JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nemojte tako, ipak pada sporije od većine drugih dionica na ZSE.

katastrofa..

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

katastrofa..

Nije još. Kad padne na 50 kn, onda će biti. A za neke prilika života. Ja čekam

Hell is Empty and all the Devils are Here

[sealed] Capesize rate hits new high

A Capesize bulker was chartered on the spot market at $58,750/day for a Brazil-China voyage, the highest so far this year.

On the London market on Feb. 19, the average Capesize charter rate on the world’s four key lanes climbed to $38,741/day, coming closer to the $40,000 mark.

According to a market report, Classic Maritime has chartered a 2003-built 200,000-dwt bulker at $58,750/day for a Mediterranean-Brazil-China cross-trade trip.

Bulker rates on iron ore cargo from Brazil to China fell below the 10/ton mark in December. But bid and asked rates have now rallied to $26/ton.

The prime factor behind the recovery is China’s growing iron ore imports. Iron ore shipments from Australia and Brazil have begun gaining steam, buoyed by recovering steel demand in China and drops in iron ore spot prices.

An earlier report said that a Capesize bulker was chartered at $50,000/day on Feb. 12 for an Australia-China voyage.

Published : February 24, 2009

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Izgleda da je kota 100 za sad obranjena.

[sealed]

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

ATPL i ULPL podjelili dividendu, imali kakve nade za JDPL [rolleyes]

Koliko vidim proteklih godina je nije bilo. Ne vidim šta bi ih to ponukalo da je ove godine isplate.

Danas je na JDPL bio skriveni na kupnji na 105 kn, netko je počeo skupljat. Trend je još silazni ali taj netko tko kupuje vjerovatno to radi sada jer zna da se na nižim razinama neće moći skupiti puno dionica. P/BV 0.11, rast BDI iznad razine pokrića troškova, je dovoljan signal za kupnju velikim igračima. 176 kn po dionici casha, pa i neka ovi lopovi opljčkaju pola još uvijek je ovo strašno jeftina dionica. Uzmimo pretpostavku da će se JDPL u sljedećih 5-6 godina privatizirat i povećat flotu, BDI će biti iznad 5000, koliko će u tom trenutku vrijediti Jadroplov?

ne mogu isplaćivati dividendu dok imaju prenesenih gubitaka iz prijašnjih godina (izvještaji: promjena glavnice).

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Gledam naloge na JDPL, od 20 vidljivih je 7 mojih… [lol]

Imam osjećaj da se na ovoj dionici igra samo nas par s foruma i da prelijevamo iz šupljeg u prazno.

Gledam naloge na JDPL, od 20 vidljivih je 7 mojih… [lol]

Imam osjećaj da se na ovoj dionici igra samo nas par s foruma i da prelijevamo iz šupljeg u prazno.

…pa sve je to ok…dok god ti zarađuješ…a kolko čitam zarađuješ…samo tako nastavi… [thumbsup]

New Report

Close