Pustite te vladine dionice do idućih izbora, jedino što vam može pomoći je IPO a sve ovo oko Papića završit će kao što je i završilo sa Darkom Marincem u Podravki. Njima uopće nije stalo do neto dobiti nego do političkih interesa, a preko firmi poput Jadroplova ili Podravke mogu jako puno postići. Ne znam zašto oupće kupujete ovakve dionice i podupirete njihove političke ciljeve.
@ Techman, ne ljutim se ja, pa cak ni na tebe. Rijetko se javljam, a pratim temu dosta dugo i dapace cjenim tvoje postove, al mi se nekako cini da su u zadnje vrijeme informacije pustane s tvoje strane dosta selektivne i usmjerene u jednom pravcu.
Da li si procitao Vladov post kad ga je sreo u gradu. Cudio se sta fali izvjescu. Po njemu izvrsno.
nisam pročitao… ak znaš di je uputi me…
a da je izvrsno baš i ne bi rekao ali je DALEKO od onakog kakvog ga se želi prikazati na ovom forumu
Da li si procitao Vladov post kad ga je sreo u gradu. Cudio se sta fali izvjescu. Po njemu izvrsno.
[/quote]
http://www.poslovni.hr/Content/ForumSearch.aspx?q=%C5%A1jor%20stipe&f5=0&c=2&si=0&w4=8
a da je izvrsno baš i ne bi rekao ali je DALEKO od onakog kakvog ga se želi prikazati na ovom forumu
@ Samper Imas savrsenu arhivu.
@Toknezev Neznam da li redovito pratis forum jer se nisi neko vrijeme javljao. Svima nama je 1Q izazvao lagani sok ali nismo mahom izlazili iz dionice. Kad smo malo proucili izvjesce i ustanovili da je nesposobnoscu popusena gomila novaca na tecajnim razlikama (dijeliti sudbinu sa dolarom umjesto uzesti sudbinu u svoje ruke kako to rade financijski direktori uspjesnih firmi), kad su se zaredali zastoji brodova (off hire), kad su poceli izvanredni troskovi zbog zastoja, kad su poceli hvalospjevi po novinama da ce financirati 2 novogradnje bez kredita (o sancta simplicitas) i da ne nabrajam sta smo trebali raditi? Aplaudirati?
Ja sam za ovu upravu uvjek tvrdio da su po mojim spoznajama posteni ljudi no da li je to dovoljno da bi bili i dobri Manageri.
U svakom slucaju mic po mic i moj ulazni target je sve blize [smiley]
mic po mic i ode sve u…. do nekih dalekih boljih vremena. Nadam se ipak veselijem raspletu na ovoj našoj burzici.
mic po mic i ode sve u…. do nekih dalekih boljih vremena. Nadam se ipak veselijem raspletu na ovoj našoj burzici.
kad pogledam Vasu fotografiju nije da bez razloga koristite taj izraz mic po mic
svaka cast
Evo da diskusiju o stanju u JDPL sa PM sa jednim dobrim forumašem prenesem na forum jer mislim da nije zgorega to tu staviti… možda potaknemo neku korisnu raspravu
Techman, to su sve kratkoročni problemi… bio bi problem kad bi se nešt ozbiljnije počelo dešavati (kao one scene sa toulom)… zasad se ja ne brinem… drydocking i ovak neki problemi sa kontejnerašima (ipak oni najmanje doprinose prihodima i dobiti) i nije nešt zbog čeg bi izašao iz pozicije… sve je to dio ovog biznisa, ne? šta ću na svaki problem sa propelerom, ili malo duži drydocking bježat van? ne. to mi nije dio ozbiljnog investiranja… ak tržište na te probleme reagira sa nekim žestokim padom, to onda treba iskoristiti za dokup (ako ima raspoloživih sredstava)… u 2006. je u 2q isto bio jedan poduži off hire period i prijavljen je gubitak za taj kvartal… htio sam malo špekulirati i prodao sam pola pozicije u JDPL na 250 očekujući jaču negativnu reakciju tržišta… otišlo je na 230 ali ne i niže… pošto sam se postavio niže od tržišnog minimuma nisam uspio vratiti nazad prodanu količinu… vidimo di je JDPL danas i di je bio… to mi je bila greška i JEDINI put u mojoj investitorskoj karijeri da sam ikada prodao išta od brodarskih dionica… sad me te kratkoročne oscilacije više ne pate… svako nek gradi svoju strategiju… ja imam svoju… i to treba poštovati
to je to?
evo od još jedan inside info (al nemojte nikome reć):
srea ja antu nekidan, u asa.
nabrzinken, u prolazu, 7 sekundi doslovno.
pitan ga ja gospar ante, oće li bit još bolji drugi kvartal.
a on će da ne da li će.
obziron da sam s njin u dobrim odnosima, platija san mu travaricu.
oče sad i mene neko citirat nakon mjesec dana?
Evo da diskusiju o stanju u JDPL sa PM sa jednim dobrim forumašem prenesem na forum jer mislim da nije zgorega to tu staviti… možda potaknemo neku korisnu raspravu
Techman, to su sve kratkoročni problemi… bio bi problem kad bi se nešt ozbiljnije počelo dešavati (kao one scene sa toulom)… zasad se ja ne brinem… drydocking i ovak neki problemi sa kontejnerašima (ipak oni najmanje doprinose prihodima i dobiti) i nije nešt zbog čeg bi izašao iz pozicije… sve je to dio ovog biznisa, ne? šta ću na svaki problem sa propelerom, ili malo duži drydocking bježat van? ne. to mi nije dio ozbiljnog investiranja… ak tržište na te probleme reagira sa nekim žestokim padom, to onda treba iskoristiti za dokup (ako ima raspoloživih sredstava)… u 2006. je u 2q isto bio jedan poduži off hire period i prijavljen je gubitak za taj kvartal… htio sam malo špekulirati i prodao sam pola pozicije u JDPL na 250 očekujući jaču negativnu reakciju tržišta… otišlo je na 230 ali ne i niže… pošto sam se postavio niže od tržišnog minimuma nisam uspio vratiti nazad prodanu količinu… vidimo di je JDPL danas i di je bio… to mi je bila greška i JEDINI put u mojoj investitorskoj karijeri da sam ikada prodao išta od brodarskih dionica… sad me te kratkoročne oscilacije više ne pate… svako nek gradi svoju strategiju… ja imam svoju… i to treba poštovati
Slozio bih se u potpunosti s ovim. Slicno sam postavio i vlastitu strategiju, iako nemam toliko iskustva s brodarima. Dodao bih jos da mi je ipak drago da kolega Techman i drugi upozoravaju i na (kratkorocne) teskoce, a to da li ce oni na to izlaziti ili ne njihova je stvar.
Takodjer smatram da je ovo s duljim dokovanjima u 1. i 2. kvartalu bila dobra stvar s obzirom da se rast vozarina ocekuje uglavnom na jesen. Ovo naravno ne ukljucuje PRIDE, to je neplanirano, i uz ogradu da se prognoze rasta vozarina ne moraju obistiniti. Cini se da uprava nije racunala na bas ovako visoke vozarine zadnjih mjeseci.
a on će da ne da li će.
[lol]
Mene zanima jedna stvar, glede negativnih tecajnih razlika. Je li moguce da je dug prema PD izrazen u eurima te da to stvara velike tecajne razlike?
to je to?
a on će da ne da li će.
[/quote]
Kolega ispali ste iz dnevne komunikacije na PM. Mislim da je Vlad izvor vrlo korisnih informacija vezanih za JDPL. Vjerujte da ja imam puno razloga da njegov post okarakteriziram vjerodostojnim za razliku od ovoga gore. [wink]