JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ blueman

U racunu vjerojatno nigdje.

Naravno da je FCF dobar. Vratis amortizaciju a nemas sto oduzeti na Capexu kad ne postoji. Ali upravo to je i tragedija ove firme!

Upravo to je i poanta mojeg razmisljanja o vipy/fazanov prici o dobrim EV pokazateljima JDPL u odnosu na ATPL.

Da, JDPL (barem s 31.12.) je imao malo dugova i dosta kesa. Ali isto tako ima malo zaduzenosti jer nema Capexa a to znaci da ce propustiti najvecu konjukturu u povjesti ovog posla. To je problem.

U situaciji kada je drazava vecinski vlasnik (dakle, FCFE je vecinskom vlasniku poporilicno stran pojam) i ne postoji izgledana privatizacija (dakle, EV nije nikome kljucan jer nije izgledano preuzimanje) jedna dry bulk kompanija si ne moze priustiti ovakve rezultate na trecem kljucnom pokazatelju vrijednosti firme – razini dobiti.

Mislim, ocito moze, jer ih boli kita za (ostale) dionicare.

2) moj post se odnosio na, po mom misljenju, besmislenu stalnu revalorizaciju imovine jer od nje nema smisla i nije prakticna. Ocito je da promjena vrijednosti imovine (kako su je procjenili?) ne povlaci automatski za sobom u relanom vremenu i povecanje earnings potential firme (charteri, bareboat, spot), a to je ono sto nas zanima.

rast operativnih prihoda od 22% ne treba samo tako prekrižiti i reći da je FI “loš”

Ej Toknezev!

Mi ne govorimo da je poslovanje JDPL lose. Porast poslovanja od 22% je solidan iako vjerovatno ima rezerve i da bude bolji (visak zaposlenih, prazne kancelarije koje se mozda mogu iznajmiti, nizi OPEX…) Mi samo kazemo da je FI smece napravljeno zbog osobnih interesa ili po politickom diktatu. Na trzistu kakvo je danas operator sa vecinom bulker flote da bude u minusu je za Guinnessovu knjigu rekorda. Za tako nesto zaista treba imati izrazit talent ili mekanu kicmu.

Pocimam se brinuti da nije necastivi ponovno bacio oko na ovaj biser. Nasi privatizacijski mestri imaju bore do brade jer nikad ne spavaju. Mozda je JDPL dosao na red. Scenario? Jedan od je ne dati garancije kako se nebi realizirale Splitske novogradnje a u svrhu ocuvanja casha na racunu a onda recimo spasavanje posrnule firme koja posluje sa minusom kroz javno-privatno partnerstvo sa nekim od tajkuna koji ima iskustva u pomorstvu.[angry]

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Dolarski prihod 1Q08 je manji nego 4Q07.
TCE za ista razdoblja praktički isti.

Usporedba: ATPL dolarski prihod brodarstva 30 % veći u 1Q08 u odnosu na 4Q07
TCE je toliko viši da neću niti napisati (iako to nije teško matematički postaviti).Uglavnom , povećanje je toliko da sam tri puta provjeravao.
To se zove zajahati val povećanja vozarina – a neki brodovi voze u spotu i novogradnje se u punom zamahu rasta vozarina tek očekuju…..To znači da se dosta ugovora zaključuje sad i u neposrednoj budućnosti.To je važno , a ne apstraktni BDI !

MSC PRIDE Las Palmas 13.05.2008. iskrcaj / ukrcaj
Valencia 16.05.2008. iskrcaj / ukrcaj
La Spezia 18-19.05.2008. popravak

Je li ovo još jedan remont ili samo kraći popravak?

Scenario? Jedan od je ne dati garancije kako se nebi realizirale Splitske novogradnje a u svrhu ocuvanja casha na racunu a onda recimo spasavanje posrnule firme koja posluje sa minusom kroz javno-privatno partnerstvo sa nekim od tajkuna koji ima iskustva u pomorstvu.[angry]

batinica?
[sealed]

bolje zivjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi...

To je važno , a ne apstraktni BDI !

BDI +392

Techman: ” Scenario? Jedan od je ne dati garancije kako se nebi realizirale Splitske novogradnje a u svrhu ocuvanja casha na racunu a onda recimo spasavanje posrnule firme koja posluje sa minusom kroz javno-privatno partnerstvo sa nekim od tajkuna koji ima iskustva u pomorstvu.[angry] ” batinica? [sealed]

Ima ih vise. Jedan cak sjedi u Hagu.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Gledam malo izvješće, iako se ne kužim puno ali piše ovako:

Račun dobiti i gubitka – dobit / gubitak nakon poreza na dobit:
kumulativno prethodna godina: 15.392
tekuće razdoblje prethodne godine: 15.392
kumulativno tekuća godina: -6.577
tekuće razdoblje tekuće godine: -6.577

Novčani tok – novac i ekvivalenti novca na kraju razdoblja:
isto razdoblje prethodne godine: 98.731
tekuće razdoblje: 243.006

Zarada u odnosu na 1Q protekle godine je 150% povečanje, u odnosu na 1Q prošle godine? Ponavljam ne kužim se previše, ali što nije očito da su smanjili zadržanu dobit ili preneseni gubitak* s -261.673 na -148.633 pa je zato prikazan minus?

kvalitetna rasprava danas na temi JDPL … puno se moglo naučiti …

I love the Smell of Profits in the Morning

Inače pogazio sam riječ od prije par dana da je neću prodavati ispod 1100. Prodao sam JDPL i ušao još u atpl

. Pocimam se brinuti da nije necastivi ponovno bacio oko na ovaj biser

[lol]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

danas sam pričao s jednim momkom koji živi i radi u Njemačkoj pa mi je rekao da je za Hrvatsku najbolje da što prije uđe u EU jer će se stvoriti temelji za ustrojbu i rad pravne države
zato mislim da ovakve izvedene “financijske izvještaje” treba zanemariti i misliti svojom glavom

pročitajte uvaženog kolegu ludluma da vam ne bi bilo kasno

Postanite Eu-robovi

New Report

Close