JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dokle god je Toulin ugovor s Dohleom tajna svaka kalkulacija je nepotpuna. Prema dostupnim informacijama nisam uspio utvrditi ni kad je istek, 09,10 ili 11te. Više upućenijih ljudi, uklučujuči Papića kazalo je da bi se ugovor pravno mogao i pobiti, ali ŽDO je prijavu zatrpalo negdje u arhivu.Pitam se može li postojati neko objašnjenje držanja para na računu ili je stvarno razlog tromost uprave.

ah, pardon. re vatikana. ima puno kvalitetniji članak na našim novinama:
Vaš link

Mala digresija. Vatikan je specializiran za duhovno a ne materialno dok su JDPL talenti zaduzeni za materialno a ne duhovno.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

ah, pardon. re vatikana. ima puno kvalitetniji članak na našim novinama:
Vaš link

Mala digresija. Vatikan je specializiran za duhovno a ne materialno dok su JDPL talenti zaduzeni za materialno a ne duhovno.
[/quote]

[lol] [thumbsup]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Za goli otok!!!!!
Ma dajte molim vas. To bi napravio ti, ja, Pero, Marko, Ivo… Ali ne. Gle trna u tuđem oku a balvana u svom ne vidim

Jedina je razlika sto ti, ja, Pero, Marko i Ivo to sigurno nismo napravili a za Papinja (Predsjednika Uprave JDPL) ne garantiram. Da li je to sve sta mu je Toula mogao naci? Vjerovatno da kao voditelj JDPL putnicke agencije gdje je zavrsio nakon direktorovanja. Ostalim papirima vjerovatno nije imao pristupa.

Da smo nacisto ja ne branim Toulu. Po meni on bi trebao sjediti na odredjenom mjestu a ne biti nagradjen od velike firme (cudno privatizirane) da vodi gradiliste u inozemstvu. To me neodoljivo podsjeca na vremena Komiteta kad je bilo jednom direktor uvjek direktor i specializiran za sve branse.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

CIJENA KOLIČINA VRIJEME
529,00 21 15:01:44
528,00 30 15:00:55
525,00 33 15:00:55
525,00 38 15:00:55
524,98 10 15:00:55
524,94 17 15:00:55
524,93 3 15:00:55
517,00 7 15:00:55
515,00 20 15:00:55
514,99 10 15:00:55
514,99 1 15:00:55
???????? [thumbsup]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

zna li netko ima li Jadroplov štogod kontejnera u svom vlasništvu, leasingu i ako da, kako se oni vode u bilanci? jesu li izamortizirani, ili se i oni revaloriziraju?

All shipping lanes lead to China.

Koliko znam imaju dva komada. Koliko znam u vlasništvu…

Nisam mislio na broj brodova za prijevoz kontejnera već na broj kontejnera (TEU). Zna netko?

Stavio sam i na mojnovac forum pa nek bude i tu … prije se je špekuliralo o tome da neke trgovine na burzi obavlja trezor (mislim d aje to Bosun špekulirao) pa evo tu povjest svih trezorovih kupovina:

Tijekom 1996. i 1997. invalidi Domovinskog rata (84), posredstvom ovlaštenih brokera (Agora d.o.o., Split, Fin trade d.o., Split, Faktor d.o.o., Split, Mid d.o.o., Split) prodali su 10 517 dionica Društva nominalne vrijednosti 1.051.700,- DEM, od čega je Društvo u razdoblju od 1996. do 1999. kupilo 10 011 dionica nominalne vrijednosti 1.001.100,- DEM (u 1996.kupljene su 2 805 dionica nominalne vrijednosti 280.500,- DEM,, u 1997. kupljeno je 4 402 dionica nominalne vrijednosti 440. 200,- DEM, u 1998. kupljeno je 2 479 dionica nominalne vrijednosti 247.900,- DEM, u 1999. kupljeno je 325 dionica nominalne vrijednosti 32.500,- DEM), a brokeri su kupili 506 dionica nominalne vrijednosti 50.600,- DEM.

All shipping lanes lead to China.

Ide revalorizacija u zadržanu dobit ali sigurno će prije firma isplatiti redovnu nego izvanrednu dividendu. Tržište nije nagradilo taj prenos u rezerve, a sada će vam sigurno biti teže kad su budući izvještaji apriori slabiji po neto dobiti. Za realno poslovanje to i nije toliko važno, ali investitori uglavnom tako gledaju.

TNPL je napravila veliku revalorizaciju imovine za preko 600 mil kuna na izvještaju 2004.god..Međutim,oni su nekako iskemijali da to ne opterećuje tekuću dobit .Mogli su to napraviti i u JDPL.
Jedino što pada ekonomićnost tj.zarada na kapital.I svaka
ovakva revalorizacije imovine je dobra za firmu jer vrijedi više i knjigovodstveno.Ako ovakvu
revalorizaciju napravi i TNPL 31.12.2008. vrijednost brodova/kapitala/ bi se mogla povečati
nekoliko puta,što bi značilo povećanje BV kao i kod JDPL,a dobit ostaje ista kao i prije.I cijena ode
u nebo prema FA.A ovako cijena JDPL ide doli,neiskusni i nepoznavaoci osnova knjigovodstva izlaze
zbog "lošije" dobiti,a firma posluje bolje.
Zaista prava knjigovodstvena kozmetika.Pokoji put za uljepšavanje ,a ponekad za izružnjivanje
u ovisnosti o volji vlasnika.

Približava se 2Q i famozno izvješće. Što kažete, kakva su predviđanja s obzirom na dokovanje? Na izvješćima će se vidjeti i količina love na računima, što svakako može značiti nešto…

Meni je već muka od tih izvješća i čekanja reakcija tržišta. Jedno je sigurno: bilo FI loše ili dobro, reakcija će izostati.
Tek nakon stabiliziranja TK u Hrvata možemo očekivati rast naše uzdanice i oporavak prema BV(barem).

Ljudi su, općenito, nalik na pse koji počnu lajati čim izdaleka začuju

Covjek je napomenuo da su u JDPL teski muljatori, a koliko se iz njegovog posta moglo razaznati nije insider, vec je to zakljucio gledanjem bilance.

Jos jednom cu napomenuti, bilanca nije muljaza, bez obzira sto se to investitorima cini. Ona je cista i jasna onome tko se razumije u bilanciranje i racunovdstvo. Provjereno.

A sad sto su pojedine stavke mozda i nabildane to ne moze znati nitko osim rezivora koji je vidio sve te dokumente.

Ja znam revizore i sve je čisto ko suza.

Glas [b]PROTIV[/b] oporezivanja kapitalne dobiti

New Report

Close