slump to 2011: CICC

A recent Chinese investment bank report paints a grim outlook for dry bulk shipping, suggesting the downturn will last three years through end 2011.

China International Capital Corporation (CICC) has cut its year-on year-growth forecast for 2009 global dry bulk shipments from 2.9% to -3.2% on the back of slumping steel demand.

For the coming three years CICC expects the Baltic Dry Index to average 1,000 to 2,000 points. In 2009 shipping capacity growth will rise to 6.7% from 6.4% in 2008, CICC stated, while shipping demand growth is projected to plunge to -3.2% from 5.2% in 2008.

2010 shipping demand growth is expected to rebound to 4.5% from the forecasted -3.2% in 2009, but shipping capacity growth could rise to 9.2% from the expected 6.7% in 2009. CICC’s shipping capacity growth expectation is assuming that 40% of shipbuilding orders will be cancelled.

‘Even based on the assumption, the expected shipping capacity growth is still well above demand growth. So capacity oversupply for the global dry bulk shipping market could be very significant in 2009 and 2010,’ the bank warned.

Established in 1995 as a strategic partnership among prestigious Chinese and international financial institutions and corporations, CICC is the first joint venture investment bank in China.

Published : March 9, 2009

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

kakvih je ovo 3000 komada ?!?

Ja ne jedem čevape pa ne znam koliko koštaju, ako te interesira koliko košta ručak u nekom boljem restoranu, nema problema poslat ču ti cijene. A što se Jadroplova tiče svatko ima pravo postaviti se na cijenu na kojoj misli da može nešta zaraditi, a ja i radim na taj način. Trenutno sam u minusu na Jdpl-u vjerovatno isto kao i ti, ali ga ne mislim prodavati več kupovati, ali ne sad kad po svemu sudeči kompletna burza ide dole najmanje 30%, a bojim se da bi moglo doči i do toga da nema kupaca.

30% za grobija je jako puno. Imaš nešto konkretno da to potkrijepiš?? Osim izazivanja panike zbog jeftinije kupnje. NE tražim svađu nego samo argumente.
Jer 70% od 1800 je 1260 za grobija a prema tome bi 2.12.2008 bio dječja igra…..
[/quote]

Datum rasprave 02.02 2009. Nismo trebali čekat dugo da budem u pravu, nažalost. A kome čemo sad jedinice stiskat, a koliko vidim i Techman se postavio isto kao i ja.

Baltic Indices 09/03/2009 BDI 2262 (+37) BCI 2831 (-8) BPI 2316 (+86) BSI 1713 (+25) BHSI 728 (+24) BCITCavg $28382(-103) BPITCavg $18562(+696) BSITCavg $17908(+255) BHSITCavg $10549(+328)

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

[sealed]

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

ovo je i dalje jedna od najzanimljivijih dionica za ulaganje. Trenutno se trži na cijenama koje su i do 6-7 puta manje od cijene koja bi bila prihvatljiva mnogim "defanzivnim" investitorima u normalnim vremenima. Drugim riječima ova cijena JDPL cca 90 kn je kao dobitak na lotu, jer ( bez pretjerivanja ) može biti i 500 kn , a da još uvijek bude prava prilika za kupnju.

Periculum in mora.

aha, imaju puno casha ali i lošeg vlasnika, tj. državu koja će lovu uvaliti škveru, zato je cijena i pala kao kruška….

ovo je i dalje jedna od najzanimljivijih dionica za ulaganje. Trenutno se trži na cijenama koje su i do 6-7 puta manje od cijene koja bi bila prihvatljiva mnogim "defanzivnim" investitorima u normalnim vremenima. Drugim riječima ova cijena JDPL cca 90 kn je kao dobitak na lotu, jer ( bez pretjerivanja ) može biti i 500 kn , a da još uvijek bude prava prilika za kupnju.

Jel ti to hoćeš prodati.

Jel ti to hoćeš prodati.
[/quote]

Kolega ja ne prodajem zlato pod cijenu starog željeza. [thumbsup]

Periculum in mora.

Jel ti to hoćeš prodati.
[/quote]

Kolega ja ne prodajem zlato po cijeni starog željeza. [thumbsup]
[/quote]

Periculum in mora.

Kolega ja ne prodajem zlato pod cijenu starog željeza. [thumbsup]

Dakle nisi onaj tvrdoglavi na 87,90? [cool]

http://www.zadarskilist.hr/clanci/17022009/sa-172-broda-na-31-milijun-dwt-a

malo širi pogled

New Report

Close