JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svašta je moguće. Glavnu igru igraju HPBovci. Siguno je da su nakon ove korekcije peterostruko oprezniji.

Vidjet ćemo sutra.

I love the Smell of Profits in the Morning

A kako bi tržište trebalo reagirati kada je vijest objavljena nakon zavšetka trgovanja?

Ne znam točno, ali je naglo reagiralo čišćenjem prema gore negdje iza 3 (ne da mi se sad točno tražiti/gledati), kad su valjda većina igrača saznali za to. Što znači “objavljeno”? Pa informacije cure na sve strane, a pogotovo prije nego je službeno objavljeno u nekom mediju…
Meni je ovo uglavnom potvrda u kojoj je fazi tržište u cjelini.

Čistiti su krenuli forumaši nakon što je Techman napisao.

Ovi o kojima ti pričaš su kupovali ispod 500,00 kn prošli tjedan.

Evo nas i u slobodnoj:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/4694/Default.aspx

Hogar vozi Volvo

Mislim da je ovo klasično iskrcavanje na dobre vijesti. Ne znam zašto se čudite. Pa zar stvarno očekujete da dionica dođe do recimo 900kn ili 1000kn koje spominjete već godinu dana? I što će onda taj netko s dionicom kupljenom po 900kn? Čekati BDI na 20 000? Već na 700kn bi pritisak bio jak,a na višim cijenama da i ne pričamo. Navukli ste brdo sitnih dioničara bajkama o NAV-u i sl. i sad oni pokušavaju sami sebe uvjeriti da će prodati na 900kn,samo ne znam kome… A o ATPL da i ne govorim. A tako krasna dionica prije godinu dana… [bye]

i nemojte me sad napasti da drukam prema dolje. današnje lupanje po bidu je zastrašujuće…

Ljudi su, općenito, nalik na pse koji počnu lajati čim izdaleka začuju

1. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 1.034.455 63,20 Zast. račun
2. HZMO 111.667 6,82 Zast. račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 43.569 2,66 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 29.500 1,80 Skrb. račun
5. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB GLOBAL OIF 22.787 1,39 Skrb. račun
6. HPB D.D. 15.995 0,98 Skrb. račun
7. PBZ D.D. 14.611 0,89 Skrb. račun
8. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB DYNAMIC OIF 13.881 0,85 Skrb. račun
9. JADROPLOV D. D. 10.011 0,61 Osnovni račun
10. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB DIONIČKI OIF 9.795 0,60 Skrb. račun
Ukupno: 79,81

Ako me sjećanje služi ovaj 500 kom. manje. Nastavlja li iskrcaj ili prekrcaj?

Podravska i marginaši pregaženi u korekciji, nema ih u prvih 10.

Može netko stanje od prije tjedan dana da ne tražim.

” sve je ovo lijepo, dobre vijesti… Mene samo brine, odakle tako jaka prodaja, odmah nakon prvog udarnog vala po asku nakon objave vijesti? Zašto tako jaka prodaja? U tren se posložilo nekoliko naloga po 200 komada oko 600 kn, a kasnije i niže

Ajde malo razmisli, samo ja znam 3 lika + ja koji su kupovali na 200 i do 250, tipa po par sto komada.
+ kada ima jeftinih dionica a ja u plusu pa sto ne prodati makar dio pa uzeti npr. tisak viadukt ili jos koji biser i napraviti dodatno 20-30%.

fazan: ” A kako bi tržište trebalo reagirati kada je vijest objavljena nakon zavšetka trgovanja? ” Ne znam točno, ali je naglo reagiralo čišćenjem prema gore negdje iza 3 (ne da mi se sad točno tražiti/gledati), kad su valjda većina igrača saznali za to. Što znači “objavljeno”? Pa informacije cure na sve strane, a pogotovo prije nego je službeno objavljeno u nekom mediju… Meni je ovo uglavnom potvrda u kojoj je fazi tržište u cjelini.

Fazan je u pravu. Iako se radio manje, više o najavljenoj vijesti, tržište danas nije stiglo reagirat, a eventualno čišćenje je bilo od strane ljudi koji prate ovaj foruma, ma koliko to nekome zvučilo naivno.

Evo primjer. Ja sam saznao za vijest tek nakon dolaska s posla, pogledavši ima li čega novoga na forumu.

Prije, oko cca 15.00 zove me frend, nešto prodao, pa pita prijateljski savjet u koju dionicu da se prebaci. Priča nam se vrti oko jdpla i atpl, a on i ja ne znamo za vijest, jer bi u tom slučaju vjerovatno već zvao brokera i počeo kupovati. Kupi čovjek na kraju atpl.

Inače, čovjek s obzirom na prirodu posla, tijekom dana prati poslovne portale ( piše, prati i ovaj forumu) pa ne mogu reći da je totalno neinformirani. Vijest do kraja trgovanja nije prenio nitko.

Možda jedan mali ne može posebno utjecati na cijenu, ali on nije bio jedini koji danas ne bi znao za vijest. S obzirom na volumen i dvjestotinjak tisuća kuna povećanog trgovanja u zadnjem satu može bitnije utjecati na cijenu.

pa, ruku na srce i nije to vijest koja bi podigla jdpl 20 %…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Mislim da je ovo klasično iskrcavanje na dobre vijesti. Ne znam zašto se čudite. Pa zar stvarno očekujete da dionica dođe do recimo 900kn ili 1000kn koje spominjete već godinu dana? I što će onda taj netko s dionicom kupljenom po 900kn? Čekati BDI na 20 000? Već na 700kn bi pritisak bio jak,a na višim cijenama da i ne pričamo. Navukli ste brdo sitnih dioničara bajkama o NAV-u i sl. i sad oni pokušavaju sami sebe uvjeriti da će prodati na 900kn,samo ne znam kome… A o ATPL da i ne govorim. A tako krasna dionica prije godinu dana… [bye] i nemojte me sad napasti da drukam prema dolje. današnje lupanje po bidu je zastrašujuće…

Istina dobro zboriš prodaja je zsatrašujuća tko ima invesator nek pogleda naloge na prodaji i tako je od 11mj.
4. PBZ D.D. 29.500 1,80 Skrb. račun ako ovaj izlazi đaba nam i odličan Q 1

teško da ovo neće opet par koraka nazad
[pray]

Đuro me upropastio psihički i materijalno.

pa, ruku na srce i nije to vijest koja bi podigla jdpl 20 %…

E tu si u pravu. I sa 4-5 % na račun ove vijesti, bio bi prezadovoljan.

ha ha ha ha ha ha ah ha ha

ekipa prodala pa bi sada još jedan krug jeftino kupila …

svrbi gotovina …

ma da loša vijest je za firmu koja se bavi prijevozom da kupuje dva nova broda … trebali su kupiti neko zemljište i graditi toplice …

New Report

Close