JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo da napomenem…..da su tečajne razlike odraz cijele imovine i obveza a ne samo casha….

Samo da napomenem…..da su tečajne razlike odraz cijele imovine i obveza a ne samo casha….

Ma slazem se ali pogledaj koliko je skocila cijena celika sta ce se odraziti ili se vec odrazilo na novogradnje (ako ih bude), koliko je isla cijena opreme, koliko su u krajnjoj liniji isli gore polovni brodovi. Zar nije trebalo izvuci pouku iz TNPL i 3 Maja o cemu si danas pricao pa ugovorit negdje drugde ili kupit dva dobra polovnjaka lani koncem godine i odmah uzivati blagodati ovog trzista. Di je vizija i di je ekonomija. Jediniu viziju koju ja vidim je ispeglati gubitke i docepati se managerske nagrade. Ipak treba osigurati bijelih novaca za crne dane. Od penzije se tesko zivi a do nje je ostalo jos malo.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Bosun: ” Samo da napomenem…..da su tečajne razlike odraz cijele imovine i obveza a ne samo casha…. ” Ma slazem se ali pogledaj koliko je skocila cijena celika sta ce se odraziti ili se vec odrazilo na novogradnje (ako ih bude), koliko je isla cijena opreme, koliko su u krajnjoj liniji isli gore polovni brodovi. Zar nije trebalo izvuci pouku iz TNPL i 3 Maja o cemu si danas pricao pa ugovorit negdje drugde ili kupit dva dobra polovnjaka lani koncem godine i odmah uzivati blagodati ovog trzista. Di je vizija i di je ekonomija. Jediniu viziju koju ja vidim je ispeglati gubitke i docepati se managerske nagrade. Ipak treba osigurati bijelih novaca za crne dane. Od penzije se tesko zivi a do nje je ostalo jos malo.

Za nas je trenutno najisplativija opcija da se rasproda flota i likvidira Jadroplov……zarada od preko 800kn garantirana. Onda ni Nada više ne može sakriti dobit….

Za nas je trenutno najisplativija opcija da se rasproda flota i likvidira Jadroplov……zarada od preko 800kn garantirana

Potpisujem iako bi volio da netko kupi cijeli paket. Dobro bi prosli financijski i ustedili gomilu zivaca.

fazan: ” neka mi netko objasni što vam znači taj višak gotovine !!! što? ” Fair value of ships+ fair value of buildings + receivables – debtors – debt + cah = NAV. Eto to. A znaci i kad gledas EV. Dakle Mcap+dug-cash=EV /EBITDA (bez tecajnih i amortizacije). A to je kod JDPL. EBITDA oko 51 milja kuna u plusu za kvartalX4=204 Mcap=1,080 Dug=211 Cash=243. daklem, imamo EV=1048 EBITDA =204 EV/EBITDA=5.137 Pametnom dosta..

Znači ti računaš na stečaj? Pa što ostane, dijeli se dioničarima! Misliš li da je netko u ovome trenutku spreman platiti toliki EV za preuzimanje?

I love the Smell of Profits in the Morning

Jasno, svaka kupovina/prodaja. No ja sam govorio o tome da im devize na žiru gube vrijednost (inflacija + jaka kuna, a lova u $)

blueman: ” fazan: ” neka mi netko objasni što vam znači taj višak gotovine !!! što? ” Fair value of ships+ fair value of buildings + receivables – debtors – debt + cah = NAV. Eto to. A znaci i kad gledas EV. Dakle Mcap+dug-cash=EV /EBITDA (bez tecajnih i amortizacije). A to je kod JDPL. EBITDA oko 51 milja kuna u plusu za kvartalX4=204 Mcap=1,080 Dug=211 Cash=243. daklem, imamo EV=1048 EBITDA =204 EV/EBITDA=5.137 Pametnom dosta.. ” Znači ti računaš na stečaj? Pa što ostane, dijeli se dioničarima! Misliš li da je netko u ovome trenutku spreman platiti toliki EV za preuzimanje?

Mislim da je Bosun uzeo prodaju brod po brod plus zgrada plus cash minus dugovanja. Stecaj nije potreban.

Čudno izvječće. Ja ga ne razumijem. A kad nešto ne razumijem onda to ne želim. Sutra mijenjam za još ATPL-a. Uostalom, kad malo bolje razmislim… što će mi prikolica? Samo mi koči BMW-a.

Ajd bok vam i sretno!!

I'LL BE BACK

evo za one koji ne mogu otvorit exel valjda jpg možete…

Bosun: ” Samo da napomenem…..da su tečajne razlike odraz cijele imovine i obveza a ne samo casha….” Jasno, svaka kupovina/prodaja. No ja sam govorio o tome da im devize na žiru gube vrijednost (inflacija + jaka kuna, a lova u $)

ma sigurno ali slab dolar znaci i manje obveze. Da bi smanjili valutni rizik morali bi valutno uskladiti aktivu i pasivu. Ali problem nije samo cash, nego pogotovo brodovi koji se svi vode dolarski………

ma sigurno ali slab dolar znaci i manje obveze.

samo za one koje su vezane uz dolar, a plačaš ih u kunama …

s druge strane
ako si nekome ugovorio plaću od 10.000,00 kn … a dolar je bio 6 kn u tom trenutku, onda ti je trebalo 1.666,66$, ako je dolar pao na 5 kn, onda ti treba 2.000 dolara zarade da bi nekome isplatio istu plaću …

Bosun: ” ma sigurno ali slab dolar znaci i manje obveze.” samo za one koje su vezane uz dolar, a plačaš ih u kunama … s druge strane ako si nekome ugovorio plaću od 10.000,00 kn … a dolar je bio 6 kn u tom trenutku, onda ti je trebalo 1.666,66$, ako je dolar pao na 5 kn, onda ti treba 2.000 dolara zarade da bi nekome isplatio istu plaću …

Nisam mislio na troškove plaća uprave koji su jedini značajniji kunski trošak jer su pomorci plaćeni u dolarima, nego na smanjene kreditne obveze koje su 100% dolarske…..ali stoji sve što kažeš iako sve nije ni crno ni bijelo

New Report

Close