Polako se i kupnja povečava… A prodaja smanjuje
..i ostade tako ja vist na bidu…
izvisio[angry]
hm, teško je netko zadnjih mjeseci na bidu izvisio. jedino ak se ispostavilo da se moglo kupit i niže [huh]
hm, teško je netko zadnjih mjeseci na bidu izvisio. jedino ak se ispostavilo da se moglo kupit i niže [huh]
mislim da smo svi onda u toj skupini
Kod JDPL se mi čini da neče biti problema[sealed] ” Ni najmanjih.[thumbsup]
Dobro je bitio optimist ali nekad optimizam ne pomaze. Po nekim informacijama crni oblaci se nadvijaju nad Splitske novogradnje. Moglo bi se desiti da se ne dese i svaki dan odgadjanja pripomaze tome. Splitom kruzi prica da je brodogradiliste druzinu iz JDPL prestalo shvacati ozbiljno te da se okrece drugim projektima u slobodnim slotovima. Vec davno je vise manje sve definirano a talenti svaki dan dolaze sa nekakvim beznacajnim sitnicama koje bi mjenjali. Neki dan sam pisao da je po misljenju ljudi koji prate desavanja u JDPL navodno glavni a mozda i jedini kocnicar Predsjednik uprave jer vodi politiku ne talasaj, drzi puste milione dolara na racunu kako ga nekakva kriza slucajno nebi iznenadila i tako do odlaska u mirovinu kao Direktor JDPL. To je politika “nakon mene potop”.
Ukoliko se novogradnje ne dese misljenja sam da bi trebalo podnijeti kaznenu prijavu protiv odgovornih zbog stete nanesene poduzecu. Ovo je mozda zadnja prilika za gradnju kvalitetnih brodova u domacem brodogradilistu uz sufinanciranje drzave. Nakon ulaska u EZ koji se ocekuje 2010 to vise nece biti moguce a i velika je vjerojatnost da ce brodogradilista u likvidaciju nakon toga. Brodove je trebalo ugovoriti cim prije u uvjetima svjetske ekonomsku krize i obezvrijedjivanja dolara. Brodski proizvodni imputi su svakog dana veci za korekciju dolara. Drzanje dolarske gotovine na racunu je danas cisti gubitak.
Ima jos pikanterija iz tekuceg odrzavanja ali je rano za objaviti ih jer bi se mogle kancelirati. Biti ce sladje objaviti ih kada se budu desavale ili nakon.
sad ce netko reci, lako se praviti pametan posli, ali nekako sam i ocekivao ovaj scenarij nakon nedavnog Techmanovog posta[angry] .
Eto, zasto treba privatizirati nase firme, ukinuti demokraciju i uvesti japansko-zidovsku oligarhiju.
@ tehi
ugovor potpisan-info druga ruka(nisam previše zainteresiran), sutra pitam pa javim.
nije stupio na snagu-nedostaju garancije za avanse jdpl-a.
proizvođači krucijalne opreme već danima na razgovorima u projektnom/nabavi.
@ tehi ugovor potpisan-info druga ruka(nisam previše zainteresiran), sutra pitam pa javim. nije stupio na snagu-nedostaju garancije za avanse jdpl-a. proizvođači krucijalne opreme već danima na razgovorima u projektnom/nabavi.
Kakve garancije za avanse kad na racunu imaju vise novaca nego je cijena jedne novogradnje.[huh]
kao da je bitno gdje ce zapeti, povod se uvijek lako nadje, u ovoj nasoj Rvackoj – gdje vlada politika ne talasaj, ja tebi-ti meni…gdje vladaju stealth konsolidirana izvjesca Leda sa P/E 7… itd itd[bye]
Birokracija techman, treba ocit u banku, i tamo odnjet statistiku, izvadak iz sudskog registra, bon1 , bon 2 [lol]
i nemojte po stipi, bar nije lupež ka đove i oni redikul toula.
Ma Vlad niko ne kaze da je lupez (mozda se malo zaigrao sa kcerkinim vjencanjem) ali ako su informacije istinite onda je stetocinja.