JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Topalov eto stotke da napakostimo drukerima.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

1. citao sam u nekom clanku da su na brodovima Atlantske provedene mjere za ustedu goriva i da sada prosjek potrosnje iznosi 29 tona. Jel znas koje su to mjere, sto se moze uciniti da se smanji potrosnja?

Vjerovatno su smanjili broj okretaja motora i stavili stedne rasprskace (ubrizgace goriva)

2. isto tako, negdje sam procitao da se razmatra unaprjedjenje pogona odnosno "dodavanje drugog propelera – jednog iza drugog????) kako bi se smanjila potrosnja goriva. Imas li ti neke spoznaje o tome?

To se radi odavno.

Dva dana bez posta. Izgleda da su ovu dionicu napustili i zadnji drukeri. Svaki put kad idem nesto napisati na ovoj dionici sa desne strane pod brojem 6 vidim naslov o Papinjovoj genialnosti (6.Jadroplov ulaže svojih 70 mil. USD u dva nova broda) i bude mi muka [embarass]

ima nas još. [cool] a ovo sa Papićem; hajdemo mi vidjeti kakav će biti polugodišnji FI , pa da definitivno možemo izvući neke zaključke vezano za upravu. ne žuriti.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Da ne pokusavas opravdati gradnju brodova za cash. Ja smatram da se sa istim cashom i kreditom moze napraviti vise bez izlaganja firme pre velikoj zaduzenosti.

Dobio si samo dvojku za post. Ja ti dajem stotku da ljutim dezurne drukere.

Da ne pokusavas opravdati gradnju brodova za cash. Ja smatram da se sa istim cashom i kreditom moze napraviti vise bez izlaganja firme pre velikoj zaduzenosti.

Dobio si samo dvojku za post. Ja ti dajem stotku da ljutim dezurne drukere.

nitko ne opravdava ništa. samo govorim da malo sačekamo i da vidimo rezultate, oni su nam najbitniji.
za trenutni kredit i cash se sigurno može i moralo se bolje .
inače, ovdje moram dodirnuti Papića.
Njega i njegove savjetnike ne poznajem , nisam upoznat sa njegovim managerskim sposobnostima . pretpostavljam da tip ima znanja iz pom. transporta i pom. ekonomije ; bez obzira na eventualne navodne zasluge, veze , itd. , ne može se netko postaviti na ovo radno mjesto ako je neznalica .
bio duže na čelnoj poziciji jdpl-a Papić ili neki XXXX, ne mogu prihvatiti činjenicu da jdpl i taj čovjek zbog jednog lošeg FI odmah ne valja i da se odmah moraju prodati dionice .samo se stvara panika ostalim forumašima , odmah se pljuje po firmi itd.
subjektivno gledajući, tko je lijepo zaradio, neka i proda , sasvim normalno.
ono što je žalosno, to je da se odmah poslije toga piše samo negativno o firmi i pljuva management .
vjerojatno kada se opet kupe dionice jdpl-a , biti će druga ploča.
inače, normalan ciklus firme , problem je jedino ispao zato što se to dogodilo u jednom lijepom periodu za brodare generalno govoreći.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Trgovine je sve manje. Pitanje je samo vremena kada će se prodavati samo da se proda…

Ja ne pisem na bazi poznavanja Papinja i njegovih managerskih sposobnosti vec pisem na temelju cinjenica. Ovo je moj treci izlaz iz JDPL i nakon prva dva nisam negativno pisao jer su izlazi bili motivirani necim drugim. Dionica je u jednom slucaju dosla do mog izlaznog targeta, drugi put sam je prodao na pocetku velike korekcije i kad sam izasao vani nastavio sam pisati ako sam imao sto bilo to pozitivno ili negativno. Ovo je prvi put da sam izasao zbog losih odluka i loseg poslovanja. I da napomenem na sva tri izlaza sam vrlo dobro zaradio. Cak mogu reci da mi je od svih dionica naj profitabilniji JDPL.

I da ne bude sve crno u trenutku kad je Papinjo preuzeo rukovodjenje JDPL to nije bila atraktivna stolica jer vjerovatno nebi njega dopala. Firma je bila u komi. Kad se trziste oporavilo i JDPL poceo zaradjivati novac naslo se vise “podobnih” kandidata za to mjesto i usprkos bahatosti vladajucih ipak nebi bilo jednostavno objasniti smjenu direktora cija firma radi dobro a nema drugih krimena.

Tacno si napisao da me sokiralo 1Q koje je bilo negativno u momentu kad ostali bulk operatori pucaju od zarade po savu, kad se popusi gomila novca na tecajnim razlikama (molim te da se decidirano ocitujes da li se to moze dogodit dobrom Manageru), kad su brodovi u drugom kvartalu malte ne vise stajali nego plovili, kad je prijetila opasnost da jedan containeras bude duzi period off-hire. I sta ocekujes od mene da pljescem i vicem "bravo"? Stari moj ja sam skupio prnje sta se pokazalo kao puni pogodak. I mislim da nisam stvarao bezrazloznu paniku jer svi koji su izasli kad i ja do danas su znacajno profitirali. Da se sad vratimu u dionicu imali bi 20 % dionica vise za isti novac. Da li je to stvaranje panike forumasima ili odlican savjet? Ostavimo drugima da to prosude.

Zanima me tvoje misljenje da li bi privatni brodar cuvao gomilu novca na racunu i na njoj gubio ili bi u ovom eldoradu uz novogradnje pokusao akvizirati jos nesto sta ce poceti uzivati blagodati visokog trzista odmah? Stari nacin razmisljanja (i ispravan) je bio da se novci generiraju u dobrim vremenima kako bi se brodovi kupovali u losim. Problem sa tom filozofijom je da ovaj ciklus dobrog vremena traje neuobicajeno dugo i izgleda da ce se nastaviti jos neko vrijeme. I sta sad? Cekati lose vrijeme ili kupiti odmah. Pokusajte razmisliti sta bi vi napravili na Papinjovom mjestu (uz malu zaduzenost firme).

Da, izgubilo se na tečajnim razlikama, na računu ima love ko blata (stoji bezveze), dogodila su se i dokovanja, ali situacija u brodarskom sektoru je takva da će Jadroplov ove godine konačno sanirati gubitke i "teških" razdoblja i ući "čist" u iduću godinu. Znači, neće se zaraditi maksimalno koliko se moglo, ali će se zaraditi itekako. Oni iskusniji/hrababriji prodaju s minusom pa čekaju da još padne, a oni manje hrabri čekaju da se sve vrati.

Glas [b]PROTIV[/b] oporezivanja kapitalne dobiti

Podrzavam tvoj post ali mi kazi koji bi trebao biti cilj dobrog Managera. Zaraditi maksimalno ili zaraditi i te kako. Pretpostavljam da ce razlika izmedju "maksimalno" i "i te kako" biti bar 300000000 kunica. Ajde ih ti zaradi.

Podrzavam tvoj post ali mi kazi koji bi trebao biti cilj dobrog Managera. Zaraditi maksimalno ili zaraditi i te kako. Pretpostavljam da ce razlika izmedju "maksimalno" i "i te kako" biti bar 300000000 kunica. Ajde ih ti zaradi.

Pa da ogroman je to novac i nije nimalo dobro da se tako rasipa.

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Ma slažem se ja s tobom 100% i nije mi bila namjera pravdati bilo koga u Jadroplova, već samo reći da s obzirom na situaciju, bez obzira da li se management trudio ili ne, zarada će biti dobra 🙂 Čitajaću samo postove u kojima se ističu negativne stvari, stječe se dojam da je dionica katastrofa, a nije tako. Upravo suprotno.

Glas [b]PROTIV[/b] oporezivanja kapitalne dobiti

New Report

Close