JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislim da se za kupnju treba strpiti posli nove godine kad objave godisnji izvjestaj, vjerojatno ce tada cijena dionice jos malo pasti jer je nemoguce da ostvare proslogodisnju zaradu od 86 mil ako su u 9 mj. ostvarili 42, a onda shopping i cekati zavrsetak krize [thumbsup]

zato jer su u samo prva 3 kvartala zaračunali 50 milijuna veću amortizaciju nego u cijeloj 2007.Već smo apsolvirali da kod JDPL ne gledamo E nego EBITDA koji je veći u 2008 nego za isti period lani. I već smo apsolvirali da je u cijeni dionice ugrađeno loše očekivanje u 2009. A koliko bi to po tebi JDPL još trebao pasti?? Da nije bilo ovog HPB-a gledao bi JDPL danas na 170 kuna.

Inače, za one koji možda nisu znali operativni ttm P/EBITDA kod JDPL-a je manji nego kod ATPL.

a prema EV/EBITDA JDPL je nešto najjače na burzi. A vi lijepo prodajte po 135 kuna. Ugledajte se na znalce iz HPB-a [lol]
[/quote]

e pa ja san ga tija kupit kad je bio na 225, ali sam odustao i odlučo pričekati, jer s obzirom na tržište i kako se ponaša ništa više nije racionalno… prema tome, ništa čudno i da bude na sto kuna ili 75 ili 175…

Teorije koje su 50% vremena u pravu manje su ekonomične od bacanja novčića.

Promjene u top 10; pojavio se Prospctus JIE sa 10.000 kom. koje je vjerojatno kupio u dogvoru od Hpb-a iako je sam Prospectus već bio prisutan u dionici i to sa 5000 kom. što bi značilo da je kupio još 5000 kom. Postoji mogućnost da još nije sve proknjiženo i da su uzeli čak nešto više.
Da li će imati više snage i dati dionci snažniju podršku(mada tu nisu sami) od Hpb-a preostaje nam vidjeti u Novoj godini.

Kakvu kalkulaciju u cijelo priči je imao Hpb ulazeći po većoj cjeni i izlazeći po cjenovnom minimumu teško da se može iznijeti nekakv logičan zaključak mada mislim da oni u ovoj dionici još uvijek nisu rekli svoje te da od nje nisu odustali.

No bilo kako bilo dionica je u čvrstim rukama broj dioničara 2800 i nešto sitno i svima im želim oprovak dionice u koju su uložili i naravno zaradu u Novoj godini.

Sretno!

LEAVE THE WORLD BEHINED

Kolega Media i ja sam sklon povjerovati da ne izlaze u potpunosti iz vlasničke strukture. Izgleda da im je došla voda do ušiju i prodavali su ono jedino što mogu utržiti u pristojnim količinama. Zaglavili su u nelikvidnim sranjima po Makedoniji s kojima ne mogu ništa. Loše upravljanje tuđom imovinom, jako loše.

Broj dioničara se kako vidim nije povećao od zadnjeg izvješča, štoviše još se i smanjio, usprkos distribuciji (što zapravo znači da distribucije nije niti bilo). Ispravi me ako sam došao na krivi zaključak i ako je ova brojka od 2800 nešto sasvim novo. Raduje me ulazak novog subjekta u top 10, iako se ne radujem pretjerano s obzirom da imam jako loše mišljenje o OIF-ovima, pogotovo ovim manjim i bivšim "brzorastućim". Radije da je dionica u rukama nas fizikalaca koji znamo kolko vrijedi nego u nekim ujebanim fondovima. Al dobro, svaki kupac je dobrodošao. Ova dionica trenutno nudi vjerojatno najveću maržu sigurnosti uz potencijalno visok prinos bez obzira na ukalkuliranu tešku sljedeću godinu za brodare.[thumbsup]

I'LL BE BACK

Upravo tako Prospectus JIE nije fond koji bi garantirao sigurnost. Njihova je ukupna imovina 33 milijuna kuna, definitivno nije bas nesto…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Sretan Božić i želim vam ugodnu plovidbu po meni najperspektivnijoj i najpotentnijoj dionici na zse.

Nije da je bitno, ali interesantno. Dionica JDPL svega je 15-ak % iznad od svoje multiyear low vrijednsoti dostignute prije par tjedana kad je crobex bio na 1400 bodova. Od tada je primjerice ATPL narasla 40-ak%, DLKV 70-ak%, čak je i Tankerska narasla30-ak%,a brodari preko bare rasli troznamenkastim stopama od svojih najnižih vrijednosti od prije par tjedana. A JDPL je i dalje ispod cash/PS. Sick [shocked]

I'LL BE BACK

Dionica JDPL svega je 15-ak % iznad od svoje multiyear low vrijednsoti

nadam se da bu i ostali sudionici na burzi to skužili .. nije da drukam (šatro) ali all in je na snazi od nedavno

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Nije da je bitno, ali interesantno. Dionica JDPL svega je 15-ak % iznad od svoje multiyear low vrijednsoti dostignute prije par tjedana kad je crobex bio na 1400 bodova. Od tada je primjerice ATPL narasla 40-ak%, DLKV 70-ak%, čak je i Tankerska narasla30-ak%,a brodari preko bare rasli troznamenkastim stopama od svojih najnižih vrijednosti od prije par tjedana. A JDPL je i dalje ispod cash/PS. Sick [shocked]

Možda je to i dobro, kupnje ima, ako će biti još padova crobija možda jdpl ne padne značajnije.
Valjda se čeka završni istovar hpb-a.

Možda je to i dobro, kupnje ima, ako će biti još padova crobija možda jdpl ne padne značajnije.
Valjda se čeka završni istovar hpb-a.

Zašto mislite da bi se HPB fondovi morali iskrcati do kraja? Metoda analogije možda, iskrcavali su se do sad pa će tako i dalje? [rolleyes] Očito su morali negdje rezati jer im je lovu podigao neki veći ulagač, ne ide se iz najperspektivnije dionice na dnu dna onako iz čiste samovolje. Mene više brine što se u top 10 nakon tih desetaka tisuća prodanih komada nije upisao netko novi, sugerira mi da ulaze većinom mali. A opet, možda netko marljivo skuplja na više računa .. Nema zime, ako su pri ovoj cijeni i fundamentima ljudi skeptični da li će išta zaraditi kroz godinu dana, onda nema smisla uopće ulagati, uložite u stambenu štedionicu i manite se TK..

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

ak brodari vani nastave kao zadnjih dana (danas pogotovo) nebu trebalo drukat i nagovarat na kupnju a i ovi hpb-ovci bi to mogli iskoristit da se do kraja iskrcaju (ak im je namjera) .. nema veze, ionako nam je tema zamrla pa da se napiše nešto .. od ponedjeljka barem nebu ovak umrtvljena to sam siguran

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

ak brodari vani nastave kao zadnjih dana (danas pogotovo) nebu trebalo drukat i nagovarat na kupnju a i ovi hpb-ovci bi to mogli iskoristit da se do kraja iskrcaju (ak im je namjera) .. nema veze, ionako nam je tema zamrla pa da se napiše nešto .. od ponedjeljka barem nebu ovak umrtvljena to sam siguran

..da tema je malo zamrla, samo kratki komentar na tvoje izlaganje mislim da su preveliku količinu jdpl-a imali Hpb-ovci, i isto tako mislim da im je trebao novac i da su morali kratit pozicije..njesra cjena katastorfa vjerojatno nisu imali izbora…ali valjda oni znaju što rade..isto tako mislim da nisu odustali od ove dionice jer ako je valjala na puno većem razinama mislim da valja i sada, uostalom koji je njihovo značenje u cjeloj priči, ima tu i drugih igrača…
isto tako netreba nespomenuti da je tržište shipinga još daleko od riječi oporavak..no isto tako činjenice pokazuju da strani brodari pristojno rastu,da li je to indikator oporavka sektora koji treba uslijediti zaključke nek svatko izvlači za sebe..
ne drukam u nikakvom smjeru – ako padne kupiš ako naraste prodaš..trebalo bi biti jednostavno…

LEAVE THE WORLD BEHINED

Prema mojim informacijama najvažniji mjesec za ovu firmu u njezinoj povijesti je 10 mjesec ove godine.
Pozdrav i skupljajte.

New Report

Close