koliko smo uhvatili jutros[smiley]
Opa …..Ko bi rekao da će biti ovakva podrška na kupnji…..trezor?
znaš da sam o tome razmišljao …
normalno, na skupštini donijeti odluku da se dionicama nagradi uprava …
malo bi se izmijenile stvari …
“amortizacija nije trosak” Pogledaj vrijednost flote koje ima JDPL i usporedi s TNPL ili ATPL te usporedi njihov trosak amortizacije! SMRDI? sve mi ovo izgleda kao kuhinja gospe Kundid
Vipy kao sta znas racunovodstvo mi nije jaca strana. Ne razumim zasto skrivat novac u amortizaciji ako si oslobodjen placanja poreza???
Bosun: ” Opa …..Ko bi rekao da će biti ovakva podrška na kupnji…..trezor?” znaš da sam o tome razmišljao … normalno, na skupštini donijeti odluku da se dionicama nagradi uprava … malo bi se izmijenile stvari …
ma kakav trezor, ne vjerujem, svi smo znali sto ce se jutros dogoditi
fazan: ” Bosun: ” Opa …..Ko bi rekao da će biti ovakva podrška na kupnji…..trezor?” znaš da sam o tome razmišljao … normalno, na skupštini donijeti odluku da se dionicama nagradi uprava … malo bi se izmijenile stvari … ” ma kakav trezor, ne vjerujem, svi smo znali sto ce se jutros dogoditi
prijatelju, ponekad treba i sanjati …
nego, možeš li malo pojasniti onu prodaju brodova i neg. tečajne razlike …
vipy: ” “amortizacija nije trosak” Pogledaj vrijednost flote koje ima JDPL i usporedi s TNPL ili ATPL te usporedi njihov trosak amortizacije! SMRDI? sve mi ovo izgleda kao kuhinja gospe Kundid ” Vipy kao sta znas racunovodstvo mi nije jaca strana. Ne razumim zasto skrivat novac u amortizaciji ako si oslobodjen placanja poreza???
zasto dobit od brodova prikazuju direktno na kapital
zasto su im porezna uprava i sud donijeli odluku o fiktivnom gubitku,
zasto to nisu proknjizili
amortizacija je definitivno najlaksi nacin kako stimati rezultat. npr podravka je svoju smanjivala kako bi rezultat bio bolji…
vjerovatno razlog zna uprava
Mislim da je stopa 10%, zbog toga sam i zamolio da netko stavi spisak brodova s godinom aktiviranja. Kako će isplatiti dobit? Dobit se isplaćuje iz rezervi (zadržana dobit). Jednostavno se revalorizacijske rezerve prebace u zadržanu dobit i isplati dividenda. Treba samo malo dobre volje.[smiley]
Stari dok su knjigovodstveno u gubitku (imaginarna kategorija) nema isplate nagrade Upravi ni dividende dionicarima. Ne zure sa smanjenjem dobiti radi nas dionicara jer sve Stipine dionice nose mozda par posto vrijednosti managerske nagrade.
vipy: ” fazan: ” Bosun: ” Opa …..Ko bi rekao da će biti ovakva podrška na kupnji…..trezor?” znaš da sam o tome razmišljao … normalno, na skupštini donijeti odluku da se dionicama nagradi uprava … malo bi se izmijenile stvari … ” ma kakav trezor, ne vjerujem, svi smo znali sto ce se jutros dogoditi” prijatelju, ponekad treba i sanjati … nego, možeš li malo pojasniti onu prodaju brodova i neg. tečajne razlike …
moram ici…trgovati [lol]
ne mogu jos [smiley]
sala, veceras
Sav ovaj izvjestaj napravljen samo sa jednom namjerom,
da bi se spustila cijena dionici ……jeftino dokupila……
pa onda i fino zaradilo
…ja necu prodat vec mozda zrtvujem nesto da jeftino dokupim! [thumbsup][thumbsup]
Poštovani Fazane,
Prije točno 5 mj. si mi dao podršku jer sam postavio par laićkih pitanja na koja su se neki izrugivali, a tada su počela polako teška vremena.Ti si bio jedini koji si mi dao podršku i smjernice kako i što učinit pa da nekeko opstanem u ovoj nerealnoj Zag.burzi. Dao sam si truda jer ipak nisam malo uložio, no sad kad sam nakon što sam shvatio i proučio neke stvarčice imao sam potrebu pohvaliti se, a ujedno i tebi ukazati da nisi uzaludno potrošio 5 min. na post koji si mi poslao. Ukratko, rano ujutro sam dosta toga zmazao sa prodaje i gledajući sadašnje stanje u proteklih 4.mj. u plusu sam samo u jdpl 90%,a vjeruj mi da nism malo uložio. Još jednom hvala jer da nije bilo tebe, već odavno bi bio vani.[wink]
JDPL se oporavlja neviđenom brzinom.[thumbsup]
Poštovani Fazane, Prije točno 5 mj. si mi dao podršku jer sam postavio par laićkih pitanja na koja su se neki izrugivali, a tada su počela polako teška vremena.Ti si bio jedini koji si mi dao podršku i smjernice kako i što učinit pa da nekeko opstanem u ovoj nerealnoj Zag.burzi. Dao sam si truda jer ipak nisam malo uložio, no sad kad sam nakon što sam shvatio i proučio neke stvarčice imao sam potrebu pohvaliti se, a ujedno i tebi ukazati da nisi uzaludno potrošio 5 min. na post koji si mi poslao. Ukratko, rano ujutro sam dosta toga zmazao sa prodaje i gledajući sadašnje stanje u proteklih 4.mj. u plusu sam samo u jdpl 90%,a vjeruj mi da nism malo uložio. Još jednom hvala jer da nije bilo tebe, već odavno bi bio vani.[wink]
ajde drago mi je da sam ti pomogao, iako možda si mogao i bolje uložiti …
pozdrav i drž’ se …