meni je IGh odletio gore,
cekam da ulovim ribice koje ce ici s jdpl, ne sutra,
preksutra, [yawn]
meni je IGh odletio gore, cekam da ulovim ribice koje ce ici s jdpl, ne sutra, preksutra, [yawn]
možemo i na ugovor, nije greda …
vipy: ” meni je IGh odletio gore, cekam da ulovim ribice koje ce ici s jdpl, ne sutra, preksutra, [yawn]” možemo i na ugovor, nije greda …
zna se ko ce poginuti na jdpl u slijedeca 2 dana,
ja ga imam dosta ….
Ima li netko hrabar u ovom bremenitom trenutku tko bi se usudio dati procijenu dobiti/gubitka za 2Q? Zapravo me zanima kako će se odrziti na rezultate poslovanja činjenica da u ovom kvartalu vozarine značajno rastu, a tečaj dolara se stabilizira (pa je stoga za očekivati da pozitivne tečjne razlike “nadvladaju” negativne), te očekuje li se i u slijedećem kvartalu ovoliko visk iznos amortizacije?
Ljudi, sjetite se da je uprava JDPL u više navrata kupovala dionice vlastite firme za vlastite pare putem brokera, ako misle da ih neće prodat za veće pare da li bi ih kupovali??? Očito da imaju neku igru, sad prikazat fiktivni gubitak, dokupit, i onda preprodat! Kako ne kužite?
fazan:
”
vipy: ” meni je IGh odletio gore, cekam da ulovim ribice koje ce ici s jdpl, ne sutra, preksutra, [yawn]” možemo i na ugovor, nije greda …
”
zna se ko ce poginuti na jdpl u slijedeca 2 dana,
ja ga imam dosta ….
I ja ga kupio jućer.Nisam želio dočekati izvješće a da ga nemam u portfelju.Bilo bi bolje da sam ostao u ATPL.
Izvješće je katastrofalno.A kako i ne bi bilo kada je amortizacija ovako visoko,a tome se pridodaju i tećajne
razlike i firma u brodarstvu postaje kratkoročni gubitaš.Kada bi i ostali brodari napravili iste knjigovodstvene
vratolomije rezultati bi i njima bili lošiji.
Velika amortizacija nije veliki problem jer to je ustvari ciljano smanjenje dobiti.
Međutim,tećajne razlike su stvarni gubitak vjerovatno ostvaren jer se likvidna imovina nalazi u dolarima.
Gosp.Techman je potpuno u pravu kada kaže da bi menađment trebao dati ostavku,bez obzira što je pošten,
radi ogromnih gubitaka na tećajnim razlikama.Pa valjda jedna firma sa toliko zaposlenih treba imati ljude
koji će znati upraviti sa najvrijednijm dijelom imovine,a to su kratkoroćna financijska sredstva.Ispada da su
solidni brodari,ali loši financijeri i za JDPL se moglo reći da je bio odlična kompanija sve do trenutka dok
se nije napunio kešom.
Međutim,dolar se lagano oporavlja pa se sada pojavljuje ekstra profit tj multipliciranje dobiti.Možda će u II Q
u obračunu smanjiti i visinu amortizacije pa bi mogli imati ugodno iznenađenje za IH izvještaj.
Prodati ili dokupljivati pitanje je sad !
Zašto je napravljen ovakav loš izvještaj,a moglo je biti i puno bolje jer samo osnovno poslovanje je dobro.
Kome pogoduje ovakav izvještaj.Nama malima sigurno ne ,ali ozbiljnim kupcima?.[embarass][embarass][embarass]
http://finance.yahoo.com/q?s=DRYS+DSX+EGLE+ESEA+EXM+GNK+NM+QMAR+TBSI&d=t
DRYS 7.46 % u plusu…
DIANA 4.78% , TBSI INTERNATIONAL 11.12%
damn…
@lopina,
sto se tice tecajnih razlika, potpuno si u pravu.
Ipak, meni se cini nemoguce kako su mogli imati tolike gubitke uzimajuci u obzir koliko
– su im ukupni prihodi
– struktura bilance (mislim da imaju kredite u $)
Iz ovih podataka ne mogu dalje zakljuciti, no oni koji znaju osnove ALM znaju o cemu pricam
Amortizacija,
apsolutno nisi u pravu. “amortizacija nije trosak” Pogledaj vrijednost flote koje ima JDPL i usporedi s TNPL ili ATPL te usporedi njihov trosak amortizacije! SMRDI?
sve mi ovo izgleda kao kuhinja gospe Kundid
Može li netko ovdje staviti spisak brodova i godinu njihove nabavke (proizvodnje). Može biti jako bitno za kretanje amortizacije u idućim razdobljima..
Ljudi moji tečajne razlike su u manjoj mjeri uzrokovani cashom koji je pretpostavljam u cjelosti dolarski, a većim djelom povećanom vrijednosti flote koja je 100% dolarska. Zbog ove revolarizacije flote sad im je amortizacija veća i tečajne razlike veće. Sam imamo realno iskazanu vrijednost imovine i zeznut rezultat
Koliki onda prihod moraju ostvariti da bi do kraja godine pokrili amortizaciju i neg. tečajne razlike.
Još će godinu završiti sa 100 ml kn gubitka?
… ponavljam pitanje: što mi kao diničari imamo koristi iz ovakve situacije … da nisu kemijali s NAV-om imali bi 2 puta veću dobit od prošlogodišnje, što je i realno stanje … ovako … [sad]
Mogli bi imati koristi.
HSFI 6. DUGOTRAJNA MATERIJALNA IMOVINA
materijalnu imovinu može se prenijeti u zadržanu dobit. Revalorizacijska rezerva
može se prenijeti u zadržanu dobit kada je imovina povučena iz uporabe ili je
otuđena. Međutim, neke se revalorizacijske rezerve mogu realizirati ako
poduzetnik koristi imovinu. U tom slučaju iznos realizirane revalorizacijske
rezerve je razlika između amortizacije zasnovane na revaloriziranom
knjigovodstvenom iznosu imovine i amortizacije zasnovane na izvornom trošku
imovine. Prijenos revalorizacijske rezerve u zadržanu dobit ne provodi se u
računu dobiti ili gubitka.