Veliki se nisu iskrcavali, a mi mali smo ga danas branili i obranili. A sutra ćemo vidjet, mala pomoć nekog od velikih , i lako je nazad iznad 600 kn [pray]
Dokle cemo svjedociti ovakvom iracionalnom ponašanju na ZSE..[rolleyes]
AP
Sector Snap: Drybulk Shippers Sail
Monday April 7, 1:06 pm ET
Drybulk Stocks Sail As Coking Coal Contract Signed, Soybean Strike Called Off, Index Rises
NEW YORK (AP) — Shares of drybulk shippers leaped Monday, as a key shipping index rose and news of a coking coal contract spurred investors.
Dahlman Rose analyst Omar Notka said South Korea-based Pohang Iron and Steel Co., one of the world’s largest steel producers, on Monday signed a coking coal agreement with Australian suppliers at prices more than double last year.
ADVERTISEMENT
And although iron ore negotiations remain “contentious,” Notka said, strengthening steel prices should continue to boost drybulk vessel prices in the near future, and in turn, the sector’s stocks.
Jefferies analyst Douglas Mavrinac added that a strike recently called off by Argentine farmers, which had been preventing soybean crops from reaching the country’s ports, should spur soybean shipments and drive demand for the drybulk vessels to carry them.
Also Monday, Cantor Fitzgerald analyst Natasha Boyden lowered her 12-month price target and earning estimates on Eagle Bulk Shipping Inc. because of higher expenses. She reiterated her “Buy” rating on the shipper, though, citing the possibility of significant growth this year as the company re-signs vessels on new charters.
The Baltic Dry Index, which is managed by the Baltic Exchange in London and measures drybulk shipping rates on 40 routes across the world, rose 4 points Monday to reach 7,741.
In midday trading, Eagle Bulk Shipping Inc. rose $1.07, or 4 percent, to $27.53.
DryShips Inc. jumped $4.59, or 7 percent, to $70.26, and Diana Shipping Inc. added 78 cents, or 2.9 percent, to $27.77.
Navios Maritime Holdings Inc. gained 34 cents, or 3.3 percent, to $10.39, while Genco Shipping & Trading Ltd. surged $2.24, or 3.9 percent, to $59.91.
Excel Maritime Carriers Ltd. leaped $2.27, or 7.9 percent, to $31.11, and Quintana Maritime Ltd. rose 79 cents, or 3.4 percent, to $24.29.
Euroseas Ltd. added 28 cents, or 2.1 percent, to $13.71.
Veliki se nisu iskrcavali, a mi mali smo ga danas branili i obranili. A sutra ćemo vidjet, mala pomoć nekog od velikih , i lako je nazad iznad 600 kn [pray]
Kolega da obranili i podigli skupa[thumbsup]
Evo jedne zanimljive analize Abacus brokera (nadam se da se neće ljutiti što sam postao ovdje jer to im je ipak i dobra reklama) za JDPL i usporedbe sa srodnim kompanijama. Analiza pokazuje očitu podcijenjenost JDPL.
Danas je na burzi već počeo oporavak dionice JDPL, a sutra očekujem povratak na 600 kn.
Evo jedne zanimljive analize Abacus brokera (nadam se da se neće ljutiti što sam postao ovdje jer to im je ipak i dobra reklama) za JDPL i usporedbe sa srodnim kompanijama. Analiza pokazuje očitu podcijenjenost JDPL. Danas je na burzi već počeo oporavak dionice JDPL, a sutra očekujem povratak na 600 kn.
čekaj nek mi prođe nalog
Evo jedne zanimljive analize Abacus brokera (nadam se da se neće ljutiti što sam postao ovdje jer to im je ipak i dobra reklama) za JDPL i usporedbe sa srodnim kompanijama. Analiza pokazuje očitu podcijenjenost JDPL. Danas je na burzi već počeo oporavak dionice JDPL, a sutra očekujem povratak na 600 kn.
bas me zanima kaj radi onaj medijan u fund. analizi, vjerojatno je tamo jer autor neznam kaj je medijan…
vrlo losa reklama za Abacus… e bas sad necu kupiti JDPL
Evo jedne zanimljive analize Abacus brokera (nadam se da se neće ljutiti što sam postao ovdje jer to im je ipak i dobra reklama) za JDPL i usporedbe sa srodnim kompanijama. Analiza pokazuje očitu podcijenjenost JDPL.
Danas je na burzi već počeo oporavak dionice JDPL, a sutra očekujem povratak na 600 kn.
Ako ne sutra , mogli bi u srijedu testirat 600..[thumbsup]
S obzirom koliko ima kamikaza, prije ćemo testirati 500.
analiza ima nekoliko pogresaka,
al/ bolje ikakva nego nikakva…
– s obzirom na business MUST je usporedba preko EV a ne preko equity znaci EV/EBITDA, EV/Earnings itd.
– napraviti adjustments za BV, p/e kod peer (naravno, upitno je jesu li oni peer)
– obavezno napraviti procjenu prihoda za 2008
Ha ha ha Black Lord, svarno sam se nasmijao od srca
Pa šta nije tako??? Mislim, nemam ništa protiv korekcije, ali ZDRAVE korekcije, dakle povratku dionica na svoju realnu fundamentalnu vrijednost. I dok na tržištu još uvijek imamo Dalekovode, Vijadukte, Hadeelove, Ledoe, Tiskove, Luke i slične nebuloze sa P/B preko 5 i P/E preko 50, ekipa ide nesmiljeno prodavat Jadroplov po cijenama ispod 0,6 booka i ispod P/E 10. I kako da se čovjek ne iznervira??? Da mogu, postrojio bi sve koji su danas rokali JDPL i ATPL po bidu i dijelo šamarelice dok ne nauče fundamente brodara i ostatka burze pjevat kad ih probudim usred noći!!!
Ako bude kamikaza kako kaže kolega Chavez i JDPL bude ( uz sve ostale naravno ) bilježila negativni trend prema 500,00 kn. ( u što čisto sumnjam ) možda napustim sigurnu luku HT-a i napokon uđem i u JDPL ( uz ATPL ).
More, more, ti mi život značiš, more, more, …[wink]