JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nema vijesti koja bi ovih tjedana dala krila optimizmu,ako to ne bude dobar GFI ,koji bi stvarno mogao biti OK,onda smo u banani.
Ja se još uvijek razmišljam rezati ili trpiti,samo ne znam dokle ako ovo nastavi 20-tak dana,bojim se da ću doći na 0% ,ako ne i gubitka na dionici koja je raslo koliko ono % prošlih godinu dana?[embarass]

slažem se Bare,ali pogledaj HT, odlično GFI, nevjerojatna dividenda,a pogledaj kako mrcvare dionicu. Dobar GFI nam neće pomoći, mora biti urnebesno odličan da eventualno zaustavi pad cijene. U suprotnom, ne bih se čudio da padnemo sitno ispod 500kn. Što naravno neće biti zbog toga jer realno vrijedi toliko, nego zbog sveopćeg stanja na marketu. Sjeti se reakcije tržišta nakon 3Q, odlično izvješće,a cijena padne. A vjerujem da će tako biti i na ATPL. Morat ćemo se strpiti godinu dana, sve mi se čini, a tko nema strpljenja,nije za ovu igru.
[pray]

Ljudi su, općenito, nalik na pse koji počnu lajati čim izdaleka začuju

Uspoređivati HT i JDPL je blago rečeno, besmislica.

Od HT koji je gotovo monopolist, se očekuje takva dobit.
S druge strane imaš državnu firmu koja ima 55 milja neto dobiti u prva 3 kvaratala.

Razlika je drastična.

I love the Smell of Profits in the Morning

daiwa: ” Ako se ova dionica zaustavi na oko 500 kuna biće dobro. U državnom vlasništvu, ne zna se kad će privatizacija, ne zna se ni kakva će biti,50% zaposlenih viška, brodarski indexi u slobodnom padu, struktura vlasništva vrlo sumnjiva sa većinsko-špekulantskim novcem koji samo čeka da pobjegne prije totalnog fijaska,itd,itd. U većini slučajeva, dionice koje se trže oko 1 BV, se tako trže s razlogom. Vi odaberite koji je to razlog[thumbsup] ” [lol] moram priznat da si me dobro nasmijao……ali ajde svako ima svoje mišljenje i može ga iznijeti ovdje…..sa ničime se ne slažem…..[thumbsup]

Meni nimalo smiješno!

Kombinacija malog dioničara koji o firmi i sektoru ne zna gotovo ništa te odluku bazira na glasinama i vjerovatno pisanju “babe s naušnicom” , lošeg otvaranja europe i nas u ponedjeljak, nikakve likvidnosti i još jednog članka našeg “junaka” koji će morati popratiti pad omiljenog mu BDI, ovu dionicu brzo vodi još niže. Vjerovatno ne do razine koju čovjek spominje, ali na zse-u tko zna.

Ironija je da će BDI od ponedjeljka opet gore, samo Gatara tada o tome neće pisati.

Stoga, možda čovjek nije baš sve promašia.

Uspoređivati HT i JDPL je blago rečeno, besmislica.

Od HT koji je gotovo monopolist, se očekuje takva dobit.
S druge strane imaš državnu firmu koja ima 55 milja neto dobiti u prva 3 kvaratala.

Razlika je drastična.

nisam uspoređivao HT i JDPL, nego sam HT uzeo kao za primjer nikakve reakcije tržišta na GFI i dividendu. Ajde, ti veliš da se očekivala velika dobit pa nije bilo iznenađenja. Nadam se da si u pravu, u suprotnom, čeka nas dugo,toplo ljeto…

Ljudi su, općenito, nalik na pse koji počnu lajati čim izdaleka začuju

Uspoređivati HT i JDPL je blago rečeno, besmislica. Od HT koji je gotovo monopolist, se očekuje takva dobit. S druge strane imaš državnu firmu koja ima 55 milja neto dobiti u prva 3 kvaratala. Razlika je drastičn

I od JDPL se očekuje velika dobit, tako da je to odavno ukalkulirano u cijenu.
***obrisano***

I od JDPL se očekuje velika dobit, tako da je to odavno ukalkulirano u cijenu.

Ma šta je ukalkulirano u cijenu??? Pri takvoj dobiti P/E bi bio ispod 10, dakle dionica je podcijenjena, sinko.

alan_poh: ” daiwa: ” Ako se ova dionica zaustavi na oko 500 kuna biće dobro. U državnom vlasništvu, ne zna se kad će privatizacija, ne zna se ni kakva će biti,50% zaposlenih viška, brodarski indexi u slobodnom padu, struktura vlasništva vrlo sumnjiva sa većinsko-špekulantskim novcem koji samo čeka da pobjegne prije totalnog fijaska,itd,itd. U većini slučajeva, dionice koje se trže oko 1 BV, se tako trže s razlogom. Vi odaberite koji je to razlog[thumbsup] ” [lol] moram priznat da si me dobro nasmijao……ali ajde svako ima svoje mišljenje i može ga iznijeti ovdje…..sa ničime se ne slažem…..[thumbsup] ” Meni nimalo smiješno! Kombinacija malog dioničara koji o firmi i sektoru ne zna gotovo ništa te odluku bazira na glasinama i vjerovatno pisanju “babe s naušnicom” , lošeg otvaranja europe i nas u ponedjeljak, nikakve likvidnosti i još jednog članka našeg “junaka” koji će morati popratiti pad omiljenog mu BDI, ovu dionicu brzo vodi još niže. Vjerovatno ne do razine koju čovjek spominje, ali na zse-u tko zna. Ironija je da će BDI od ponedjeljka opet gore, samo Gatara tada o tome neće pisati. Stoga, možda čovjek nije baš sve promašia.

U tome i jest problem. Ne bi se trebala kupovati dionica iz sektora koji ne poznas i onda jos pokusavati dijeliti savjete/misljenje preko foruma. Najintrigantniji dio mi je o 50% viska zaposlenih? Misli li se tu na brodove; jer u tom slucaju bi opaska bila vrlo neozbiljna; sa 33% posade manje ne bi se mogao zadovoljiti ni ‘Minimum crew certifcate’ za isplovljenje iz porta.
Malo vise ozbiljnosti ne bi naskodilo na ovoj temi.

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

O godišnjem izvještaju se več pisalo, no još jedanput, kada ga možemo očekivati?

"Istina je neotkrivena laž"

Najintrigantniji dio mi je o 50% viska zaposlenih? Misli li se tu na brodove; jer u tom slucaju bi opaska bila vrlo neozbiljna; sa 33% posade manje ne bi se mogao zadovoljiti ni ‘Minimum crew certifcate’ za isplovljenje iz porta. Malo vise ozbiljnosti ne bi naskodilo na ovoj temi.

Leon sa vecinom tvog posta se slazem. Ovo o visku zaposlenih covjek je djelomicno u pravu. U uredu ima znacajno vise od 50% nepotrebno zaposlenih. Mislim da je odnos 1:4 kad usporedjujes ULPL i JDPL (otprilike isti broj brodova). Ipak treba napomenuti da je to kap u moru. Mene vise brine razlika u OPEX-u. Na zalost sa nasim posadama koje su skupe i ne naj bolje (krema je vani) ne vidim svijetlu buducnost priblizavanja OPEX-a svjetskom prosjeku.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Lijepo otvaranje jutros. Nema šta, no to ionako nije kratkoročno ulaganje 3-5 godina i to je to.

Ajd pozdrav svima.

Politics is for the present, but an equation is for eternity. Einstein

Blizu smo obustave , ako već nije objavljena dok ovo pišem.
Vidim samo prvih 5 , pa molim za pomoć : brani li je itko do cijene od 500 ?

CIJENA KOLIČINA
538,10 10
538,00 7
537,00 16
536,50 50
533,00 60
520,00 30
512,00 2
511,01 100
511,00 52
505,00 51

New Report