Pozdrav svim kolegama dioničarima
Nemojte sumnjati u ovu dionicu.Naime ostaje “stara” ekipa u nadzornom odborru ove tvrtke nakon gl.skupštine koja će biti 22.06.2008, asudeći prema djelima istih članova i njihovih mentora,slijedi uskoro najverovatnije jedan od novih IPO-a ili nešto slično.Kolega “Techman” gađa dobro
srdačni pozdrav[bye]
Ma kakav IPO ako poduzeće već kotira na burzi [rolleyes]… može biti samo javna ponuda nove emisije (SPO) ili javna ponuda postojećih državnih dionica (uvođenje).
snow queen: ” Pozdrav svim kolegama dioničarima Nemojte sumnjati u ovu dionicu.Naime ostaje “stara” ekipa u nadzornom odborru ove tvrtke nakon gl.skupštine koja će biti 22.06.2008, asudeći prema djelima istih članova i njihovih mentora,slijedi uskoro najverovatnije jedan od novih IPO-a ili nešto slično.Kolega “Techman” gađa dobro srdačni pozdrav[bye] ” Ma kakav IPO ako poduzeće već kotira na burzi [rolleyes]… može biti samo javna ponuda nove emisije (SPO) ili javna ponuda postojećih državnih dionica (uvođenje).
Astralis citas povrsno. JDPL kao dio novog Domovinskog fonda u koji bi usao zajednó sa drugim neprivatiziranim firmama a dionice fonda bi isle na IPO.
Techman:
“Astralis citas povrsno. JDPL kao dio novog Domovinskog fonda u koji bi usao zajednó sa drugim neprivatiziranim firmama a dionice fonda bi isle na IPO. ”
Kakav sad vražji IPO?Kome bi dionice bile ponuđene, braniteljima?Ne znam što da mislim o toj opciji, nisam upućen, ali nedobro mi zvuči…
možda je bilo pa se izvinjavam ako ponavljam!!!!
Vaš link
[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
luda krava:
možda je bilo pa se izvinjavam ako ponavljam!!!!
http://www.bloomberg.com/…TUvO.7jwQ&refer=exclusive
Jedan od brojnih razloga zašto još držim JDPL [wink]
Kaj ti to vrijedi kad kupovine nema. Atlanska plovidba je u protekla 2 tjedna narasla 250 kuna kuna a jadroplov je pao 10 kuna. sa 660 na 650.[cry][cry]
Techman: “Astralis citas povrsno. JDPL kao dio novog Domovinskog fonda u koji bi usao zajednó sa drugim neprivatiziranim firmama a dionice fonda bi isle na IPO. ” Kakav sad vražji IPO?Kome bi dionice bile ponuđene, braniteljima?Ne znam što da mislim o toj opciji, nisam upućen, ali nedobro mi zvuči…
Gradjanima. To je bio Senaderov plan nakon IPO HT -a i prije izbora.
Silvestar:
Gradjanima. To je bio Senaderov plan nakon IPO HT -a i prije izbora.
meni se ta opcija baš i ne sviđa. malo mi je mutna. opet je to sve svačije i ničije.
Techman: ” Silvestar: Gradjanima. To je bio Senaderov plan nakon IPO HT -a i prije izbora.” meni se ta opcija baš i ne sviđa. malo mi je mutna. opet je to sve svačije i ničije.
Ni meni ali bojim se da nece biti pravog kupca po ovoj cijeni i dodatnim uvjeima koje ce Vlada sigurno postaviti. Zato mi se fond cini kao usud kleti.
Techman:
“Ni meni ali bojim se da nece biti pravog kupca po ovoj cijeni i dodatnim uvjeima koje ce Vlada sigurno postaviti. Zato mi se fond cini kao usud kleti. ”
Vjerojatno će s tim izaći idući put kad im zagusti. S obzirom na stanje u našoj zemljici, moglo bi bit uskoro [sad]
mile1984:
”
No dobro koliko po tebi vrijedi jadroplov, a i vozarine kontejnerskog prijevoza su ove godine narasle 30%
”
Lekcija 1.
Jdpl kao i ostala roba na trzistu vrijedi onoliko koliko je netko za njega spreman platiti. Ajde pokusaj ti izracunati koliko umanjuje vrijednost klauzula da brodove ne smijes prodati 5 godina i da firmu ne smijes izmjestiti u poreznu oazu (sto ce biti po nekim naznakama klauzule KP ugovora). Kako to izracunati i procijeniti biti ce prva prepreka ozbiljnom kupcu. Zatim dolazi nasa tradicionalna prevrtljivost sa zakonima pa malo trebas placat porez pa onda malo ne trebas a sve ovisi o likvidnosti drzavne lisnice. Bit ce tesko naci ozbiljnog kupca. Ja vidim buducnost JDPL kao dio nacionalnog fonda ponudjenog na IPO.
Lekcija 2.
Taj rast ne znaci nista za JDPL jer je lani koncem godine zakljucio oba kontainerasa na godinu dana
Gospodine Techman izuzetno poštujem vaše strućno znanje iz brodarstva,ali mislim da vam ekonomija nije
baš jaka strana .Zamislite da vi koji prodajete svoje znanje po svijetu sklopite ugovor za taj posao na godinu
dana po nekoj ugovorenoj cijeni i da se u toku te godine promijene okolnosti da se plaća 30 ili 50 % više.
Pa nadam se da bi se tome radovali jer vas ćeka bolja budućnost.Na isti način se raduju i dugoročni ulagaći
ako cijena skaće pa makar i u budučnosti.U ovom poslu se igra na kartu budučnosti,a skok kontejnerskih
indeksa je sretna okolnost i utjeće na porast cijene.
Kaj ti to vrijedi kad kupovine nema. Atlanska plovidba je u protekla 2 tjedna narasla 250 kuna kuna a jadroplov je pao 10 kuna. sa 660 na 650.[cry][cry]
Ne plači, nego kupuj, pruža ti se prilika. Tako je bilo i listopada prošle godine, ATPL je bjesomučno grabila prema ATH a JDPL se taljigao na 500 kn, ja se mislio da li da ga dokupim ili ne, kadli ono odjednom samo odletio na 850 kuna, a ja osto kratkih rukava! Ne bi se čudio istom scenariju za koji dan kad izađe TFI za 1Q!