JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve što želim reći je da bi trebalo prodavat fundamentalno precijenjene a ne podcijenjene dionice, a to većina uopće ni ne kuži. Ja JDPL ne prodajem po ovim cijenama taman crko, a onima koji su prodavali danas ispod 600 kuna savjetujem da pročitaju knjigu “Inteligentni investitor”, i da se počnu ponašati sukladno uputstvima koje je dao otac investiranja Benjamin Graham, pa će možda ubuduće bilježit manje gubitke.

Sve što želim reći je da bi trebalo prodavat fundamentalno precijenjene a ne podcijenjene dionice, a to većina uopće ni ne kuži.

Mi smo ti jos uvijek jedno malo, mlado i nerazvijeno trziste.
Stoga se krecemo stalno u krdu; ne samo na burzi nego opcenito u drustvu.

Ne postoji kod nas segregacija; od nekretnina pa na dalje.

Kad raste, onda raste sve, kad pada onda pada sve. Zalosno, ali to je stvarnost.

Moze li K/P, hvala!

Moze li K/P, hvala!

Kupnja

595,01 30
595,00 12
592,15 10
591,00 15
590,66 4
590,03 35
590,00 87
584,00 74
580,52 50
580,50 40

Prodaja

609,00 100
610,00 40
611,95 11
612,99 17
613,00 174
627,97 30
627,98 21
627,99 17
630,00 101
637,47 15

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Sve što želim reći je da bi trebalo prodavat fundamentalno precijenjene a ne podcijenjene dionice, a to većina uopće ni ne kuži. Ja JDPL ne prodajem po ovim cijenama taman crko, a onima koji su prodavali danas ispod 600 kuna savjetujem da pročitaju knjigu “Inteligentni investitor”, i da se počnu ponašati sukladno uputstvima koje je dao otac investiranja Benjamin Graham, pa će možda ubuduće bilježit manje gubitke.

da je benji znao za našu burzu ne bi ovu knjigu napisao zato se pusti praznih priča

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

da je benji znao za našu burzu ne bi ovu knjigu napisao zato se pusti praznih priča

Nisu ni ostale burze bile razvijene u početku, nit se itko rodio pametan. Ali ako već ljudi ne znaju, onda je red da im se ukaže na greške i da ih se uputi na literaturu. Istina je da je na tržištu trenutno velik broj needuciranih investitora, ali zato baš se trebamo potrudit da im neke stvari objasnimo, pa ovim putem apeliram na sve koji poznaju osnove fundamentalne analize da malo počnemo više o tome pisati na forumu, i da malo više ukazujemo koje su dionice fundametalno precijenjene a koje ne, kako bi tržište većim dijelom došlo na normalan nivo.

mornar385, 14.03.2008. u 14:26
Nisu ni ostale burze bile razvijene u početku, nit se itko rodio pametan. Ali ako već ljudi ne znaju, onda je red da im se ukaže na greške i da ih se uputi na literaturu. Istina je da je na tržištu trenutno velik broj needuciranih investitora, ali zato baš se trebamo potrudit da im neke stvari objasnimo, pa ovim putem apeliram na sve koji poznaju osnove fundamentalne analize da malo počnemo više o tome pisati na forumu, i da malo više ukazujemo koje su dionice fundametalno precijenjene a koje ne, kako bi tržište većim dijelom došlo na normalan nivo.

bravo.napokon jedna pametna.znam da mnoge dionice svojim fundamentalnim pokazateljima ne prate cijenu ali na kraju sve dođe na svoje.svaka rasprava ili nabrajanje neka bude argumentirano sa tablicama i koeficijentima kojima se vidi podcijenjenost dionice.nakon toga bi trebalo naći neku stranu kompaniju i usporediti je sa našom.

Kako BDI? Pao pa ga nitko ne posta ili …?

Trenutna situacija nema ni približne veze sa BDI-em.

Pa kad nitko neće …
BDI -120
BCI -364
BPI -66
BSI +25

Kako BDI? Pao pa ga nitko ne posta ili …?

Baltic Dry Index (BDI) -120 7972

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Handymax?

New Report

Close