Bosun: ” materijalna imovina dvostruko veća…..kad bi bar svi naši brodari imali iste računovodstvene politike kao Jadroplov. Derby-ve procjene nisu bile daleko” To smo već svi sve znali. Daj nešto što ne znamo!
Jesmo znali, ali lijepo je vidjeti da smo bili u pravu
materijalna imovina dvostruko veća…..kad bi bar svi naši brodari imali iste računovodstvene politike kao Jadroplov. Derby-ve procjene nisu bile daleko
Vidiš ja ovo one volim. Osobno najviše volim kad bilance prikazuju imovinu po angažiranom kapitalu. To omogućuje najčišću uposredivost i procijenu kvalitete managementa
Zanimljivo, umjesto da bi bili dobre volje zbog tako dobrog izvješča “plačete” da cijena dionice nije otišla u blokadu…pa kupujte dok je tako jer kad voz krene bit će kasno, veliki su jučer pri kraju radnog vremena burze dokazali što će se dogoditi, kad oni krene i tad nečemo imati vremena za ukrcavanje po ovim cjenama…ja imam jdpl več dugo vremena i dokupljujem kad imam nešto viška novaca, a imam i strpljenja jer takvi rezultati će bit jednom dobro poplačeni, a to da su ovi rezultati več ukalkulirani u cijenu dionice ne drži vodu, jer je ovo po meni jedna od boljih prilika na ovom tržištu a vrijeme će to i dokazati.
Zanimljivo, umjesto da bi bili dobre volje zbog tako dobrog izvješča “plačete” da cijena dionice nije otišla u blokadu…pa kupujte dok je tako jer kad voz krene bit će kasno, veliki su jučer pri kraju radnog vremena burze dokazali što će se dogoditi, kad oni krene i tad nečemo imati vremena za ukrcavanje po ovim cjenama…ja imam jdpl več dugo vremena i dokupljujem kad imam nešto viška novaca, a imam i strpljenja jer takvi rezultati će bit jednom dobro poplačeni, a to da su ovi rezultati več ukalkulirani u cijenu dionice ne drži vodu, jer je ovo po meni jedna od boljih prilika na ovom tržištu a vrijeme će to i dokazati.
i ja tako mislim …
ma da ULPL je ipak po ovim cijenama best buy …[thumbsup]
Vidiš ja ovo one volim. Osobno najviše volim kad bilance prikazuju imovinu po angažiranom kapitalu. To omogućuje najčišću uposredivost i procijenu kvalitete managementa
meni se to ne čini baš zgodno. npr. netko bi mogao imati stare brodove nabavljene po jeftinim cijenama i prikazivati ogromni povrat na kapital, a netko drugi tko obnavlja s vremenom flotu će imati realnije iskazanu vrijednost brodova i (u ovim uvjetima) prikazati manji povrat na kapital. a možda trenutno bolje iskorištavaju flotu. u svakom slučaju ne bi bilo usporedivo.
no, kad bi svi radili što i jadroplov, onda bi ROE i takve stvari bili usporedivi. a i prodaje brodova ne bi radili kuršlus po RDG. pogotovo kad su ugurani u prihode kao i prihodi od vozarina.
ovako se čak ni Prihodi/Dobit ne mogu jenostavno usporediti da se vidi tko bolje muze vozarine.
danas kupnja/prodaja stoje fixno, nitko ne mrda , zadnja transakcija bila u 10 45.
dosta neobično za ovu dionicu , pogotovo nakon ovog lijepog izvještaja.
ipak se nekako čeka …..
[thumbsup]
Bosun: ” materijalna imovina dvostruko veća…..kad bi bar svi naši brodari imali iste računovodstvene politike kao Jadroplov. Derby-ve procjene nisu bile daleko ” Vidiš ja ovo one volim. Osobno najviše volim kad bilance prikazuju imovinu po angažiranom kapitalu. To omogućuje najčišću uposredivost i procijenu kvalitete managementa
Možda ali ja volim kad mi bilanca nešto znači bez da moram sam procjenjivati realnu vrijednost imovine
Primjer:
Brodar A je kupio panamax iz ’95 75.000dwt u 2001. po 28 mio $.
Brodar B je kupio isti takav panamax (95, 75.000 dwt) u 2007. po 60 mio $.
Danas oba plove recimo po $70.000pd. Čiji se je menadžment bolje pripremio za konjukturu? Čiji je mendažment sposobniji? Kad bi oba revalorizirali imovinu na jednaku vrijednost (što bi bila druga vrsta problema), pogledom na puki, obični, goli ROE ne bi mogli vidjeti koji je brodar sposobniji.
Bosun, upravo te sakrivene vrijednosti u bilanci meni pružaju priliku za extra zaradu. Jednom si napisao, “to separate men from boys”…. neki će rađe potrošit 20 min dnevno na forumu prepucavati se oko BDi indexa i ostati uvijek boys, a neki tražit sakrivene tajne u bilancama i odrast u men
danas kupnja/prodaja stoje fixno, nitko ne mrda , zadnja transakcija bila u 10 45. dosta neobično za ovu dionicu , pogotovo nakon ovog lijepog izvještaja. ipak se nekako čeka ….. [thumbsup]
evo mrdnulo se-zadnjih par transakcija:
606,06 10 13:27:02
610,03 24 13:27:02
610,73 20 13:27:02
612,00 50 13:27:02
612,00 11 13:27:02
615,00 35 13:27:02
625,00 16 13:13:26
624,99 50 13:13:26
620,00 19 10:45:45
Zanimljivo, ali niti jedan medij do sada nije prenio izviješće Jadroplovca[proud]
Ista stvar svaki put.