Podrzavam tvoj post ali mi kazi koji bi trebao biti cilj dobrog Managera. Zaraditi maksimalno ili zaraditi i te kako. Pretpostavljam da ce razlika izmedju "maksimalno" i "i te kako" biti bar 300000000 kunica. Ajde ih ti zaradi.
Ma slažem se ja s tobom 100% i nije mi bila namjera pravdati bilo koga u Jadroplova, već samo reći da s obzirom na situaciju, bez obzira da li se management trudio ili ne, zarada će biti dobra 🙂 Čitajaću samo postove u kojima se ističu negativne stvari, stječe se dojam da je dionica katastrofa, a nije tako. Upravo suprotno.
[/quote]
Dionica jo sasvim ok.ali vodstvo firme je u banani od gotovih para naprave veresiju.
Ma slažem se ja s tobom 100% i nije mi bila namjera pravdati bilo koga u Jadroplova, već samo reći da s obzirom na situaciju, bez obzira da li se management trudio ili ne, zarada će biti dobra 🙂 Čitajaću samo postove u kojima se ističu negativne stvari, stječe se dojam da je dionica katastrofa, a nije tako. Upravo suprotno.
Ma ja sam ti dosljedan u svom pisanju. Kada sam izasao rekao sam a i kasnije nekoliko puta ponovio da se planiram vratiti u dionicu ako dodje do cijene za koju ja smatram da je adekvatna a pocima sa 4. I da jos jednom ponovim nekoliko puta kazano. Ne krivim toliko upravu koliko Papinja jer on amenuje zadnju.
I šta, na 4XX po dionici će Papić postati dobar menadžer? Ako je netko loš direktor, loš je i dok je cijena dionice 700kn i dok je 7kn.
I šta, na 4XX po dionici će Papić postati dobar menadžer? Ako je netko loš direktor, loš je i dok je cijena dionice 700kn i dok je 7kn.
Neće. Ali, raspon od 700 – 7 bi dijelom trebao biti diskont na račun "dobre" uprave.
Inače, iako čovjeku obrana nije potrebna, barem je Techman uvijek bio dosljedan
i samog Papića nije štedio dok je bio u ovoj dionici.
Kad ulazimo u dionicu zar ne kupujemo ocekivanja? E vidis moja ocekivanja za 2Q su losa i zato za mene dionica trenutno vrijedi 4xx a nada je (nada umire zadnja) da ce u iducim kvartalima situacija biti bolja. Da li ce se cijena ostvariti neznam i nije me briga. Ako se ostvari eto mene nazad a ako ne ima drugih dionica. Kad bi bilo drukcije burza nebi imala svrhe a mi svi bili bi bogati.
Neće. Ali, raspon od 700 – 7 bi dijelom trebao biti diskont na račun "dobre" uprave.
[/quote]
uopće mi se ne brani uprava, ali ne kužim vaš način razmišljanja: što su taj papić i kompanija sad nedavno došli u jadroplov? ili su tu već godinama? ak su godinama, onda je valjda diskonta "na njih" već bilo i bit će. koji sad pak novi esktra diskont? samo zato što većina malih ulagača ne kuži knjigovodstvo i misli da jadroplov loše posluje? to je ipak smiješno. inače, kretanje cijene vas potpuno demantira – dionica ide dolje kao i ATPL i sve ostale, kao europa, kao ameri, kao cijeli svijet. ili su svi oni skužili da tamo u nekom jadroplovu postoji neki papić i potonuli zbog toga?
a ovo da firma ne valja ali će ju se kupiti po 4xx … ima nas svakakvih. ja osobno da mislim da je firma govno i da joj uprava ne valja ne bi uopće kupovao dionicu po nikakvoj cijeni. loša firma je loša firma i to je to … dok se nešto značajno promijeni. a to se ne dešava u mjesec dana koliko techman ovdje druka. ak firma ne vrijedi, onda ne vrijedi! ak ju ti kupiš po 4xx zašto bi ju itko od tebe kupio po većoj cijeni ak si tu već iznio svoje mišljenje da to ne valja? nije vrag da ćeš okrenuti ploču i zaključiti da možda ipak nije tak strašno …
inače techman, uopće ne kužim kakva očekivanja ti ovdje imaš? ak se pališ na iskazanu neto dobit – možeš slobodno tražit neku drugu dionicu. amortizacija će ti ovdje cijelo vrijeme biti velika i iskazana dobit neće biti velika. tečajne razlike će ovisiti o tečaju dolara i kao što smo vidjeli u 1Q mogu dovesti do iskazivanja minusa. pošto te njihovo osnovno poslovanje ne zanima (jer buljiš samo u to neto dobit), i pošto te vrijednost imovine ne zanima (već si jedanput uputio forumaše da ne nasjedaju na raznorazne brojke o kojima se ovdje piše) ne vidim što bi te tu privuklo da još par puta izlaziš i ulaziš u sljedećih godinu dvije. ak firma ne vrijedi, onda ne vrijedi. ak do sad nisu, neće oni počet odjednom masno zarađivati.
nije u redu da se objavljuje nečija privatna pošta
nije u redu da se objavljuje nečija privatna pošta
…imaš pravo..,takve stvari su jako ružne…,pa zar se moramo učiti pristojnom ponašanju…
@ Falco
Ovo smatram uvredom
dok se nešto značajno promijeni. a to se ne dešava u mjesec dana koliko techman ovdje druka.
Unquote
i zato ne vidim razloga zasto stititi privatnost te iste osobe pogotovo sto se kod nje desava kopernikantski obrat. Kad pises dobre vjesti onda si znalac a kad iznosis lose stvari koje su cinjenice onda si druker.
@ Falco
Ovo smatram uvredom
dok se nešto značajno promijeni. a to se ne dešava u mjesec dana koliko techman ovdje druka.
Unquote
i zato ne vidim razloga zasto stititi privatnost te iste osobe pogotovo sto se kod nje desava kopernikantski obrat. Kad pises dobre vjesti onda si znalac a kad iznosis lose stvari koje su cinjenice onda si druker.
@ techman
ako je to uvreda , mislim da si malo izgubio kompas.treba znati što je u kodeksu pisanja, a što ne .
i ne treba se ljutiti kad i tebe netko kritizira s razlogom .
…ma sve u redu Techman…izletilo vam…,čovjek se razljuti,pa mu poslije žao… [undecid]…nemojmo više ..,privatno je ipak privatno…evo pusa za pomirenje… [kiss]