Cijeli dan se dobro držimo i onda na kraju hrpa malih paničara se pojavi da sruši cijenu.[angry]
Ma di se dobro držimo. Da se dobro držimo značilo bi da pratimo rast brodara u svijetu na Londonskoj burzi, na njujorškoj, na tokijskoj, na australskoj, a mi ne da ne pratimo rast od 80% mi smo zadovoljni kada ne idemo u veći minus.
Nema prodaje, možda se čeka da se prodaja spusti, ovako moraju lupit do 700 da skupe nešto.
Da ste bar u pravu,kolega. Stvarno je već mučno gledati kako cijeli brodarski svijet raste, a mi još i padamo. Smatram da ni 700 nije visoka cijena, a i prometi bi zacijelo bili veći ukoliko bi se cijena uspjela dići..
Isprike, malo sam novi u ovome, gdje mogu vidjeti ugovore za brodove naših brodara, do kada traju i po kojim su cijenama. Isprike ako ej bilo postano.
nigdje. Moras se sam pomuciti, nasi nisu tako transparentni kao recimo neke strane brodarske kompanije, kad se radi o ugovorima. I bolje, poznavajuci nas mentalitet…
Ja mnozim sa 360, cisto radi safety kalkulacije…
otkud onda množiš s 360
a ovdje potvrđuješ moj izračun:
sad si me zbunio …
Nakon ATPL upao danas i u JDPL po 621 Kn.
Daytraderi se ne sjecaju koje obuzdavanje je bilo na 540 prije par mjeseci. Gusili su dionicu svim sredstvima. Izvrsni rezultati a dionica no michigen. I kad su brane popucale bilo je strelovito na 800 i… Dobra dionica je dobra dionica pa ma kako mi to skrivali. [wink]
Moze malo pojasnjenje, Kulen?
Kaj to znaci, da cemo se odbijati jos koji put na 550?
Ja mnozim sa 360, cisto radi safety kalkulacije…
[/quote]
Najbolje da krenemo ispocetka s kalkulacijom…Ovako nije lako pratiti…Moguce da je bilo neke greske u koracima…Svakako, ono najbitnije je da je i sa 16.000 usd brod stvarao odedjenu dobit, a od 01.03.2008. na dalje zaradjivati ce 44.000 usd na dan…Sve ostale kalkulacije lako je izvesti…Nov brod kao sto je Trogir nebi trebao imati nista off-hire, ali ja obicno uzmem 5 dana na godinu za neki mini popravak na moru ili slicno…
I cini mi se da treba pojasniti jos jednu stvar kod zakljucaka brodara…Svaki zakljucak koji je raportiran na bilo kojem market reportu je bruto vozarina ili najamnina od koje se odbija brokerska provizija. Tako je zapravo kolega Techman u pravu kad kaze da je Trogir zakljucen na 42.000 usd, jer je tolika neto dnevna najamnina. Svaki zakljucak koji bilo gdje vidite je bruto iznos. Uobicajena brokerska provizija kod bulkera je 5 %.