OK, znači kumulativno žele smanjiti gubitke, da bi mogli isplatiti dobit.
Ali kako će isplatiti dobit s toliko velikom amortizacijom i neg. teč. raz.? Ili su išli progresivnom metodom, pa će u 4Q sve izamortizirati?
Po kojoj se stopi uopće amortizira jedan brod?
OK, znači kumulativno žele smanjiti gubitke, da bi mogli isplatiti dobit. Ali kako će isplatiti dobit s toliko velikom amortizacijom i neg. teč. raz.? Ili su išli progresivnom metodom, pa će u 4Q sve izamortizirati? Po kojoj se stopi uopće amortizira jedan brod?
Ovisi o očekivanom vijeku trajanja broda, pretpostavljem da amortiziraju na 20 godina. Iako ko zna možda je i manje
Koliki onda prihod moraju ostvariti da bi do kraja godine pokrili amortizaciju i neg. tečajne razlike. Još će godinu završiti sa 100 ml kn gubitka?
Amortizacija će biti 1Q puta 4……a kamo će dolar samo bog zna, ako se dolar vrati na razinu per 31.12, na kraju neće imati tečajnih razlika
Mislim da je stopa 10%, zbog toga sam i zamolio da netko stavi spisak brodova s godinom aktiviranja.
Kako će isplatiti dobit? Dobit se isplaćuje iz rezervi (zadržana dobit). Jednostavno se revalorizacijske rezerve prebace u zadržanu dobit i isplati dividenda. Treba samo malo dobre volje.[smiley]
sve pozitivno ide dirketno na kapital bez da ide u RDG, a sve negativno u RDG
pretpostavka brod kupljen za 200 amortizacijski vijek 20 godina, godisnja amortizacija 10
za 10 godina brod vrijedi 600 preostali amortizacijski vijek 10 godina, godisnja amortizacija 60
moze ko potvrditi?
Mislim da je stopa 10%, zbog toga sam i zamolio da netko stavi spisak brodova s godinom aktiviranja.
Kako će isplatiti dobit? Dobit se isplaćuje iz rezervi (zadržana dobit). Jednostavno se revalorizacijske rezerve prebace u zadržanu dobit i isplati dividenda. Treba samo malo dobre volje.[smiley]
Znaći moglo bi biti i dividende… Ali imaju gubitke iz prošlih razdoblja, kaj ne?
sve pozitivno ide dirketno na kapital bez da ide u RDG, a sve negativno u RDG pretpostavka brod kupljen za 200 amortizacijski vijek 20 godina, godisnja amortizacija 10 za 10 godina brod vrijedi 600 preostali amortizacijski vijek 10 godina, godisnja amortizacija 60 moze ko potvrditi?
To bi trebalo biti to
Možemo li probati predvidjeti kako će se kretati amortizacija i neg. tečajne razlike do kraja godine, i kako će to utjecati na preneseni gubitak.
Koliko uopće treba još da bi se gubitak ispeglao?
ma sve mi ovo izgleda kao igre velikih igrača !!!!!
da ispraše nas male iz JDPL-a pa da sav šlag oni pokupe!!![sealed][sealed][sealed]
ma bit će komično vidjeti da ATPL i BDI rastu a JDPL pada!!!! ha,ha,ha,….
Možemo li probati predvidjeti kako će se kretati amortizacija i neg. tečajne razlike do kraja godine, i kako će to utjecati na preneseni gubitak. Koliko uopće treba još da bi se gubitak ispeglao?
Amortizacija će biti ista za svaki kvartal u ovoj godini do nove procjene flote. A tečajne razlike ovise o tečaju dolara do kraja godine (u pretpostavku da se neće mijenjati valutna struktura imovine i obveza)