JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Fundamenti naizgled odlični ..

Ne znam sto je super kod JDPL pokazatelja…
EV pokazatelji?
Da, super. Imaju malo dugova i puno kesa!
Finacijski gledano, super dionica.
Po mom misljenu, pokazatelj totalno nesposbnog/nepoduzetnog menedzmenta.
Nisu se zaduzili i narucili nove brodove, propustaju ovaj plimni val vozarina, ugovaraju (pod pritiskom drzave) novogradnje za isporuku 2010+….
Ipak je to jedna, dobra, stara socijalisticka firma. Nesto kao PODR medu prehrambenim firmama.

Jednostavno, ja ne vidim odrzivost “pristojnih” pokazatelja ovdje.

Taman kad čovjek pomisli da je krenulo…Lijepo ćemo popušti svi skupa na ovoj dionici…[undecid]
Nadam se da me ovaj puta moderator neće skinuti…jučer nisam uspio ni jedan post poslati…

A još nešto jučer vuklo da zamijenim dio JDPL a ATPL al reko neću… mada sam mišljenja da sad ide bar manji odbijanac prema gore…

kakva je bila reakcija na godišnje izvješće, koliko je bilo, oko 5 puta veća dobit. naravno nikakva reakcija, a sad….

fino potonusmo u prvoj minuti [undecid]

TunaSalad: “inače fazan, ja sam mislio da ti voliš gubitaše [smiley] ” jeftine gubitaše, a ne skupe … još ako su netransparenti … odmah 50% portfelja u njih … Tuna majstore, mi smo vlasnici firme i nas treba zadovoljiti, a ne se igrati štrebera … moš mislit što u ostalom poslovanju poštuju sve propise … ili im je to neki štreberčić s špicnpapkom iz Dellita [tongue][tongue] naredio da tako prikažu … ponavljam pitanje: što mi kao diničari imamo koristi iz ovakve situacije … da nisu kemijali s NAV-om imali bi 2 puta veću dobit od prošlogodišnje, što je i realno stanje … ovako … [sad]

[lol] [lol] [lol]

nisam prodao, iako je zasluzio da se proda.
ali nadam se da ce biti ok jer s ovakvim uvjetima na trzistu i ja bi znao napraviti dobar prinos.

pa ne treba se biti dobar kuhar da bi se od bifteka napravio dobar rucak[smiley]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

tecajne razlike se odnose na prodaju broda i akumulirane pozitivne tecajne iz proslosti, ne odnose se na poslovanje 1q

hint pogledati AOP 100 ne odnosi se na razdoblje 1q, pozdrav prodavateljima.
Daleko od toga da imaju upravu kao sto je ima atpl, no rezultat 1q je cisto posljedica racunovodstvenih igrica….

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

hajde šta ste se svi raspisali, pa sva ova katastrofalna QFI su bila razlog korekcije koja je trajala tri mjeseca. pa nije onda padalo zbog odličnih GFI koja su tada izlazila nego zbog ovoga sada. a sada raste zadnjih mjesec dana sigurno ne zbog ovoga što sada izlazi nego zbog onoga što će izlaziti tokom godine.

oni koji to ne kuže su napravili rasprodaju JDPL u prvim minutama, a za dan-dva smo back to normal.

Mislim da bi se i država kao vlasnik ove tvrtke trebala zapitati kako se vodi Jadroplov, u situaciji kada sve brodarske tvrtke ne u Hrvatskoj, nego u svijetu imaju zaradu, jadroplov ima gubitak.

fala bogu ja sam out na 625,00, i uložio u adpl

Ja razmisljao o dokupu dok se vrtilo na 600-610,ali nisam ipak…mozda greska.
I ja sam misljenja da cemo korz dan dva opet na 660,00kn.
A i danas bi to moglo se spustiti na prihvatljivi minus na od oko 640,00kn.

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Slozio bih se s nekim ranijim tvrdnjama kolega da se ovdje radi o otresanju nas malih, kojih je puno… E pa mene se nece rijesiti, bas suprotno…

New Report

Close