Paskalj, ne znam i ne zamaram se time jer dionicu nemam. Kao sto rekoh, pasalo bi mi da dodje na 380, pa i na 38 kn.
Mdp, pitaj Špancira kaj da delate, on je tada dokupljivao.
Ništa neću delat, mogu samo presipavat iz šupljeg u prazno.
…..Now it is container shipping’s turn to be hit hard. Investment bank UBS has downgraded the sector outlook from neutral to negative.
"We expect most carriers to achieve minimal profitability with considerable risk of losses. In addition to high fuel prices, we expect demand to continue to deteriorate and believe carriers will suffer from higher unit costs as excess supply of larger vessels drives load factors down," the bank said in a hard hitting report out this week. "The considerable challenges the industry faces in 2008-09E lead us to draw comparisons with the downturn in 2001-02," UBS maintained……..
hebemu sunac Techmane, pa rekao si da ćeš ti prvi sve prodati kada se tržište počne okretati javno nas o tome obavijestiti … do jučer je perspektiva bila zelena, sad odjednom pušiona …
što bi ???
Šteta Špancir. Dosad sam te jako cijenio kao izuzetnog drukera, no nazalost sad si ucinio kardinalnu pogresku – dozvolio si da emocije ovladaju tobom i stavio nepotrebni dodatak. Sto te nazalost svrstava u kategoriju ‘obicnih’ drukera. Dosad je, moram priznati islo bez greske. Studiozni tekstovi, linkovi, sve ovisno o poziciji. Ta tko se ne sjeca tvojih legendarnih ‘dokupa’ JDPL, moram priznati da sam i ja svakodnevno otvarao SDA.hr ocekujuc da cu ugledati na top deset:
10. ŠPANCIR…
barem. Target ispod pola booka je stvarno ispod tvoje razine. Emocije… Inace, iskreno bih volio da se Vladova prognoza i ostvari (da vise dozivim i to) jer ja sam davno prodao JDPL i to obznanio na forumu. Ovako, ovaj koji je skinuo s aska jdpl je zaje i tebe i vlada i mene. Nis, bumo cekali zajedno i dalje
[smiley]
[/quote]
I drukali ?
Koliko ja vidim trziste suhih tereta se nije pocelo okretati.
Kontejnersko, doduse, je ako je analiza UBSa tocna.
U sto, obzirom na poslovanje maticne banke, djelomicno sumnjam.
Pa zar to nisam napravio??? Ipak ja ne mislim da trziste ide u garden iako je u shippingu sve moguce. Izmedju ostalog jacanje dolara i pad cijene nafte utice na smanjenje vozarina. Cinjenica je da su neki Grcki brodovlasnici u problemima i prodaju novogradnje ali te iste novogradnje drugi grci i ATPL kupuju. Ajde budi pametan.
znači grci prodaju novogradnje…………….a mi na kupnji mislimo da smo pametni?
nešto tu neće izići na dobro [lol]
Sto se vi ljudi pesimisticni… strasno.
Tip narucio 10 brodova, ne moze ih placati (visoke cijene celika i teze dostupni krediti su do jucer bili dobra stvar, ili?) prodao 3 (od toga dva drugim Grcima) da moze zadrzati 7 i sada odmah panika!
Umjesto da ste sretni sto firme koje imaju gotovinu i snazne FI (sumnjam da su bankari podrzali ATPL jer misle da trziste i firma propadaju) mogu sada kupovati slotove koji garantiraju isporuku vec u 2009. vi smisljate teorije urote. Nevjerojatno.
Jučer je netko u zadnjim minutama čini mi se na silu digao cijenu za ublažavanje pada koji slijedi!!!!!!!! [sad]
a kaj da napravimo mi koji smo ušli na 630,osim da plačemo?
Zašto bi plakao? 630 je dobar ulaz. Strpljen-spašen 😉
Jučer je netko u zadnjim minutama čini mi se na silu digao cijenu za ublažavanje pada koji slijedi!!!!!!!! [sad]
Zar se stvarno zabrinjavaš zbog cijene pri ovakvom prometu?
ma ne plačem ja,to velim onak samo,makar bi rađe da smo bliže 800 kn nego 400,sad da je još keša za smanjit ulaz,ali moral sam smanjivati na drugim dionicama,pa za jdpl nije ništ ostalo,a uglavnom nema prodaje,sad il bum pukovnik il pokojnik,sad moram prisilno biti dugoročni investitor,hehehe……
prema TA , brana bi trebala biti na 370-380.