Sve se meni čini da ćemo mi taj boom dočekati na razinama 550,00. A onda kada se brod nagne, sanjat ćemo mi 500,00 kn.
Ipak se pokazalo da top 10, struktura ulagača i trenutno stanje na tržištu imaju, nažalost, veći utjecaj na brodare!
mirno more …
Techman: “Nakon sastanka malo sam se propitivao o trzistu. Komentirali su pocetak godine kao malo zatisje pred booming i vide trziste bulka vrlo snazno ovu a vjerovatno i iducu godinu. Zadnje vjesti su da je FF deal za handije 41000 USD. [wink]” Sve se meni čini da ćemo mi taj boom dočekati na razinama 550,00. A onda kada se brod nagne, sanjat ćemo mi 500,00 kn. Ipak se pokazalo da top 10, struktura ulagača i trenutno stanje na tržištu imaju, nažalost, veći utjecaj na brodare! mirno more …
Pesimistično….
Tako sam ja otprilike razmišljao prošle godine od četvrtog do devetog mjeseca kad je cijena fluktuirala od 460 do 540. I onda je u 3 tjedna skočila na 800+, kad su se iskrcali Floričićka, Floričić, Hypo, Splitska etc.
Sad moramo čekati (valjda) da se počne iskrcavati PBZ #4…
S ovom rečenicom si sve rekao, ali bih ja još dodao, a ukrcali smo se svi mi mali!
strategos: ” do devetog mjeseca kad je cijena fluktuirala od 460 do 540. I onda je u 3 tjedna skočila na 800+, kad su se iskrcali Floričićka, Floričić, Hypo, Splitska etc. ” S ovom rečenicom si sve rekao, ali bih ja još dodao, a ukrcali smo se svi mi mali!
A i HPB se ukrcao, ne samo mi mali.
da, taj hpb me i zadržao u dionici, iako sam dosta dvojio oko njihovog razloga za ulazak …
strategos: ” do devetog mjeseca kad je cijena fluktuirala od 460 do 540. I onda je u 3 tjedna skočila na 800+, kad su se iskrcali Floričićka, Floričić, Hypo, Splitska etc. ” S ovom rečenicom si sve rekao, ali bih ja još dodao, a ukrcali smo se svi mi mali!
Meni se čini da si se ti iskrcao pa te je strah da ti ne pobjegne[proud]
nisam se iskrcao, ali planiram … stoga bi trebao drukati UP UP … a ne obrnuto …
u stvari sam razočaran što nisam prodao na vrijeme, kada su me upozoravali … a ja kreten povjerovao u boom svjetskog tržišta čelika … moš’ si misliti [rolleyes]
Fazan, kužim tvoju skepsu, ali držim da je ovoj dionici potrebno iskrcavanje nekog velikog igrača da poraste. Kad i ako bi se HPB odlučio iskrcati sa svojih 50k komada, siguran sam da bismo išli UP.
Prije par tjedana, cini me se da je na drugom forumu postano top20 iz kojeg je vidljivo da je nesto ispod 10. mjesta usao PBZ CO mirovinac. Naravno da ne zure s kupnjom, ali to je dosta dobar znak… Treba strpljenja.
Fazan, kužim tvoju skepsu, ali držim da je ovoj dionici potrebno iskrcavanje nekog velikog igrača da poraste. Kad i ako bi se HPB odlučio iskrcati sa svojih 50k komada, siguran sam da bismo išli UP.
treba biti pametan u tim trenutcima …
kontejneras zavrsava uskoro dokovanje 28.3. u Gdanjsku i ide ukrcaj 10.4 [thumbsup]
bulk IST uskoro ide na dokovanje 9.4. u Gunagzhou[undecid]