A i čini mi se da se nikome ne prodaje na ovoj razini.
Promet opet mizeran.Govori samo za sebe.
Možda sam se ipak prevario.
Bdi ne nože još puno dole mislim da je gotovo sa padom.Trend će se sigurno okrenuti za koji dan.Brodari su uvijek ti koji će (u čeki ine ) povući gore budite uvjereni.Kupnja na ovoj cijeni je izrazito povoljna mada bi ja bio zadovoljan sa još 5% nižom.
Kolega Lupino jedna primjedba. BDI nema uticaja na JDPL osim na buducnost kad Suprici budu u floti(ako ih bude). Taj index pokriva Cape, Panamax i Supramax market. Mogu se eventualno sloziti da ukazuje na trend ali isto tako treba znati da trenutno snazan uticaj na njega imaju cijena nafte i vrijednost dolara. Kako smo u izbornoj godini ustaljena je praksa da dolar jaca do izbora sta i naftu drzi dolje. Stoga ja ne vidim neki jaki razlog da BDI ide gore ali to i nije toliko bitno jer brodari sa jacim dolarom zaradjuju vise . Naime kad je dolar poceo klizati svi su se dobavljaci presaltali na Euro (osim goriva ali je zato ono islo skyhigh). Sa jacim dolarom opex se smanjuje.
Mli promet govori da veliki drže čvrsto stvari u svojim rukama barem što se ove dionice tiče.
Proda se svaki dan cca 100 pa i manje komada
Mislim da ovi što nam poklanjaju na ovin razinama i nisu baš prizemni.
A ako se netko odluči za kupovinu 300– 400 kom. cijena ide 25 % gore što znači da u trenutku možemo do 500.
Vidjet ćemo.
ma brate mili mi smo iduce 2 godine u banani ,i to minimalno
ma brate mili mi smo iduce 2 godine u banani ,i to minimalno
odakle ti ovo ?
poslovanje firme mora kad-tad proraditi na burzi , očekuje se bolji 4Q , tečaj dolara u zadnje vrijeme , nema nikakvih dokovanja , uprava je (nadam se ) shvatila neke greške iz prošlosti itd., veliki priljev cash-a od ine na burzu koji će uletiti i kod ove dionice .
par razloga zašto ova dionica neće duže vrijeme stajati loše.
a ovo sad je izmišljeno vrijeme za kupnju.
je sve je super pa nitko ne kupuje . bilo je super i na 500 i na 600 pa vidi gdje smo.
uzeo me pesimizam 🙂
i mislim da je bolje tako,možda se na kraju i iznenadim.
je sve je super pa nitko ne kupuje . bilo je super i na 500 i na 600 pa vidi gdje smo.
uzeo me pesimizam 🙂
i mislim da je bolje tako,možda se na kraju i iznenadim.
je, situacija je prelično depresivna , cijena na minimumu .
prognozerima da će ispod 400 svaka čast, idemo malo omastiti brkove .
tko čeka rast, najbolje kratkoročno izgasiti monitor.
i evo nas na razinama koje je Tech nagovjestavao a ostali ga zvali drukerom…
samo …Tech jel sad vrijeme kupnje??
reko si da cekas na 400….mislim da cekas na 300 sobzirom na trziste [lol]
Uzeo sam nesto sice onako vise preventivno i sad mjenjam taktiku. Strategija je cekati ali bez određivanja cifre pa di zavrsim. Da ne budem zloguk ali cini mi se da ce jos doli. Di su sada dezurni talenti. Sigurno su zbunjeni. Imam dionicu a drukam na doli. Ko bi to vise razumio.
Uzeo sam nesto sice onako vise preventivno i sad mjenjam taktiku. Strategija je cekati ali bez određivanja cifre pa di zavrsim. Da ne budem zloguk ali cini mi se da ce jos doli. Di su sada dezurni talenti. Sigurno su zbunjeni. Imam dionicu a drukam na doli. Ko bi to vise razumio.
[/quote]
Vjerovatno, na prodaji.
Prije objave za INU očekivao sam da će se zaustaviti na cca 420.
Iako sam se mislio vratit sada je i moja odluka čekanje. Sad tražiti dno je stvarno nezahvalano.
Tko je mogao pomisliti da će se tržiti na 3XX?