Stari dok su knjigovodstveno u gubitku (imaginarna kategorija) nema isplate nagrade Upravi ni dividende dionicarima.
Usprkos tome sto ne prikazuju dobit (tamo gdje je uobicajeno), kroz onu neku cudnu kategoriju zadrzane dobiti oni su i u ovom kvartalu znacajno smanjili preneseni gubitak. O toj zadrzanoj dobiti je bilo dosta diskusije na forumu prije nekoliko mjeseci. Nisam neki strucnjak za racunovodstvo, ali ipak ponesto znam. Usprkos tome mi jos uvijek nije jasno odakle ta zadrzana dobit u svakom kvartalu koja je poprilicna…
Ovo danas je ipak bio tipični pokazatelj da pisanja na forumu mogu utjecati na kretanje cijene dionice. Doduše, intenzitet pada je amortiziran nečijim željom da ne dozvoli pad ispod 600 kn. A prodavala je čini se isključivo ekipa koja posjećuje forume….
Strahi: ” Poštovani Fazane, Prije točno 5 mj. si mi dao podršku jer sam postavio par laićkih pitanja na koja su se neki izrugivali, a tada su počela polako teška vremena.Ti si bio jedini koji si mi dao podršku i smjernice kako i što učinit pa da nekeko opstanem u ovoj nerealnoj Zag.burzi. Dao sam si truda jer ipak nisam malo uložio, no sad kad sam nakon što sam shvatio i proučio neke stvarčice imao sam potrebu pohvaliti se, a ujedno i tebi ukazati da nisi uzaludno potrošio 5 min. na post koji si mi poslao. Ukratko, rano ujutro sam dosta toga zmazao sa prodaje i gledajući sadašnje stanje u proteklih 4.mj. u plusu sam samo u jdpl 90%,a vjeruj mi da nism malo uložio. Još jednom hvala jer da nije bilo tebe, već odavno bi bio vani.[wink]” ajde drago mi je da sam ti pomogao, iako možda si mogao i bolje uložiti … pozdrav i drž’ se …
ništa otvorit ćemo FFC…Fazan Fan Club..
[lol]
“Dragi Fazane…sakupljam sve tvoje postere, značke i sličice…”
” ništa otvorit ćemo FFC…Fazan Fan Club.. [lol] “Dragi Fazane…sakupljam sve tvoje postere, značke i sličice…”
molim te učlani Aska
[wink]
nego, može komentar izvješća, amortizacije i svih tih fundamentalnih gluparija …[tongue]
Meni osobno nije drago vidjeti da su majstori uspjeli vise izgubiti na negativnim tecajnim razlikama nego sto je povecana dobit razdoblja- bespotrebno im je puna blagajna kesa i to u DOLARIMA[cry]
Usprkos tome sto ne prikazuju dobit (tamo gdje je uobicajeno), kroz onu neku cudnu kategoriju zadrzane dobiti oni su i u ovom kvartalu znacajno smanjili preneseni gubitak. O toj zadrzanoj dobiti je bilo dosta diskusije na forumu prije nekoliko mjeseci. Nisam neki strucnjak za racunovodstvo, ali ipak ponesto znam. Usprkos tome mi jos uvijek nije jasno odakle ta zadrzana dobit u svakom kvartalu koja je poprilicna…
ma … efekti revalorizacije imovine. nisam niti ja računovođa, ali pročitah jedan članak u RRIF-u prije koji mjesec gdje se to obrađuje. uglavnom, ak se dobro sjećam, dio vrijednosti koji je nastao revalorizacijom (i koji poveća kapital u dijelu reval. rezervi) se isto amortizira, ali ne kroz RDG nego direktno kroz promjene u kapitalu (iz reval. rezervi ide u zadržanu dobit). izgleda da se nešto slično dešava računovodstveno i ak se ta imovina vodi u stranoj valuti, pa nastaju tečajne razlike unutar kapitala (AOP 100 koji je vipy spominjao, a i Bosun o tome piše) – možda ugnjavim ženu da to malo istraži. uglavnom … sve je to knjigovodstvo. a poslovanje je poslovanje. po trgovanju danas izgleda da ima investitora koji to razumiju.
inače, zadržana dobit nije baš pretjerano čudna kategorija [smiley]
dino23: ” Usprkos tome sto ne prikazuju dobit (tamo gdje je uobicajeno), kroz onu neku cudnu kategoriju zadrzane dobiti oni su i u ovom kvartalu znacajno smanjili preneseni gubitak. O toj zadrzanoj dobiti je bilo dosta diskusije na forumu prije nekoliko mjeseci. Nisam neki strucnjak za racunovodstvo, ali ipak ponesto znam. Usprkos tome mi jos uvijek nije jasno odakle ta zadrzana dobit u svakom kvartalu koja je poprilicna…” ma … efekti revalorizacije imovine. nisam niti ja računovođa, ali pročitah jedan članak u RRIF-u prije koji mjesec gdje se to obrađuje. uglavnom, ak se dobro sjećam, dio vrijednosti koji je nastao revalorizacijom (i koji poveća kapital u dijelu reval. rezervi) se isto amortizira, ali ne kroz RDG nego direktno kroz promjene u kapitalu (iz reval. rezervi ide u zadržanu dobit). izgleda da se nešto slično dešava računovodstveno i ak se ta imovina vodi u stranoj valuti, pa nastaju tečajne razlike unutar kapitala (AOP 100 koji je vipy spominjao) – možda ugnjavim ženu da to malo istraži. inače, zadržana dobit nije baš pretjerano čudna kategorija [smiley]
Hvala Tuna,
meni je bilo čudno to što revalorizaciju rade jednom godišnje, a zadržana dobit oscilira po kvartalima, pa zato…
Hvala jos jednom…
ja sam na jednoj temi pitao da li se revalorizacijom povećava i amortizacija, pa mi je netko odgovorio da ne, ali ispoda da to nije točno …
to praktički znači da se amortizacija može povećavati što je stariji objekt koji se amortizira, ako mu raste tržišna vrijednost (to je slučaj kod brodara i građevinara)
moje skromno mišljenje ovako odoka
dino23: ” Usprkos tome sto ne prikazuju dobit (tamo gdje je uobicajeno), kroz onu neku cudnu kategoriju zadrzane dobiti oni su i u ovom kvartalu znacajno smanjili preneseni gubitak. O toj zadrzanoj dobiti je bilo dosta diskusije na forumu prije nekoliko mjeseci. Nisam neki strucnjak za racunovodstvo, ali ipak ponesto znam. Usprkos tome mi jos uvijek nije jasno odakle ta zadrzana dobit u svakom kvartalu koja je poprilicna…” ma … efekti revalorizacije imovine. nisam niti ja računovođa, ali pročitah jedan članak u RRIF-u prije koji mjesec gdje se to obrađuje. uglavnom, ak se dobro sjećam, dio vrijednosti koji je nastao revalorizacijom (i koji poveća kapital u dijelu reval. rezervi) se isto amortizira, ali ne kroz RDG nego direktno kroz promjene u kapitalu (iz reval. rezervi ide u zadržanu dobit). izgleda da se nešto slično dešava računovodstveno i ak se ta imovina vodi u stranoj valuti, pa nastaju tečajne razlike unutar kapitala (AOP 100 koji je vipy spominjao, a i Bosun o tome piše) – možda ugnjavim ženu da to malo istraži. uglavnom … sve je to knjigovodstvo. a poslovanje je poslovanje. po trgovanju danas izgleda da ima investitora koji to razumiju. inače, zadržana dobit nije baš pretjerano čudna kategorija [smiley]
I da jos zaboravih: u 1Q su imali smanjenje revalorizacijskih rezervi, a pozitivnu zadrzanu dobit…
ja sam na jednoj temi pitao da li se revalorizacijom povećava i amortizacija, pa mi je netko odgovorio da ne, ali ispoda da to nije točno …
povecava
fazan: ” ja sam na jednoj temi pitao da li se revalorizacijom povećava i amortizacija, pa mi je netko odgovorio da ne, ali ispoda da to nije točno … ” povecava
da li to neki građevinac na taj način vodi?