ja ne znam koliko su oni prije imali. ak su npr. imali 5.000 komada, što nije glupo od njih utući još 6.000 da bi branili onih 5.000? što nisu to utukli negdje drugdje – npr. u KODT. i tam imaju solidno, pa ne brane.
i što će sad s tim obranjenim? branit i dalje do sudnjeg dana?
htjedoh reći da mi to s branjenjem slabo drži vodu.
Tuna do nekidan je bila berba i tu se nije imalo sta braniti. Obrana je pocela nakon Q1 koji ju je trebao srusuiti a nije. A do tada su vjerovatno dobrano zabrazdili u nju. Ja koji imam pristojne informacije nisam ni sanjao kakvo bi moglo biti izvjesce.Objasni mi zasto dionica nije a pala je ATPL koja ima fenomenalno izvjesce. Da se to ne dogadja po duhu svetoim???
što nisu to utukli negdje drugdje – npr. u KODT. i tam imaju solidno, pa ne brane.
Mislim da KODT mozda prodaju. Imam ga ali ne pratim desavanja u top 10.
ja opet ponavljam da sam uvjeren da je i FI napravljen tako kako je napravljen, samo da bi se novac negdje posakrivao i prikazao što manji dobitak……..
možda je i privatizacija blizu, EU pritišće da država iziđe iz što više firmi, iz brodogradilišta pomalo izlaze, možda je i JDPL na redu……….onaj tko to zna sigurno mu je u interesu da JDPL još neko vrijeme bude nisko……
A jope ko ti da stotku. Procitaj bilancu ili zamoli nekoga da ti to napravi. No hard feelings ali stavljas bombe.
Knele napisao sam gore da usprkos dobroj informiranosti nisami mao pojma kakvo ce biti izvjesce. Kolege sa foruma su postali screen shuts kako bi ga mogao vidjeti jer sam bio na kompicu bez excela.
[/quote]
Ušao je Techman u JDPL na oko 590 kn iz izašao na 640 kna i sad će se kao slučajno pojaviti u ULPL i ATPL [sealed]
[/quote]
Knele zalim ali nisi kvalificiran sugovornik. Meni je (dok nisam izasao iz JDPL) 60 % portfelja bilo u brodarima. Mozes li dokuciti zasto? Zato sta to znam, sta se tim bavim profesionalno i sta do informacije iz svjeta brodara dolazim brze nego obican smrtnik. Za tvoju informaciju u JDPL sam usao na 260,pa izasao na 680 da bi se vratio na 485-500 i u pravu si izasao na prosjecno 630. Ima li nesto lose u tome? I na kraju zasto sam u JDPL usao na 260? Jer sam se tek tada poceo baviti dionicama.
Za veceras dosta. Neko vrijeme ne citam forum a kad ga se dohvatim pocmem pisat monologe.
Objasni mi zasto dionica nije a pala je ATPL koja ima fenomenalno izvjesce. Da se to ne dogadja po duhu svetoim???
zato što je aureus kupovao.
cijela ova rasprava se vodi oko toga da bi ispucali ideje zašto su oni kupovali. ti kažeš da su branili cijenu. mouguće, ali meni se to čini nategnuto, napisah zašto. druga varijanta je da KF spašava svoj dio sa skrbničkih preko leđa svog fonda. ovo mi je još netagnutije, ali dobro – opet moguće. treća varijanta je da znadu nešto o privatizaciji što mi ne znamo – i ovo je moguće, ali znajući našu administraciju od toga ništa. (doduše sanader i tim su skloni rješavati "nerješivo" na brzaka kad ih se stisne ili kad zagusti.)
uglavnom … naklapamo …
KFu je do sada s JDPL išlo čist ok (od onog što se vidi iz top 10 iz FI: 2004 – zdilao preko 200.000 dionica u par mjeseci; i 2006/07). moguće da mu sad s aureusom bude treća nesreća.
od ovih malo bliže informacijama imamo Derbyja i Bosuna, pa ak imaju što za prokomentirati … [smiley]
meni je u svakom slučaju ovo sasvim ok što je aureus ušao, smatram ih iskusnijim u brodarskom sektoru , nisu ti bez veze ulazili ovdje . tu je dobra lova u pitanju, pretpostavljam da imaju neke pozitivne info na temelju čega su podebljavali svoj portfelj. bez obzira što je izvješće jdpl slabo, što im je management trom , ova dionica za mene ima i te kako dobru perspektivu , ali ne na kratko vrijeme , treba se strpiti malo. lijepo će se zaraditi na njoj.
Malo činjenica.
U ovom trenutku ukupan broj dana dokovanja u ovom kvartalu je 84 (3 broda).
Izgubljeni prihod u kvartalu zbog toga je po meni 10 – 15 mil kn.
Troškove tih dokovanja ne znam , ali mogli bi biti bar 5 mil kn.
Sve u svemu , to umanjuje kvartalni rezultat za 15 – 20 mil kn.
U prvom kvartalu im je ukupni prihod bio cca 100 mil kn , ali tada je tečaj bio oko 5 % viši.
Sve u svemu – thanks , but no thanks – I don’t feel lucky.
Osim ako se ne spusti do 500.
Malo činjenica.
Troškove tih dokovanja ne znam , ali mogli bi biti bar 5 mil kn.
Spancir izvrsna kalkulacija. Jedino si malo potcjenio 3 dokovanja. Cifra je veca. I da napomenem 2Q jos nije zavrsio pa tako imamo sanse pojacati broj dana off hire. Da ponovo udjem cifra mora pocimati sa 4.
Obrana je postavljena na 607-611. Da su to zaista kupci vjerovatno bi stavili skriveni nalog. Moglo bi danas ispod 600.
Izgleda da je panika i fond ili fondovi brane neobranjivo. Prva linija obrane 265 komada na 610. Druga linija obrane 164 komada na 600. Obrane na visim nivoima nisu izdrzale. Pitanje je kad ce prasnuti jer mora prije ili poslije. Nemoze ATPL koja posluje izvrsno i ima sposobnu upravu gubiti na vrijednosti vise nego JDPL koji sve to nema. Jadroplov posluje loše. Pogledajte Spancirovu statistiku. Fondovi su nas i doveli na ove grane pa zato i nisam pretjerano tuzan.