JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Teško, priča ti alane ne stoji nikako!

pozdrav

Nakon jutrošnjeg uzleta, i ja sam mislio da odošmo preko 160, al BDI je natjerao trejdere itd… na prodaju, pa uletišmo u omanji minus, DRY se sada pati na nekih 1-2%, tako da ne vidim zašto misliš da čovjeku ne stoji prića, bar za sutra. Nisam neki stručnjak, a nisam ni dugo na forumu, al tako mi izgleda iz svega ovog što sam pratio u zadnje vrijeme, da ćemo sutra malo zaroniti.
Evo, ja bi volio da nisam u pravu, ušao sam na 147,50. Slobodno objasni, pa nas razveseli.

Nema nikakvog smisla da se prepirete tko je u pravu tko nije.

Futuresi za BDI su u kratkoročnom periodu u minusu, a onda oporavak, tako da će vjerovatno doći do korecije rasta brodara. Iako su u usa višestruko rasli. Tko može nek kupuje, a tko je već kupio nek se ne živcira doći će na svoje, odite van na kuhano vino.

Pozdrav i držite se

Bez komentara.
Top bid CIJENA KOLIČINA
145,57 20
144,11 25
140,12 60
138,00 50
137,51 200
137,50 70
137,42 100
137,41 70
137,00 70
133,01 182
Top ask CIJENA KOLIČINA
100,00 10
147,00 100
150,00 24
151,50 25
152,69 108
152,70 20
152,90 96
152,93 42
152,94 36
154,00 50

Igra se magarad; bit će kiše!

rekao sam na ATPL već, misle da su svi papaci, i kad vidimo ASK od 100kn, da ćemo brže bolje ić prodavat, jer se netko postavio na 100kn. U jednu ruku me takav ASK veseli, jer se trude jeftino natrpati, znači opet na slijedi rast…

Ajme trkeljanja. pri cijeni od 140 kuna JDPL je svega 15-ak % više od multi year low dosegnut prije koji tjedan. Usporedite bilo kojeg brodara po ovom parametru pa ćete vidjeti gdje bi trebao biti JDPL. Nadalje, pogledajte vozarine za supra i handy i usporedite ih sa pana ili cape. Uzmite u obzir da se cape fino oporavio zadnjih par tjedana. Supra se nije pomaknuo ali je usporio pad, što nalaže da bi skori oporavak mogao biti vrlo vjerojatan, no i sa ovim cijenama vozarina JDPL nije puno ispod breakevena. Puno manje je u minusu od nekih drugih s neusporedivo manje duga i neusporedivo više imovine (vs.cijena dionice). HPB je sa svojih 30-ak hiljada komada zakočio rast (ili možda više čak) i nismo pratili ATPL. Narasli smo zanemarivo. Da nije bilo ove brutalne kočnice sada bi se tržili na 170 kuna. Ali svako zlo za neko dobro jer da tome nije tako ne bismo mogli komotno kupovati na ovim razinama. JDPL je hot pick, a o marži sigurnosti na ovaj ulaz da ne govorim. JDPL će se jednog dana i prodati jer država će po zakonu morati izaći iz vlasništva, ali kad trenutak bude povoljan. Moja preporuka je kupovati, ali ne srljati i pokušati dobiti što jeftinije. Ovo su cijene gdje se nebiste trebali bojati čekati padajuće noževe.

I još nešto… sama činjenica da su HPB izašli (kompletno ili su pri kraju) i to uz porast cijene nalaže da je interes izuzetno velik. Jednog dana kad za to dođe vrijeme, ekipa koja danas skuplja velike količine, napucat će cijenu na malim prometima jer prodaje neće biti i time si multiplicirati vrijednost imovine. Tada će JDPL biti spreman za udaju i oni će sve akumulirane količine moći zamijeniti za novac u jednoj transakciji.

I'LL BE BACK

@arnie

ne mogu 100 nažalost….poz

Još 75 kom po 141,14.
Nisam mogao izdržati.
Pozdrav svima od četveroznamenkastog.

julio moj….jel griješim? ili češ sada reć opet da griješim za neki xy dan koji slijedi? [lol]

@governor

nisam nikad ni sumnjao da je jdpl odlična dionica i da su ovo stvarno cijene na kojima se treba nakrcati…to da jdpl ne prati atpl, tako je mi se čini oduvijek….a naši da ne prate ostale brodare u svijetu, pa i to je bilo tako uvijek….tako da se nemamo šta čudit ovome….

ja am se postavio na 130, uz moguću korekciju cijene na više ali i na manje [tongue]

DOKUP!

JADROPLOV D. D./REDOVNA JDPL-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 1.034.455 63,20 Zast. račun
2. HZMO 111.667 6,82 Zast. račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 43.569 2,66 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 27.705 1,69 Skrb. račun
5. PBZ D.D. 24.375 1,49 Skrb. račun + 1.240
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D./PICTET ET CIE 15.700 0,96 Skrb. račun
7. HPB D.D. 11.082 0,68 Skrb. račun -450
8. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB GLOBAL OIF 10.791 0,66 Skrb. račun -3.000
9. JADROPLOV D. D. 10.011 0,61 Osnovni račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 9.642 0,59 Skrb. račun

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

uh uh ,potop brodara preko bare, minusi idu čak do -16% [shocked]
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI&d=v1

Što kažete, koliko će sutra potonuti ATPL i JDPL? [cry]

dugoročni dioničari (držioničari) su na burzi pušioničari - trejdanje je zakon.

mislim da se za kupnju treba strpiti posli nove godine kad objave godisnji izvjestaj, vjerojatno ce tada cijena dionice jos malo pasti jer je nemoguce da ostvare proslogodisnju zaradu od 86 mil ako su u 9 mj. ostvarili 42, a onda shopping i cekati zavrsetak krize [thumbsup]

Teorije koje su 50% vremena u pravu manje su ekonomične od bacanja novčića.

mislim da se za kupnju treba strpiti posli nove godine kad objave godisnji izvjestaj, vjerojatno ce tada cijena dionice jos malo pasti jer je nemoguce da ostvare proslogodisnju zaradu od 86 mil ako su u 9 mj. ostvarili 42, a onda shopping i cekati zavrsetak krize [thumbsup]

zato jer su u samo prva 3 kvartala zaračunali 50 milijuna veću amortizaciju nego u cijeloj 2007.Već smo apsolvirali da kod JDPL ne gledamo E nego EBITDA koji je veći u 2008 nego za isti period lani. I već smo apsolvirali da je u cijeni dionice ugrađeno loše očekivanje u 2009. A koliko bi to po tebi JDPL još trebao pasti?? Da nije bilo ovog HPB-a gledao bi JDPL danas na 170 kuna.

Inače, za one koji možda nisu znali operativni ttm P/EBITDA kod JDPL-a je manji nego kod ATPL.

a prema EV/EBITDA JDPL je nešto najjače na burzi. A vi lijepo prodajte po 135 kuna. Ugledajte se na znalce iz HPB-a [lol]

I'LL BE BACK

New Report

Close