HFP je trazio na natjecaju procjenitelja. Natjecaj je oboren i niko nije napravio elaborat a stajao je glave cetvrtog fond managera (tenora)[thumbsup]
Tech, jel poslije toga nekome dodijeljen elaborat procjene?
A da mi skupimo naše procjene i pošaljemo im? Što se mene tiče može i mukte. A oni neka našu procjenu šapnu HPB fondovima!
[smiley]
Silvestar:
”
Koliko znam, ovo je bila zadnja vijest: http://www.poslovni.hr/55631.aspx
”
Preneseni gubitak s 31.12.07. bio je oko 49 mil USD , a prema ovom trebao bi biti smanjen za 39.
Ostatak se može ispeglati do kraja godine “lijevom rukom”.
Znalci , zašto presuda Upravnog suda nije provedena i bilance nisu usklađene ?
P.Dohle s tim ne bi trebao imati veze.On sad ima svoj ugovor , koji je posebna stvar.
P.Dohle je spasio JDPL od sudbine što su je doživili Croatia line, Mediteranska, Šibenčani etc., samo toliko, a doveo ga je Toula & co. da ne bi zagrizli jače u supstancu u vremenima kad je trebalo spasiti živu glavu, jer bojim se da od te supstance na kraju krize 2002 ne bi ostalo ništa. Danas je to solidan mali brodar i kad bi ga politika ostavila na miru bio bi još bolji.[cool] JDPL treba žurnu privatizaciju i najbolji većinski vlasnik bio bi baš Dohle, to odmah potpisujem kao mali dioničar, premda me nitko ništa neće pitati.[undecid]
gardist:
“P.Dohle je spasio JDPL od sudbine što su je doživili Croatia line, Mediteranska, Šibenčani etc., samo toliko, a doveo ga je Toula & co. da ne bi zagrizli jače u supstancu u vremenima kad je trebalo spasiti živu glavu, jer bojim se da od te supstance na kraju krize 2002 ne bi ostalo ništa. Danas je to solidan mali brodar i kad bi ga politika ostavila na miru bio bi još bolji. JDPL treba žurnu privatizaciju i najbolji većinski vlasnik bio bi baš Dohle, to odmah potpisujem kao mali dioničar, premda me nitko ništa neće pitati. ”
Eh da je bilo više takvih ljudi. Sad bismo bili kolonija sa urednim njemačkim zakonima a ne ovim našim plemenskim [tongue]
Gledajući malo grafikon, da se uočiti da je 650,00 kn linija otpora za JDPL. Mogli bi tu zaglaviti ako CROBI klekne pred 4.000 i odbije se nadolje. S druge strane, probijena je linija padajućeg trenda, još prošli tjedan, tako da mislim da značajnijeg pada, ispod te linije ne bi trebalo biti. Sve u svemu, mogli bi se malo taljigati na ovim razinama.
Možda je otpor desetak kuna više, na 660, a izgledno je da bi mogli zaglaviti na ovoj razini.
Opet, testirali smo ovu razinu dva puta u zadnja dva dana, pa treća sreća ….
Ukoliko u naredna dva dana, ne bude proboja uz veći volumen trgovanja, bojim se da bi to bili to zasada.
Fazan, što ti svijeće kažu?
a ove zadnje dvije svijeće pokazuju da samo neodlučni … slažem se s tobom … daj Bože da sutra ili u srijedu preskočimo 650,00 – 660,00 s velikim prometom …
definitivno jak otpor …
” P.Dohle je spasio JDPL od sudbine što su je doživili Croatia line, Mediteranska, Šibenčani etc., samo toliko, a doveo ga je Toula & co. da ne bi zagrizli jače u supstancu u vremenima kad je trebalo spasiti živu glavu, jer bojim se da od te supstance na kraju krize 2002 ne bi ostalo ništa. Danas je to solidan mali brodar i kad bi ga politika ostavila na miru bio bi još bolji.[cool] JDPL treba žurnu privatizaciju i najbolji većinski vlasnik bio bi baš Dohle, to odmah potpisujem kao mali dioničar, premda me nitko ništa neće pitati.[undecid]
Gardist ne pricaj o temi na kojoj nisi doma. Sam sebi skaces u usta. Toula upropastio JDPL a Dohle ga spasio. Ispravnije bi bilo kazati Toula falsificirao bilance kako bi uveo Dohlea a oboje na tome profitirali. Dohleov profit se mjeri u desetcima miliona dolara samo na kapitalnoj dobiti. Ne brinem ja tu za Toulu. Ni on nije prosao lose a i jos neki koji su mu bili blizu. Po nekim izvorima ljudi koji mjesecima nisu dobijali plate kupovali su stanove na atraktivnim lokacijama.
gardist:
”
” P.Dohle je spasio JDPL od sudbine što su je doživili Croatia line, Mediteranska, Šibenčani etc., samo toliko, a doveo ga je Toula & co. da ne bi zagrizli jače u supstancu u vremenima kad je trebalo spasiti živu glavu, jer bojim se da od te supstance na kraju krize 2002 ne bi ostalo ništa. Danas je to solidan mali brodar i kad bi ga politika ostavila na miru bio bi još bolji.[cool] JDPL treba žurnu privatizaciju i najbolji većinski vlasnik bio bi baš Dohle, to odmah potpisujem kao mali dioničar, premda me nitko ništa neće pitati.[undecid]
”
Gardist ne pricaj o temi na kojoj nisi doma. Sam sebi skaces u usta. Toula upropastio JDPL a Dohle ga spasio. Ispravnije bi bilo kazati Toula falsificirao bilance kako bi uveo Dohlea a oboje na tome profitirali. Dohleov profit se mjeri u desetcima miliona dolara samo na kapitalnoj dobiti. Ne brinem ja tu za Toulu. Ni on nije prosao lose a i jos neki koji su mu bili blizu. Po nekim izvorima ljudi koji mjesecima nisu dobijali plate kupovali su stanove na atraktivnim lokacijama.
Brodotrogir i JDPL bili su mi dom 10 godina, a tamo su još neki ljudi iz tog vremena i znam što pišem, premda sam sentimentalno vezan za te tvrtke. Ponovit ću ti još jednom, ovaj put malo jednostavnije, da lakše shvatiš. Dohle je stigao u vrijeme kad nitko drugi nije imao interes za JDPL, čak ni država, o bankama da ne govorim, vozarine za supramax brodove su bile 6000 i bili su korak od bankrota. Da nisu sklopili ugovor sa Dohleom ne bi dočekali bolja vremena i novi trend što je zapuhao krajem 2003., jer bi do tada prodali sve brodove i uništili supsatncu. Ako ti to nije jasno, ne mogu ti pomoći. Druga je stvar što su i pojedinci profitirali, no to se događa i kod drugih brodara, Uprava je Uprava (ne znam za slučaj niti jednog člana Uprave nekog brodara što je socijalni slučaj ).
Žalim samo što privatizacija nije već provedena jer bi danas JDPL bio jači za dva novija polovna supramaxa što su mogli kupiti lani za 30% niže od tržišne cijene (zahvaljujući sporosti NO to nije realizirano) i sad masno zarađivati na ovim razinama BDI. Međutim, oni su zato pristali na Ugovor sa Brodosplitom za ova dva supramaxa po 52 m usa, što je 30% više od cijene što su mogli dobiti na Dalekom istoku. Da su makar ušli u vlasničku strukturu Brodosplita još bi se složio, rekao bi pomažemo škver, neka, zaslužili su makar oni na navozu.
[wink][wink]
Kako objasniti ovo trenutno lupanje po bidu sa sitnim količinama? Navlakuša?
Panika