JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kak sad odjednom firma valja? A Papic, a lose izvjesce (1H), a nesposobnost uprave? A kriza u brodarstvu? A negativne tecajne razlike?

Što se mene tiče , nisam rekao da firma i Uprava valja.Ono što valja je nivo cijene po kojoj se ovog trenutka može kupiti.
Izvješće za 1H je bilo jako loše , a za treći kvartal je jako dobro.
Naravno , jako su pomogle tečajne razlike , ali i puno manje dokovanje (koje je ubilo rezultat u 1H) i dobri godišnji ugovori za dobar dio brodova koji će biti na snazi još bar kvartal-dva.
A do tada , vidjet’ ćemo.

amortizacija:
točno dvostruko veća u odnosu na prošlu godinu
zbog čega je nekih 15 milijuna izmaklo poreskoj osnovici

Koji porez ? Jesam li ja na krivoj temi ?
[/quote]

koji dio ti nije jasan?
[/quote]

Porez na brodare.

Kak sad odjednom firma valja? A Papic, a lose izvjesce (1H), a nesposobnost uprave? A kriza u brodarstvu? A negativne tecajne razlike?

Što se mene tiče , nisam rekao da firma i Uprava valja.Ono što valja je nivo cijene po kojoj se ovog trenutka može kupiti.
Izvješće za 1H je bilo jako loše , a za treći kvartal je jako dobro.
Naravno , jako su pomogle tečajne razlike , ali i puno manje dokovanje (koje je ubilo rezultat u 1H) i dobri godišnji ugovori za dobar dio brodova koji će biti na snazi još bar kvartal-dva.
A do tada , vidjet’ ćemo.
[/quote]
je,
samo sto treba prodati dionice koje sad kupis,
ne vidim sto bi moglo biti bolje,
samo nizi ugovori,
vidim ovdje dosta prostora za pad
treba biti posten i reci da ce se kriza u brodarstvu tek vidjeti u izvjescu od JDPL,
strah me i pomisliti izvjesca za 2009 [cry]

entetinis, baron i ekipa su previse puta gledali film glup gluplji

i ti imaš svoju navlakušu … ajde de … sad mi je lakše …

Joj, ovaj tvoj Najdrazi Vodja ti je totalnu pomrcinu napravil. NIje to moja navlakusa, ja nikad ne pljujem po dionici iz koje izadjem… samo sam se prisjetil posljednjeg krizarskog pohoda na ovoj dionici… pih!

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

amortizacija:
točno dvostruko veća u odnosu na prošlu godinu
zbog čega je nekih 15 milijuna izmaklo poreskoj osnovici

Koji porez ? Jesam li ja na krivoj temi ?
[/quote]

koji dio ti nije jasan?
[/quote]

Porez na brodare.
[/quote]

brodari nemaju porez na dobit?

Imaju casha i mali dug.

hm, na koga me to podsjeća ? [smiley]

[/quote]

Sigurno ne na mene! [lol]

Šalu na stranu, ako padne Crobex onda normalno da će i JDPL. Nakon 1Q sljedeće godine bi se mogle vidjeti prave razlike među brodarima i što znači imati manje duga.

Trenutno nemam JDPL, imao sam ga više puta i ozbiljno razmatram da sad kupim par komada.

Malo sam ćirnuo u izvještaj koji je strava i užas, što je neko ovdje napisa ovo nije firma ovo je banka… Imaju keša da podmire sve kratkoročne i dugoročne obavze i ostane im 49 milja. Plus 25 milja potraživanja. Hebo te, pa imaju para da mogu "don Franu Bulića" s njima natovarit. Dobro da je market u banani je, al ne mislim da igdi ima ovakva brodarska kompanija. Znači keš minus sve obveze = 49 mil kuna (30 kn po dionici) + 5 bulkova i dva kontejneraša a mtcap 278 mil kuna. Dobro znam da ovi moj izračun nije po MRS-u, ali ovo je ludilo od firme.
A luda vremena, onaj pita 171,98 i niko neće da mu dade [sad]

Dajte prestanite sa tim amortizacijama rekao sam vam da kod godisnjih revalorizacija amortizacija je krivo racunovodstvo i nema nikakve veze jer nije porezno dopustiv odbitak.

Amen.

Pogledajte koliko se casha izgeneriralo i dug i koliko casha mogu generirati dalje.

izvjesce je jako jako jako dobro..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ali po starom dobrom običaju zadnjih mjeseci izvješća skoro pa da ni nemaju utjecaja na cijenu dionice… [undecid]

Procitajte malo tekst ne samo brojeve gdje se objasnjava amortizacija.
Dakle bez efekta revalorizacije kumulativna dobit po dionici je 78 kn ili oko 50 bez hope-a.
Dakle oko 17 po kvartalu.

Uzmimo da je Q4 losiji i da daje oko 8-10 dobiti po dionici .

dodjemo do nekih 60 kuna cistoga za kraj godine.
na ovim cijenama to je famozni P/E od 2.85.

Uzmite sad lose stanje brodarstva i opterecenost dugom.

Cak bolje stoji od ATPL.
Puno bolje ako se kriza nastavi..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Dajte prestanite sa tim amortizacijama rekao sam vam da kod godisnjih revalorizacija amortizacija je krivo racunovodstvo i nema nikakve veze jer nije porezno dopustiv odbitak.

Amen.

Pogledajte koliko se casha izgeneriralo i dug i koliko casha mogu generirati dalje.

izvjesce je jako jako jako dobro..

jesi li ti siguran?

evo amortizacije tamo stoji još uvijek na strani rashoda
lijepo piše da je udvostručena u odnosu na prethodno razdoblje

možda si zbrkao nabavnu vrijednost sredstava i amortizaciju?

jedan me već skoro uvjerio da nema poreza, a sad nema ni amortizacije…

gledaj ovo
zbilja nemaju porez na dobit
El Dorado

New Report

Close