JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ti se zezaš, a ja stvarno pitam fazana i ostale tehničare. ono support, potpora, otpor, svijećice i to [smiley]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

ti se zezaš, a ja stvarno pitam fazana i ostale tehničare. ono support, potpora, otpor, svijećice i to [smiley]

ovo je danas presmijesno,
mislim da svaki pravi tehnicar i ovo danas moze objasniti![lol]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Sjerkovic je uzeo day off. [wink]

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Kolege forumasi.

Jucer nakon objave FI krenula je zestoka debata na forumu. Bilo je raznih misljenja ali sa jednim smo se gotovo svi slozili a to je da poslovanje nije bilo lose zadnja tri mjeseca. Lose je izvjesce a o motivima izvjesca mozemo samo nagadjati. Mislim da smo doprli svojim razmisljanjima do malih investitora kakvi smo pretpostavljam i sami i nije se desila kataklitzma iako je otvaranje to zazivalo. Ako smo svojim pisanjem bar malo pripomogli da kraj dana zavrsimo zadovoljni i da dionica okonca trgovanje na pozitivnoj nuli (-1 kuna je zanemarivo) napravili smo dobar posao. Hvala svim kolegama na doprinosu.

eh Tech, da je do nas malih bili bi mi na 500 kn.
netko si je odlučio podebljati JDPL i ovo mu je došla kao dobra prilika.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Koliko je rastao FCFF.
ja dobivam negdje oko 25 milja.

to je 100 milja EV ugrubo godisnje
Dug i cash se anuliraju..

Ovako nabrzaka, gdje grijesim>>>

FCFF 1Q2008 = 25,914 milja
FCFF 1Q2007 = -149,284 milja

FCFF 2007 = 27,512 milja

Ako sam dobro nabrzinu izračunal.

Uzmimo nikakav rast, nek bude 100 milja FCFF-a godisnje i perpetuity 0.
Sa WACCOM od 11 dobijem nekih 850 po dionici..

Al ga navlacim,.

Koju formulu tu koristiš? Jel FCFF/(WACC-gn)? Ako je zašto koristiš da je gn 3,77 %?

You either do it right or you get eliminated!

eh Tech, da je do nas malih bili bi mi na 500 kn. netko si je odlučio podebljati JDPL i ovo mu je došla kao dobra prilika.

Da ali je isto tako mogao i pricekati da padne ispod 600 i stavit skrivene naloge na kupnji ako je zelio podebljati. Neko tko kupi par tisuca komada sigurno nije dudek.

Koliko je rastao FCFF. ja dobivam negdje oko 25 milja. to je 100 milja EV ugrubo godisnje Dug i cash se anuliraju.. Ovako nabrzaka, gdje grijesim>>>
FCFF 1Q2008 = 25,914 milja FCFF 1Q2007 = -149,284 milja FCFF 2007 = 27,512 milja Ako sam dobro nabrzinu izračunal. blueman: ” Uzmimo nikakav rast, nek bude 100 milja FCFF-a godisnje i perpetuity 0. Sa WACCOM od 11 dobijem nekih 850 po dionici.. Al ga navlacim,. ” Koju formulu tu koristiš? Jel FCFF/(WACC-gn)? Ako je zašto koristiš da je gn 3,77 %?
[/quote]
Uopce nisam nikakav growth stavio, samo sam ga na 5 godina + TV bez growtha.
I opet se dobije jako puno.

dug i cash su isti

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Kolege forumasi.

Jucer nakon objave FI krenula je zestoka debata na forumu. Bilo je raznih misljenja ali sa jednim smo se gotovo svi slozili a to je da poslovanje nije bilo lose zadnja tri mjeseca. Lose je izvjesce a o motivima izvjesca mozemo samo nagadjati. Mislim da smo doprli svojim razmisljanjima do malih investitora kakvi smo pretpostavljam i sami i nije se desila kataklitzma iako je otvaranje to zazivalo. Ako smo svojim pisanjem bar malo pripomogli da kraj dana zavrsimo zadovoljni i da dionica okonca trgovanje na pozitivnoj nuli (-1 kuna je zanemarivo) napravili smo dobar posao. Hvala svim kolegama na doprinosu.

Evo da i ja navedem jedan od mogućih razloga prikazivanja lošijeg rezultata nego što stvarno jest – balansiranje cijene dionice. U sljedećem razdoblju je moguće da će prikazani poslovni rezultat biti u rangu s ovim ili bolji (možda čak i dobit) što će stvoriti privid kako se poslovanje naglo poboljšalo, a u stvari se pogoršalo. Takva računovodstvena kozmetika nije baš toliko strana našim kompanijama. Ne kažem da je to i ovdje slučaj, ali je definitivno jedan od mogućih razloga prikazivanja lošijeg poslovnog rezultata.

You either do it right or you get eliminated!

Dragi kolege,

Kako to od svih Vas nitko nije komnetirao odustajanje države od gradnje dva bulka u Splitu….!!!, te sastav manje više iste ekipe iz NO ( jedina je zamjena umjesto preminulog gosp.Mije Čikeša ) ..!!! Ponavljam svi mi članovi udruge malih dioničara tvrde ( neovisno jedan od drugog) da ova dionica vrijedi najmanje kn 1.000,oo sa sada će sigurno i više ….
Ja ću je i dalje držati.Ugodan Vam vikend[smiley]

TunaSalad: ” ti se zezaš, a ja stvarno pitam fazana i ostale tehničare. ono support, potpora, otpor, svijećice i to [smiley] ” Sjerkovic je uzeo day off. [wink]

Evo, Sijerkovića. Nije bio tu, mora netko i radit. Postao si ljubitelj svijeća. Ova danas je dragon fly doji. U pravilu nagovještava rast.

E sada, naizgled potpora na 660 je još tu, mada smo još uvijek u minskom polju. Koliko god bili optimisti, ovakvo FI nas je koštalo.

Tehnički, 660 je trebala biti buduća čvrsta potpora kao što je bio čvrsti otpor. A da li će to biti, sada je upitno.

Uz manje muljaže uprave oko FI (kako ja shvaćam ovaj FI) i ATH BDI-a što psihološki puno znači bilo kojoj brodarskoj dionici u svijetu pa tako i kod nas, trebali smo bit daleko iznad ove razine, iznad 700 kuna.

Ali još smo uvijek tu i upitno je da li ćemo se u slučaju malo jačeg pada Crobexa tu i održat.

Inače Sijerković je danas malo skratio poziciju na JDPL i prebacio to u ATPL, opreza radi, jer ne zna što dalje može očekivati od ove uprave.

A sa ostatkom i dalje brodi s vama.

Techman: ” TunaSalad: ” ti se zezaš, a ja stvarno pitam fazana i ostale tehničare. ono support, potpora, otpor, svijećice i to [smiley] ” Sjerkovic je uzeo day off. [wink] ” Evo, Sijerkovića. Nije bio tu, mora netko i radit. Postao si ljubitelj svijeća. Ova danas je dragon fly doji. U pravilu nagovještava rast. E sada, naizgled potpora na 660 je još tu, mada smo još uvijek u minskom polju. Koliko god bili optimisti, ovakvo FI nas je koštalo. Tehnički, 660 je trebala biti buduća čvrsta potpora kao što je bio čvrsti otpor. A da li će to biti, sada je upitno. Uz manje muljaže uprave oko FI (kako ja shvaćam ovaj FI) i ATH BDI-a što psihološki puno znači bilo kojoj brodarskoj dionici u svijetu pa tako i kod nas, trebali smo bit daleko iznad ove razine, iznad 700 kuna. Ali još smo uvijek tu i upitno je da li ćemo se u slučaju malo jačeg pada Crobexa tu i održat. Inače Sijerković je danas malo skratio poziciju na JDPL i prebacio to u ATPL, opreza radi, jer ne zna što dalje može očekivati od ove uprave. A sa ostatkom i dalje brodi s vama.

Sjerkovicu all noted. Ako ne bude kise biti ce suho vrijeme. Ugodan vikend. Da li se moramo moliti da ne bude bure i ne pogasi svijece. [sad]

New Report

Close