e moj bleki,
kažu neki,
nema love
do godine nove.
a ja isto držim
premda slabo kužim,
da će već od sutra
bit nam slađa jutra.
možda ne baš od sutra, ali korekcija se bliži kraju.
ma tko su ti ljudi koji prodaju na ovim razinama? još uvijek marginaši? pa koliko ih ima više? koliko je već valova bilo do ove razine u zadnje vrijeme….svaki put sam mislio to je to, ovo je zadnji put da se istresaju paničari i marginaši…..al eto nas opet ovdje…..pitam se dali ti ljudi (koji nisu marginaši) koji prodaju na ovim razinama znaju čitat FI i dali kuže bilošta vezano uz FA?…..jako teško…..[sealed]
biti će danas još marginaša od jučer na žalost, veliki su jučer bili minusi i dosta njih je došlo u limite sa marginima.
Pozdrav dioničarima koji su jučer kupovali.
Ljut sam na sebe što sam propustio ovaj val. Naivac! Grrr….[angry]
Evo jednog zanimljivog članka oko promjena u Kini, veze s Indijom…
Kraj jeftine kineske radne snage?
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=41469
Znamo što Kina znači za brodare i svjetsku ekonomiju, pa su promjene u toj zemlji veoma bitne. Ovo ne mora biti nužno loša vijest za brodare, jer spominje se seljenje u Indiju i vijetnam. Proizvodnja, ma gdje bila, uvijek treba energiju i sirovinu, a netko to treba dopremiti i otpremiti proizvode.
– hoće li trenutna stranica foruma označiti današnji dan?
[undecid]
Ako i bude margin callova, to sigurno neće biti radi Jadroplova ili Atlanske, jer su i jedno i drugo već bili na ovim nivoima. A ako već moraju prodavat, onda fino nek prodaju fundamentalno precijenjene dionice koje su ih i gurnule u call, a ne brodare koji su po fundamentima najjači na burzi. Brodari sad moraju ostat na ovom nivou jer ako još padnu postat će totalno podcijenjeni čak i u odnosu na ostale brodare u svijetu, a poanta korekcije je da dionice dođu na svoj realni fundamentalni nivo, a ne da neke ostanu brutalno precijenjene a druge postanu brutalno podcijenjene.
Ako i bude margin callova, to sigurno neće biti radi Jadroplova ili Atlanske, jer su i jedno i drugo već bili na ovim nivoima. A ako već moraju prodavat, onda fino nek prodaju fundamentalno precijenjene dionice koje su ih i gurnule u call, a ne brodare koji su po fundamentima najjači na burzi. Brodari sad moraju ostat na ovom nivou jer ako još padnu postat će totalno podcijenjeni čak i u odnosu na ostale brodare u svijetu, a poanta korekcije je da dionice dođu na svoj realni fundamentalni nivo, a ne da neke ostanu brutalno precijenjene a druge postanu brutalno podcijenjene.
ma ja imam svakakve dionice i sve su pale. Ko da nema veze sa fundamentima. Da sam bar pao ne jednoj dionici, stvar bi bila jasna. Pao sam na svima, pa tu logike više nema. Slažem se da če fundamenti u buduče igrati puno više uloge. Kod JDPL se mi čini da neče biti problema[sealed]
Black Lord:
”
”
ma ja imam svakakve dionice i sve su pale. Ko da nema veze sa fundamentima. Da sam bar pao ne jednoj dionici, stvar bi bila jasna. Pao sam na svima, pa tu logike više nema. Slažem se da če fundamenti u buduče igrati puno više uloge. Kod JDPL se mi čini da neče biti problema[sealed]
Ni najmanjih.[thumbsup]
BHP, Rio May Win 85% Increase in Iron-Ore Price, Citigroup Says
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601081&sid=alC23cTAqCmc&refer=australia [thumbsup]